AniaCh83
Fanka BB :)
Aaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
więc z tego co mi się wydaje to nie ma podstaw żeby ją straszyć ale nie jestem do końca pewnaumowa skonczyla sie jak byla w polowie macierzynskiego
Ja jak była w Polsce tą małą zostawiałam z dziadkami...Wracałam w pospiechu...a tu dziecię najedzone...radosne, uśmiechnięte....A też miałam wyrzuty sumienia...a niepotrzebnie moim zdaniem...Teraz kiedy wróciłam do UK...i nie mam tu rodzinki no niestety wszędzie z Polą....Raz tylko P. z nią został a ja wyszłam do sklepu....ale też już nie miałam wyrzytów sumieniadziewczyny... szukam pocieszenia..
mam straszne wyrzuty sumienia, że czasem zdarza mi się zostawiać małego z tatą (świetnie sobie radzą obydwoje) i wychodzić tu na zakupy tu na kawkę etc... w sumie nie robiłam tego długo i znów nie będę ale teraz jakoś moje znajome spostrzegły że nadal też jestem człowiekiem i warto mnie trochę 'utowarzyśnić' no i tu wyskoczyłam na ciuchy na 3h, dzień później na urodzinową kawkę i piwko .. czy Wy też tak macie, że pomimo iż wiecie że nie musicie być ze szkrabami 24h/dobę to jak gdzieś wychodzicie macie do siebie żal i czujecie się jak wyrodne matki :-(?
jak napiszecie, że Wy nie wychodzicie bez maluchów to chyba się załamię ;-(
Izia - Ja własnie też i nie mogę spaćWszystko robię sama ostatnio mojemu ukochanemu Panu i władcy się nawet buteleczek nie chce umyć... Jak mu od 3 dni mówię wieczorkiem że jego kolej mycia butelek to ten od razu ZASYPIA!!! Dzisiaj miał wywiesić pranie i umyć butelki 3 razy mu zwracałam uwagę i co? i zasnął... Wrrrr chyba za kare każę mu dzisiaj spać na kanapie jutro wstanie "połamany"
Zemsta musi być!
Kochane tak naprodukowałyście że nie nadgonię! Cały dzień dzisiaj z Jasiem się bawiłam a w przerwach na drzemkę troszke ogarniałam st\prawy bieżące...
Szkoda że jutro dzień świąteczny bo mam straszną chęć na zakupy i rajd po lumkach... W piątek chyba zostawię mego PANA z Jasiem i ruszę w miasto. Pisze się któraś z Wawy???? Pokażę Wam me "tajne" miejsca zakupowe
cytrusik - no co TY!!! Ja wypadam na zakupy co tydzień w sobotę a czasem nawet i w niedzielę Kochana to normalne że musimy troszke odpocząć od monotonii! A ja mam tak że jak jakies dziecko zapłacze to od razu chcę do domu!!! A jak wracam o cały czas poświęcam małemu az do "nocnego snu" bo taka jestem stęskniona i z wyrzutami!
Uciekam spróbować zasnąć ... Jak myślicie zostawić Go śpiącego na kanapie?
edit : Dziewczyny w jakie "farmiarskie" gry gracie bo chyba się skusze na sianie marchewki.. może jak czas pozwoli...
Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!Czyżby czerwcówki jeszcze spały?? :-)
Skoro się do północy przed kompem siedzie :-) :-) a tak poważnie to też nie mogłam wczoraj zasnąć przez mojego faceta a potem to już sama zaczęłam sobie jakieś głupoty wkręcać.
Fajnie że dziś święto mój ma wolne to zajmie się małym, a ja zajmę się domem bo już o to wręcz błaga :-) Chyba że ja ucieknę z Kamilem na spacer a nasz pan będzie działał w mieszkaniu. Oj ciężki mam dylemat :-)![]()
Miłego pobytu u rodzinki!!!No i ja oczywiście jak zawsze nie śpię od 6:30, chyba nasze dziecko nie wie co to święto i nie wie że wtedy można dłużej pospać![]()
Zaraz biorę się za pakowanie, bo jedziemy dzisiaj do rodzicówŻyczę wam miłego dnia. Odezwę się wieczorkiem
![]()
Zamówiłam zaproszenia na chrzest na allegro ze zdjęciem malutkiej i dzisiaj przyszły, wszystko pięknie ładnie ale jednego brakowało!!!! I to dla chrzestnego, były za to dwa "dodatkowe" w gratisie, bez danych tylko z miejscem na wpisanie, tak sobie myślałam że wykorzystam je i sama wpiszę, ale napisałam maila że nie wydrukowali jednego zapro i spoko przeprosili i w trybie natychmiastowym wysłali dzisiaj:-)
Ja z tym allegro to już mam nieźle, listonosz jak nikogo nie zastanie to juz sam podpisuje się za mnie i zostawia paczkę w umówionym miejscuOstatnio go uprzedzałam że do końca grudnia siedzę w domu więc jeszcze się do mnie nachodzi, hehehe. To w ogóle najlepszy przyjaciel mojego pieska, Abi go zawsze obskaka
![]()
gratulacjeAaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemnoJa sie witam dzisiaj u nas nie ma swieta narodowego za to jest Sw Marcin, i wieczorem beda chodzily po domach male dzieci z lampionami, spiewaly sliczna piosenke za co dostaja slodyczeSlicznie to wyglada, takie maluszki w ciemnosciach ida i spiewaja :-) Tu zdjecie z zeszlego roku
no mi tez sprobowalby tylko marudzic myjac butelki, w koncu to NASZE dziecko i tatus tez obowiazki musi miec, ale troche z nim walczylam zanim to zaczailJ
I co został na kanapie???? hehehe...Oj jak by mój mi marudził że nie chce myć butelek czy coś innego to by nieźle po uszach oberwał....
Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!
dobrze Ci, ja niestety obiad musze sama robic,widzę ze dzisiaj cisza ja też spadam ubieram chłopaków i jadę do rodziców na obiadek
cześć ja na chwilkę, dziadek poszedł na spacer i mam z mężem chwilkę czasu dla siebie. Mąż ma 4 dni wolnego))
Moze uda mi się wiecorem zajrzeć jak mały zaśnie.
Miłego dnia, nie naprodukujcie za dużo
20km to ok.4h spacerkiem, więc wcale nie tak długo :-) Co jakiś czas robiłam takie spacery, że jedno karmienie było poza domem, a następne już w domu:-) Czyli średnio ok.5-6h:-)konniczynka - 20 kilometrów z wózkiemto ile godzin ty chodziłaś?
Jeżeli nie przedłużała umowy, to ona automatycznie wygasła, ale skoro umowa wygasła w czasie macierzyńskiego, a koleżanka dalej z niego korzysta, a nie z zasiłku macierzynskiego z ZUSu, to może umowę przedłużyła?napewno?Szefowa ja straszy ze ma mc wypowiedzenia
GratulacjeAaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemno
po domach chodza w halloween, zeby cuksy dostac
w tym roku dalam troche mniej i dostalam jajem w okno![]()