reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a i CancyC wyłaż z tej doliny-to nie miejsce dla Ciebie. twój ex niech sobie tam siedzi a nie Ty. Jestem pewną że w przyszłości znajdziesz porządnego partnera, który pokocha twoje dziecko jak swoje;) buzka do góry...

reklama
Eh dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze Wam sie mega slabo robi, duszno, w ogole czujecie sie jakbyscie sie mialy zaraz przewrocic (jak stoicie) albo oklapnac (jak siedzicie) ? Ja tak mam coraz czesciej od ostaniego czasu i jest to troche niebezpieczne...boje sie sama gdzies dalej wypuszczac, boje sie ze po prostu zemdleje..

ainah a ciśnienie sobie sprawdzasz?? Ja często mam tak, że muszę siąść bo bym chyba zaraz upadła, ale jak siedzę to jest ok. Wyniki badań masz dobre?

Ja mam kupione butelki z Aventu - je dziewczyny najbardziej polecały.

A tak na marginesie coś słabo się listopadówki rozpakowują co?? U nas zapowiada się gorący początek grudnia a nawet i końcówka listopada;-) Eh z braku porodów lecę pooglądać październikowe bobasy :-p Sama słodycz:-)

A wiesz, ze też sobie to pomyślałam ostatnio? Zazwyczaj kilka z danego m-c było juz rozpakowanym w miesiącu poprzedzajacym :) Może maluchy nie chca wychodzić na zimno ;-)

ja miałam dzisiaj jednak dzień lenia :)

myangel ja mam kilka sztuk z early baby też i mam nadzieję, że chociaż pierwsze dni się w to zmieści. jak nie to trudno. ale te większe też kupiłam od razu.
dzisiaj przejrzałam wszystko z myślą, że czas się zabrać za te ciuszki i może za tydzień w końcu ryszyć z praniem i oprzytomniałam, że nie mam kaftaników. co prawda nie bardzo miałam ochotę z nich korzystać ale jednak jakiś jeden czy dwa w razie czego wypadałoby mieć. poszłam więc do sklepu i kupiłam póki co jeden na rozmiar 62 i teraz nie wiem czy kupić jeszcze jeden na 62 czy jednak na 56. swoją drogą to mam niektóre ciuszki różnych firm - wszystkie niby rozmiar 62 i wszystkie różnią się wielkością!

No wlasnie i tak to z tą rozmiarówką jest. Ja kaftaników nie mam - skupiłam sie na body z dł. i krótkim rekawkiem i na pajacykach, to mi sie najlepiej sprawdziło przy Juli i przy tym zostane :)

Krolcia duzo zdrówka dla synka :*

Gosiutek ja też uważam,ze butle Aventu są najlepsze :)

Tak z innej beczki, puchną Wam nogi i ręce? I wiecie może jak medycznie wyjaśnić czemu zatrzymuje się nam woda w organiźmie?

oj puchną... o obrączce to juz prawie zapomniałam, zdjęłam w sierpniu a nogi mam spuchnięte tez juz bardzo długo. Na mocną opuchliznę pomaga kąpiel ale taka, zeby zanurzyć się w wodzie aż po szyje - pomaga "przetransportować" wodę w inne, bardziej potrzebujace miejsca :)

A organizm zatrzymuje wodę min dlatego, że gromadzi "zapasy" na poród :)

Myslę, ze dla mam, ktore planuja karmic piersia najlepsze beda silikonowe - jak najbardziej twarde ale w ogole to smoczek nie jest niezbedny :) Ja wychowałam Jule na samej piersi i bez smoczka dałam sobie rade. Teraz kupiłam ale chyba jednak nie mam zamiaru ich uzywać. Kupiłam aventu 0-3 mce.

Dziewczyny wczoraj wieczorem i dzis zmobilizowałam sie do spaceru co mi sie rzadko zdarza :) Najczesciej wszedzie jezdze autem. Ale troche sie zmeczylam i dobrze mi to zrobiło, nawet dzis potowarzyszył mi mąz ;-)

Witam nocną porą w końcu się zmobilizowałam by tu zajrzeć:cool:
Ostatnio doba to dla mnie za mało:eek: Amanda zdechlaczek choróbsko z przedszkola przyniosła jak się okazało w niedzielę (byliśmy w Galenie na Chodźki) miała tzw. Gorączkę trzydniową która to rozpoczyna się wysoką gorączką a kończy wysypką a ja już myślałam ze ta wysypka to przez Różyczkę:eek: leki na wzmocnienie pani doktor przypisała i już w piątek będzie mogla iść do przedszkola:tak: z wcześniejszym posłaniem kazała się pani doktor wstrzymać bo stwierdziła że ma bardzo osłabiony organizm i zaraz znowu coś przyniesie:eek:
Na zaglądanie nie mam również czasu z racji pisania projektów i prac kontrolnych, które to mam do oddania do soboty a jak dla mnie nie jest to zbyt łatwe i szybkie do napisania :eek::zawstydzona/y:Poza tym mam dużo nauki z powodu egzaminów które mam zamiar zaliczyć bez podchodzenia do nich drugi raz :confused2:i stad ta przerwa :zawstydzona/y:

