reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć dziewczyny,dziś ja mam problemy z netem i raczej to będzie dziś pierwszy i ostatni post odemnie.

Tunia super że już jesteś,dowcip super,dobrze że w łazience byłam bo bym się posikała. no ale współczuję mężowi przejść.

Sun kciuki zaciśnięte małe i duże i czekam na dobre wieści. A jednak dobre przeczucie miałam:-)

Mamolka ja bym nie tworzyła nowego wątku tylko nasz grudniowe śliczności wstawiała w już istniejącym.

Bodzinka ty się trzymaj kochana i się nie przemęczaj bo ja się coraz bardziej martwię,głowa do góry,Fifuś pewnie duży chłopak jest:-)

Do reszty niestety się nie odniosę bo zapomniałam co mam pisać:-( Miłego dnia kochane:-D

reklama
Witam dziewczynki!

Sunnflower &&&&&&&&&&&&&&&

Gosia
też mnie czasem nachodzą takie myśli, to chyba normalne i całkiem zdrowe, że zastanawiamy się, co będzie po porodzie. W końcu to wielka zmiana, szczególnie dla tych, które spodziewają się pierwszego dziecka.

Gdzieś mam ucisk na nerwy bo prawa ręka drętwieje i mrowi w opuszkach palców.

Witamy w klubie ;-) Mój lekarz stwierdził, że to samo przejdzie po porodzie ;-) A tym czasem wszystko z prawej ręki leci.

Moja dzisiejsza noc całkiem znośna. Chyba powoli przyzwyczajam się do innej strony łóżka. Mieliśmy mieć gości, zrobiliśmy z tej okazji spore zakupy i ... odwołali wizytę. I co ja teraz zrobię z tym wszystkim?

czesc laleczki,

Tunia padłam z tej baby hehe... :D, ... i z pochwy:D..... i że żona wyszła za mąż hehehe dobre!!
no to witaj w ogóle w klubie gotowych do cięcia:) ...może nie tyle psychicznie, ale tak po prostu:)

Ja wczoraj poszłam do vision expres do okulisty po drugie zaświadczenie do cesarki:) dostałam od ręki, pan okulista był smieszny i powiedział mi żebym rodziła naturalnie, bo to że leci wada przy porodzie to mi - i on mi da gwarancję.... no to się śmieję - to niech pan wyciąga kartkę i pisze tą gwarancje hehe. No w każdym razie ja siatkówkę mam piękną podobno, powiedział że w ogóle jak zagląda w moje oczy to gdyby nie wiedział że mam wadę to by pomyślał że oczy są zdrowe:)

Najważniejsze jest, że wizyta odbyla się GRATIS:) nie wiem czemu, ale chyba dlatego że robię tam zakupy soczewkowe zawsze. W każdym razie, 80 zl zostało w kieszeni:)

Jadę dziś na kontrol ktg i małowodzie.... &&&&& majcie kciuki bo mały się coś ruszać nie chce po śniadaniu;(

Sunflower!! Ty sobie jaj nie rób, i jak już jesteś w szpoitalu to na porodówkę - i do skutku - bo nam tu dziewczynki brakuje:):) &&&&& kciuki

Witam z rana - ja sie juz wyszykowalam i zaraz jade spotkac sie z kolezanka :) noc mialam ostatnio jak zwykle do bani, ale juz sie przyzwyczilam ...

trzymam kciuki za sunflower :)

ewwe - powodzenia na kontroli!

Milego dzionka!

hello

ewwe
kciuki mocno zacisniete !!!!!!!! :)
sunflower trzymaj sie tam :)

a ja w domciu :) dzisiaj mam dzwonic do gina, a we wtorek na kontrole :) jej w domku to calkiem inaczej ahhh :)

Hej :)

Witam sie w miare wyspana i najedzona :-) Niezle sie dzien zaczal :) Alicja dzis w miare spokojna ale zjadlam troche czekolady to moze jakos ja natchne by pokopala mamusie w zebra :-D

gin powiedział, że cc, ale do 9 grudnia kiedy mam następną wizytę "kazał" chodzić w ciąży, no jedynie jeśli coś się zacznie dziać to natychmiast jechać do niego do szpitala, i 9 grudnia będę już znać termin cc,
mówiłam mu, że chyba nawet wolałabym SN rodzić, bo jakoś ta cc mnie trochę przeraża, a on mnie pyta czy chcę być bardziej ślepa - więc klamka zapadła, będzie cc

pobrał mi też posiew z pochwy na paciorkowca, wyniki w poniedz, trzymajcie &&&& żeby nic nie wyhodowali, bo inaczej jeśli coś będzie to wtedy kazał mi przyjść z laboratorium na oddział i się położyć

i opowiem Wam w związku z tym dowcip na faktach autentycznych:

więc gin pobrał mi wymaz i wczoraj rano próbkę do laboratorium zawiózł mój mąż żebym ja nie musiała zwlekać się z łóżka tak wcześnie, podchodzi do okienka, podaje fiolkę z wymazem i kartkę z moim imieniem i nazwiskiem i napisanym pod tym :wymaz z pochwy

a babka pyta go: To pana?
Na co mój mąż jej odpowiada: Tak, moje, ja mam pochwę i pobrałem sobie z niej wymaz

