reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja sie witam dzisiaj u nas nie ma swieta narodowego za to jest Sw Marcin, i wieczorem beda chodzily po domach male dzieci z lampionami, spiewaly sliczna piosenke za co dostaja slodycze :tak: Slicznie to wyglada, takie maluszki w ciemnosciach ida i spiewaja :-) Tu zdjecie z zeszlego roku
mid47sintmaarten2_JP_28442k.jpg

Agast, kasiajanicka wszystkiego najlepszego dla mezow :tak:
kreatorka Nina jest przeslodka!!!

gosiagro milej wizyty, na pewno Majusia wroci szybko do normy :-)

avena pokaz nam koncowy efekt zaproszen jak sie uda ;-) super ze juz sa!

konniczynka gratuluje obrotow u nas tez pelno baczkow przy okazji :-p

Kajdusia jak zdrowko Piotrusia?? buziaczki dla niego.

ewelinka ale mi strachu napedzilas ja sie stresowalam zeby mi sie udalo pol roku karmic, pol roku powoli mija i juz sie stresuje jak mi sie uda przestac:szok:

emalia spoznione ale serdeczne zyczenia dla Jasia!! I zaglosowane oczywiscie

Ostatnia edycja:
umowa skonczyla sie jak byla w polowie macierzynskiego
więc z tego co mi się wydaje to nie ma podstaw żeby ją straszyć ale nie jestem do końca pewna
no właśnie gdzie macie tą ładną pogodę
ewelinka ja też jeszcze w łóżku młody u siebie a mały u siebie także spoko
no właśnie woła ale długo pospał brrrrrrrrr

dziewczyny... szukam pocieszenia..

mam straszne wyrzuty sumienia, że czasem zdarza mi się zostawiać małego z tatą (świetnie sobie radzą obydwoje) i wychodzić tu na zakupy tu na kawkę etc... w sumie nie robiłam tego długo i znów nie będę ale teraz jakoś moje znajome spostrzegły że nadal też jestem człowiekiem i warto mnie trochę 'utowarzyśnić' no i tu wyskoczyłam na ciuchy na 3h, dzień później na urodzinową kawkę i piwko .. czy Wy też tak macie, że pomimo iż wiecie że nie musicie być ze szkrabami 24h/dobę to jak gdzieś wychodzicie macie do siebie żal i czujecie się jak wyrodne matki :-(?

jak napiszecie, że Wy nie wychodzicie bez maluchów to chyba się załamię ;-(
Ja jak była w Polsce tą małą zostawiałam z dziadkami...Wracałam w pospiechu...a tu dziecię najedzone...radosne, uśmiechnięte....A też miałam wyrzuty sumienia...a niepotrzebnie moim zdaniem...Teraz kiedy wróciłam do UK...i nie mam tu rodzinki no niestety wszędzie z Polą....Raz tylko P. z nią został a ja wyszłam do sklepu....ale też już nie miałam wyrzytów sumienia

Izia - Ja własnie też i nie mogę spać:( Wszystko robię sama ostatnio mojemu ukochanemu Panu i władcy się nawet buteleczek nie chce umyć... Jak mu od 3 dni mówię wieczorkiem że jego kolej mycia butelek to ten od razu ZASYPIA!!! Dzisiaj miał wywiesić pranie i umyć butelki 3 razy mu zwracałam uwagę i co? i zasnął... Wrrrr chyba za kare każę mu dzisiaj spać na kanapie jutro wstanie "połamany":p Zemsta musi być!
Kochane tak naprodukowałyście że nie nadgonię! Cały dzień dzisiaj z Jasiem się bawiłam a w przerwach na drzemkę troszke ogarniałam st\prawy bieżące...
Szkoda że jutro dzień świąteczny bo mam straszną chęć na zakupy i rajd po lumkach... W piątek chyba zostawię mego PANA z Jasiem i ruszę w miasto. Pisze się któraś z Wawy???? Pokażę Wam me "tajne" miejsca zakupowe:)
cytrusik - no co TY!!! Ja wypadam na zakupy co tydzień w sobotę a czasem nawet i w niedzielę Kochana to normalne że musimy troszke odpocząć od monotonii! A ja mam tak że jak jakies dziecko zapłacze to od razu chcę do domu!!! A jak wracam o cały czas poświęcam małemu az do "nocnego snu" bo taka jestem stęskniona i z wyrzutami!
Uciekam spróbować zasnąć ... Jak myślicie zostawić Go śpiącego na kanapie?
edit : Dziewczyny w jakie "farmiarskie" gry gracie bo chyba się skusze na sianie marchewki:) .. może jak czas pozwoli...

