reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
hejka

żyję...ledwo co...nie spałam prawie do 2..odezwały się stare dolegliwości :-/
też czekam na śnieg hahaha a tu tylko czasem pokropi deszcz i zimnica,a musze wyjść dzis koniecznie...
znowu ubieranie w kombinezon Igora łomatko...

nie no ten zawitkowski to ma czasem pomysły :D wszystko fajnie i pięknie, ale wdepnąc w kupe Krystiana wolalabym NIE :d
widzial ktoś DDTVN? jakieś przemyślenia na temat "nocnikowania"?

nie no ten zawitkowski to ma czasem pomysły :D wszystko fajnie i pięknie, ale wdepnąc w kupe Krystiana wolalabym NIE :d

ogladałam :-/ godzine bez pieluchy by łaził a ja bym musiała przez ten cały czas wypatrywac siku albo kupy:-/
mysle ze sa inne sposoby jeszcze...

Ja nie oglądalam, ale Asia właśnie będzie chodzić bez pieluchy, jak inaczej sobie to wyobrażacie? Tak nauczyliśmy Julkę właśnie i owszem, sik się zdarzył, tragedii nie było , a kupa zawsze jakoś w nocnik lądowała. Miała półtora roku jak pieluch już nie używała nawet do spania.
Asia tez chodzi bez pieluchy po domu godzinę przed kąpiela, na początku się zdaarzało nasikanie ale już daaawno nie. Ewentualnie ze szczęścia jak już na wannę się drapuje :D

Z Asią zaczynamy od stycznia.

no dokładnie. pomysł ogólnie dobry gdyby nie ta goła pupa. ja myślę, ze po przeprowadzce zaczniemy sie uczyc na calego "nocniczka", ale mały będzie chodził w pieluszce i raz na godzinkę bede go sadzała na 10 minut. uda sie - bedzie super, nie uda sie - trudno. ja nie pamiętam zebym z golym tyłkiem latała, albo któres z mojego troga rodzenstwa :D
poza tym zima jest i w domu chłodniej,

widzialam, i jestem zdania ze zimna idzie wiec z golym tylkiem dziecka nie bede sadzac na podlodze, ale pomysl mi sie podoba na lato:) moze nie ze sadzac na godzine z golym tylkiem ale np po konkretnych sytuacjach wysadzac na chwile - po spaniu, po jedzeniu po piciu itd.

My juz po spacerku jestesmy , lekko mżyło ale się nie daliśmy. Teraz młody śpi. chcieliśmy do molo dojść,ale bałam sie , ze rozpada się na dobre.
Ktoś kiedyś powiedział , ze dziecko zdaje sobie sprawę , że bedzie sie coś działo w piluszce , gdy ma około 1,5 roku. Wczesniej robi to mimowolnie. Oczywiscie to taki sredni czas. Oczywiscie uslysze glosy wysadzania od samego poczatku , ale kazdy bedzie bronił swoich teorii:tak::tak:
Ja czekam na kombinezon młodego. I CZEKAM NA śNIEG!!!! CZY KTOś MNIE SłYSZY??

reklama
No cóż co do nocnikowania.... moja Hanka / choć ma 2 lata i 3 miesiące / dalej robi w pieluchę, próbowałam nocnika, ale dla mnie to taka tresura... może gdyby nosiła od początku teterkę byłaby szybciej świadoma, przy pampersie nie ma świadomości , czytałam różne poradniki "Nocnikowanie w 7 dni " itp i ... jedno się nasuwa ... każde dziecko dojrzewa do tego samo. Jedno szybciej, drugie później.

Do góry