Myslę, ze dla mam, ktore planuja karmic piersia najlepsze beda silikonowe - jak najbardziej twarde ale w ogole to smoczek nie jest niezbedny :) Ja wychowałam Jule na samej piersi i bez smoczka dałam sobie rade. Teraz kupiłam ale chyba jednak nie mam zamiaru ich uzywać. Kupiłam aventu 0-3 mce.
ja równiez przy pierwszym dziecku nie skorzystałam z pomocy smoczków;-) a teraz mam w planach przynajmniej jeden w razie czego zakupić:cool:
Eh dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze Wam sie mega slabo robi, duszno, w ogole czujecie sie jakbyscie sie mialy zaraz przewrocic (jak stoicie) albo oklapnac (jak siedzicie) ? Ja tak mam coraz czesciej od ostaniego czasu i jest to troche niebezpieczne...boje sie sama gdzies dalej wypuszczac, boje sie ze po prostu zemdleje..
przez ostatnie trzy dni mam podobnie chociaż dzis to już nie bylo tak strasznie ale w poniedziałek to cały dzień przeleżałam bo jak wstawałam to od razu słabo i duszno mi się robiło do tego serducho nawalało 99uderzen na minutę:eek: no ale z tego co sie orientuje jest to spowodowane tym ze dziecko uciska na przeponę:confused: i trzeba to jakoś przetrzymać:confused2:
Ech, masakra.:-(
Byliśmy z młodym u lekarza. Babka przepisała jakieś inhalacje, bo to początek zapalenia krtani + jeszcze syropki. Wydana stówa w aptece:dry:. Po 4 godzinach gorączka 39,5. Pojechałam jeszcze raz już sama, po antybiotyk. Wydane 30 zł. Mały rozpalony:szok:, płacze, że boli gardełko:-(, szczeka jak jakiś buldog, szkoda mi go strasznie:-(. Jeszcze mi w przychodni wbił się jakiś obleśny grubas:wściekła/y::wściekła/y:, bo on tu z ekg przyszedł:wściekła/y::wściekła/y:. Siedział 20 minut:wściekła/y:. Myślałam, że wejdę do gabinetu i zaje.ię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!!! Normalnie nerw jakiego dawno nie miałam. Sorki, że nie doczytam co naskrobałyście. Musiałam tego nerwa wyrzucić. Idę przytulić tego mojego biedaka.
dużo zdróweczka Twojemu synkowi życzę:confused::confused::confused: współczuje tej nieprzyjemnej sytacji w przychodni:confused::confused:

ainah a ciśnienie sobie sprawdzasz?? Ja często mam tak, że muszę siąść bo bym chyba zaraz upadła, ale jak siedzę to jest ok. Wyniki badań masz dobre?
Wiolcia wyniki mam dobre - przynajmniej ostatnie, teraz robie kolejne. Ciśnienie też mam dobre, dziś miałam 108/72 i puls 101. Czy to możliwe zeby synek az tak uciskal mi na przepone i na serce?

przez ostatnie trzy dni mam podobnie chociaż dzis to już nie bylo tak strasznie ale w poniedziałek to cały dzień przeleżałam bo jak wstawałam to od razu słabo i duszno mi się robiło do tego serducho nawalało 99uderzen na minutę:eek: no ale z tego co sie orientuje jest to spowodowane tym ze dziecko uciska na przeponę:confused: i trzeba to jakoś przetrzymać:confused2

no to mnie troche uspokoiłyście dziewczyny :) dzięki

A poza tym, chcialabym sie czesciej tu udzielac ale po prostu nie nadazam, przeraza mnie ogrom postow :p a w ciagu dnia albo spie, albo walcze z kredytem mieszkaniowym. Teraz mam troche luzu w tej sprawie, za to musze sie ostatecznie wyniesc od rodzicow bo juz mi zapowiedzieli ze mam zwolnic pokoj :/ Co za tym idzie, jutro musze zabrac reszte rzeczy a co najgorsze gdzies je upchnac w mieszkaniu...a nie mam juz szaf, choc wiekszosc sama zajelam...grrr do tego dochodza te cholerne dusznosci i nawalajace serce i po prostu odechciewa mi sie ruszac z domu...:/

Ostatnia edycja:
Witam :)

A ja znowu 4 rano pobudka. Przez 3 dni nawet się wyspałam to teraz znowu wczesne pobudki. Tak mnie biodra bolały od leżenia że nie byłam w stanie już dłużej spać.
Uświadomiłyście mi że ja żadnego smoczka nie kupiłam. Córka nie ssała smoka więc jakoś o tym zapomniałam. Chyba warto jakiś mieć jakby co.

reklama
Dobry
Ja rano wymiotowałam...Mam nadzieje, że ze stresu i po lekach albo coś pożarłam i dlatego...Spałam nawet dobrze do 4...Ja juz nie moge ok. 4 sie budze i spie niespokojnie. Do łóżka przyszedł Lol, i tekst mojego męza "Kochanie wez wciągnij brzuszek"...Ja wiem, ze on przez sen ale miałam ochote go wałkiem.O smoczki. jeden po 6 dostał, jeden miałam 4 lata bo Lol nie używał, mały jeden kupiłam iiiii zgubiłam!!!! To tylko ja potrafie. 4 lata mieć smoczek a w pół roku zgubić hi hi hi hi hi hi. Jeden lepiej niech sobie będzie. A właśnie w rossmannie lactacyd femina jest po 8,99, taniej niz a aptece. Jakby któras uzywała...

Do góry