I co został na kanapie???? hehehe...Oj jak by mój mi marudził że nie chce myć butelek czy coś innego to by nieźle po uszach oberwał....

Czyżby czerwcówki jeszcze spały?? :-)

Skoro się do północy przed kompem siedzie :-) :-) a tak poważnie to też nie mogłam wczoraj zasnąć przez mojego faceta a potem to już sama zaczęłam sobie jakieś głupoty wkręcać.
Fajnie że dziś święto mój ma wolne to zajmie się małym, a ja zajmę się domem bo już o to wręcz błaga :-) Chyba że ja ucieknę z Kamilem na spacer a nasz pan będzie działał w mieszkaniu. Oj ciężki mam dylemat :-) :-D
Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!

No i ja oczywiście jak zawsze nie śpię od 6:30, chyba nasze dziecko nie wie co to święto i nie wie że wtedy można dłużej pospać:(
Zaraz biorę się za pakowanie, bo jedziemy dzisiaj do rodziców;) Życzę wam miłego dnia. Odezwę się wieczorkiem;)
Miłego pobytu u rodzinki!!!
agast, kasiajanicka - pomyślności dla Waszych połóweczek!!!! To mi przypomina że szwagier ma imieniny!!!!Muszę dryndnąć!!!!
gosiagro - mam nadzieję, że Majeczka znów się przestawi i zpaewni swoim rodzicom spokojne dyżury i przespane nocki :-D
emalia, lenka - zagłosowane!!!
kreatorka - NINA cudeńko....Jak ja uwielbiam imię Nina ...Chciałam żeby Polcia miałą tak na imię ale rodzince bardziej odpowiadała Polcia i zostałam przegłosowana....Ale jeśli będę mieć drugą córe to już na 100% Ninę...Nie odpuszczę!!!
koriander - u nas dziś też normalny dzień...Nie ma święta NIepodległości ale nie ma też św Marcina...a szkoda bo to chyba piękna tradycja...coś jak u nas helloween
AniaCh- GRATULUJĘ DRUGIEGO ZĄBALA!!!!!
ewelinka - rozumiem że zguba w postaci męża się znalazła...To fajnie....I zazdroszczę tego leżakowania!!!!
Miałam komuś jeszcze odpisać...ale mała zapłakała przez sen poszłam sprawdzić i jak wróciłam to już zapomniała....Czyjeś dzieciątko miałam pochwalić....Hmmm...Nie pamiętam!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

edit: Już wiem!!!!
Stella - przystojniak z Eryczka...no i miłego pobytu nad morzem!!!!

Ostatnia edycja:
Zamówiłam zaproszenia na chrzest na allegro ze zdjęciem malutkiej i dzisiaj przyszły, wszystko pięknie ładnie ale jednego brakowało!!!! I to dla chrzestnego, były za to dwa "dodatkowe" w gratisie, bez danych tylko z miejscem na wpisanie, tak sobie myślałam że wykorzystam je i sama wpiszę, ale napisałam maila że nie wydrukowali jednego zapro i spoko przeprosili i w trybie natychmiastowym wysłali dzisiaj:-)
Ja z tym allegro to już mam nieźle, listonosz jak nikogo nie zastanie to juz sam podpisuje się za mnie i zostawia paczkę w umówionym miejscu:) Ostatnio go uprzedzałam że do końca grudnia siedzę w domu więc jeszcze się do mnie nachodzi, hehehe. To w ogóle najlepszy przyjaciel mojego pieska, Abi go zawsze obskaka:)

u mnie listonosz tez sie sam podpisuje hihi

a jakie zaproszonka zamowilas ? pochwal sie :-)

emalia zagłosowane :tak:

głowa mnie cos boli , maly dał koncert z rana :shocked2::dry:

chłop w domu ,wiec same roumiecie :dry:

cześć ja na chwilkę, dziadek poszedł na spacer i mam z mężem chwilkę czasu dla siebie. Mąż ma 4 dni wolnego:)))

Moze uda mi się wiecorem zajrzeć jak mały zaśnie.

