reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

:-):-):-):-):-)

nie smutaj się fogia jutro będzie lepszy dzień:-):-):-):-):-)
taaa, ze ścierą i odkurzaczem :-(

Słonce głowa do góry co sie odwlecze to nie uciecze!
smutno mi bo możliwe, że to była ostatnia wyprawa do Lbn przed porodem. To jednak godzina podróży i męczą mnie już te jazdy. Chociaż ta nasza renia to i tak super wygodna, w ojca peżocie to myślałam, że oszaleję podczas godzinnej jazdy z kolanami pod brodą o wysiadaniu nie wspominając.:-(

reklama
Blondi - skieruj sprawę na policję o wyłudzenie. Wydrukuj e-maile, potwierdzenie zapłaty i im to wszystko pokaż. Zawiadomienie muszą przyjąć i ją skontrolować może jak dostanie pismo z policji to odda ci pieniądze.

blondi nie zostawiaj tak tej sprawy - zawsze to jakiś grosz jest , a ta może oszukuje tak więcej ludzi i na tym zarabia!!!

Co za ludzie!!

Wróciliśmy z biedronki - ja musiałam kupić pączka :-(
mam teraz wyrzuty sumienia
idę oglądać filmek i odpocząć , bo jestem wypompowana

a ja już po SR:) fajnie było dziś miałyśmy poród. Tak jak wczesniej pisałam nastawiam się pozytywnie w sensie: wszystkie urodziły to i ja urodzę....a co nie będe się negatywnie nakręcać co ma być to będzie.

blondi kurcze głupia sprawa z tymi zakupami....ale powiem szczerze, że nie wiem czy to zainteresuje policję bo Ci powiedzą że mała szkodliwość czynu czy jakoś tak. Tunika fajna

klaudoos i widzisz teraz po fryzjerze jesteś piękna, zgrabna i powabna:)

claudia tantum rossa najlepiej używać w szpitalu gdy sprawa jest świerza....podobno wystarczą 5 saszetek.

Co do majtek u mnie też w szpitalu podobno nie trzeba ale jak będziecie chccialy iść do toalety to jakieś warto założyć. Ja kupię 5 par z Belli (położna takie polecała)

U nas siąpi i mnie głowa boli...mąż w końcu dojechał na tę SR:)

a ja wpadłam na chwilkę zobaczyc co tam u was słychać od rana:-)
w związku z tym, że nasz laptop jest u informatyków w Warszawie, a mąż musi pracować przy komputerze, to nie za bardzo mam możliwość siedzenia na bb tzn nie za często. Więc zaglądam do was rano, w południe i na wieczór. Ale nadrabiam wszystkie zaległości :-D A jak tylko wróci laptop to już w ogóle znów bb bedzie włączone cały dzień.

Mieliśmy dzisiaj odświeżać łóżeczko dla małego, ale małżon stwierdził, że cos go "rozbiera" i zażył Coldrexa i nie ma siły:/ Jak zwykle - tak jest zawsze z tymi facetami jak trzeba coś zrobić...ehhh...

idę was dalej podczytać....

W przypadku oszustawa nie ma pojęcia niska szkodliwość czynu- nie ma tu zamiennika w kodeksie wykroczeń jak to jest w przypadku kradzieży. Należy zawiadomić o oszustwie prokuraturę lub policję.

CYTAT
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

ona nie ukradła ci tych pieniędzy ale wyłudziła a to już jest ścigane

Blondi - ja bym spróbowała coś z tym zrobić..tylko nie bardzo wiem co Ci poradzić..nie dość, że cię choroba bierze, to jeszcze takie coś!!!
jedyne co mi przyszło na myśl, czy do niej nie napisać, że jak nie dostaniesz kasy z powrotem albo ciuszków, to tego tak nie zostawisz i zgłosisz na policję.. tylko czy to ją ruszy?

o Ariska wrzuciła paragrafy, to też możesz dołączyć, żeby wiedziała, że nie żartujesz!!!

reklama
Znaczy się kota chciała piersią nakarmić??? :-D

Tak tak piersią :) dziecko zakwiliło a ona odruchowo zamiast dziecka chwyciła to co było bliżej czyli kota;)

Ribi - no nie pani policjant ale akurat poszukałam na necie potrzebnych art :) już miałam parę razy głupie sytuacje na allegro i nigdy jeszcze nie wyszłam stratna z tego bo wiedziałam jak zagiąć krętacza:)

Do góry