W ogóle baba była głupia, bo pyta to czyje to, on, że żony, to ona przyjąć nie może, prosi o mój dowód, dostaje dowód, nowy, z nazwiskiem po męzu, a skierowania i dokumentacje z ciązy mam na panieńskie jeszcze i się baba pyta, a czemu inne nazwisko niż to na kartce, a na dole to panieńskie, mąż: bo żona wyszła za mąż, to ona, że przyjąć nie może, to on jej daje stary dowód, a ona: czemu żona ma 2 dowody: mąż: nie widzie Pani, że ten ma róg obciety?

Stał chyba z pół godz w tym okienku, wściekł się i nawrzeszczał na babę, że on nie ma całego dnia zeby tu sterczeć i że się nie dziwi, że służba zdrowia tak mało zarabia jeśli zatrudniają takie idiotki i on za jej pracę nie dałby jej złamanej złotówki;

baba miała przyjąć fiolkę i wypisać lakmusowy papierek do odbioru..... grrrr, już nie mówię, że mimo ubezpieczenia do badań trzeba dopłacać i wymaz (tańszy bo mam ubezp) kosztował 21 zł, grrrrry,

Tunia mamy podobny plan! Ja bylam w czwartek u lekarza, w piatek zanosilam ten wymaz do laboratorium a tam baba mi sie zza lady pyta czy w ciazy jestem :-D Stalam 15 minut w kolejce obok, no ale widocznie nie zauwazyla :p No i potem mnie pytala czy koncowy etap i ktory tydzien i tez przeszlam serie pytan zanim laskawie moglam dac probke (a byla 7 rano -_-) :-p Wyniki pewnie w poniedzialek, a wizyta nastepna 9 grudnia kiedy to ustalam termin cc. Hehe fajny zbieg okolicznosci <:

Sunnflower kciuki zacisniete!!! :)

Missiiss co jak co ale w domku najlepiej :)
Sun 3 maj się czekamy na pierwszą małą grudnióweczkę
Ewwe &&&&&&&&& zaciśnięte :)

Tunia mamy podobny plan! Ja bylam w czwartek u lekarza, w piatek zanosilam ten wymaz do laboratorium a tam baba mi sie zza lady pyta czy w ciazy jestem :-D Stalam 15 minut w kolejce obok, no ale widocznie nie zauwazyla :p No i potem mnie pytala czy koncowy etap i ktory tydzien i tez przeszlam serie pytan zanim laskawie moglam dac probke (a byla 7 rano -_-) :-p Wyniki pewnie w poniedzialek, a wizyta nastepna 9 grudnia kiedy to ustalam termin cc. Hehe fajny zbieg okolicznosci <:

Kurcze ja jak byłam zanieść (chwile temu to było) to nic się laska nie pytała,mówiła tylko że wyniki będą za tydzień u gina...

cześć i czołem!

sunnflower kciuki za poród lub wyjście ze szpitala (w zależności co jest bardziej pożądane:D)

ewwe standardowo kochanie kciuki za kontrolę&&& Borysek pewnie jeszcze się nie obudził! Koniecznie daj znać po!

ja mam mega doła. strasznie męczy mnie siedzenie w domu. Mam taki charakter, że lubię jak coś się dzieje. Uwielbiam uczucie zmęczenia i satysfakcji z dobrze wykonanej pracy. Lubię planować, coś załatwiać i mieć napięty grafik. Tak z resztą do tej pory funkcjonowałam i było mi z tym baaardzo dobrze. Rano Matiego do szkoły, potem praca, po pracy Matiego ze szkoły, potem szybki obiad i porządki, lekcje z Matim, jakieś zakupy... a teraz wstaję i już doskonale wiem jak będzie wyglądał cały mój dzień, co mnie spotka, a nawet wiem jak będzie wyglądał kolejny tydzień:((( Jeszcze mój S. od kilku tygodni w weekendy jeździ do mojego brata i pomaga mu w remoncie, a ja jestem sama jak palec...buuuu

reklama
Witajcie!
Ewwe powodzenia na kontroli, będzie ok!:)
Sun no właśnie nie wygłupiaj się tylko na porodówkę i witaj się z Zuzią :) bo wrócisz do domu i znowu będziesz odliczać nerwowo godziny.

Ja czekam na siostrę, idziemy razem na jakieś spożywcze zakupy, generalnie roznosi mnie, więc pewnie zrobię sprzątanie wielkie przy pomocy siostry,
Milutkiego dnia dla Was !:)

Do góry