Miłego dnia, nie naprodukujcie za dużo

Aaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
gratulacje
ale szybko wychadza zabki maluszkom
Ja sie witam dzisiaj u nas nie ma swieta narodowego za to jest Sw Marcin, i wieczorem beda chodzily po domach male dzieci z lampionami, spiewaly sliczna piosenke za co dostaja slodycze :tak: Slicznie to wyglada, takie maluszki w ciemnosciach ida i spiewaja :-) Tu zdjecie z zeszlego roku
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemno
po domach chodza w halloween, zeby cuksy dostac
w tym roku dalam troche mniej i dostalam jajem w okno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-)
J
I co został na kanapie???? hehehe...Oj jak by mój mi marudził że nie chce myć butelek czy coś innego to by nieźle po uszach oberwał....

Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!
no mi tez sprobowalby tylko marudzic myjac butelki, w koncu to NASZE dziecko i tatus tez obowiazki musi miec, ale troche z nim walczylam zanim to zaczail
co do lenia to mam tak samo, ciagle jeszcze w pizamie i nic mi sie nie chce
mialam tez okropny problem ze wstaniem, tata wzial Jasia, ubral i ogladali telewizje, juz mu to wybaczylam
a ja spalam do 9:30 a takie glupoty mi sie snily, jakis facet z pistoletem i ja z Jasiem na rekach z nim walczylam
widzę ze dzisiaj cisza ja też spadam ubieram chłopaków i jadę do rodziców na obiadek
dobrze Ci, ja niestety obiad musze sama robic,
cześć ja na chwilkę, dziadek poszedł na spacer i mam z mężem chwilkę czasu dla siebie. Mąż ma 4 dni wolnego:)))

Moze uda mi się wiecorem zajrzeć jak mały zaśnie.

Miłego dnia, nie naprodukujcie za dużo

no, kochana to przyjemnosci z mezem;-)

reklama
Muszę się pochwalić :-):-):-) dziś miałyśmy pierwszą przespaną noc:-):-):-) Nie licząc krótkiej płaczliwej przerwy ok.22, mała spała od 20 do 7.30:-):-):-) Ja się oczywiście budziłam w nocy i nasłuchiwałam, czy oddycha :-), a rano to piersi w rozmiarze duże E chyba były :-)
Ciekawe, czy to za sprawą nawilżacza powietrza- wczoraj pierwszy raz został użyty. Mam nadzieję, że to początek przespanych nocy, a nie pojedynczy wyczyn :tak:

konniczynka - 20 kilometrów z wózkiem:szok::szok: to ile godzin ty chodziłaś?
20km to ok.4h spacerkiem, więc wcale nie tak długo :-) Co jakiś czas robiłam takie spacery, że jedno karmienie było poza domem, a następne już w domu:-) Czyli średnio ok.5-6h:-)
kreatorka Ninka super, jakie ma udka pulchniutkie :tak:
stella Miłego wypoczynku:-)
napewno?Szefowa ja straszy ze ma mc wypowiedzenia
Jeżeli nie przedłużała umowy, to ona automatycznie wygasła, ale skoro umowa wygasła w czasie macierzyńskiego, a koleżanka dalej z niego korzysta, a nie z zasiłku macierzynskiego z ZUSu, to może umowę przedłużyła?
Aaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
Gratulacje :tak:
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemno
po domach chodza w halloween, zeby cuksy dostac
w tym roku dalam troche mniej i dostalam jajem w okno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::biggrin2:
:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: Aż się popłakałam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D

Do góry