reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Marciaa ponoc u dzeci przychodzi taki etap kiedy bardzo szybko wszystko robią, uczą sie i potem znowu spowolnienie :p taka troche hustawka :p

cos w tym jest..6 miesiac taki zastoj był a teraz...jakby nadrabiał bardzo duzo mówi :-)

Tygrynkato bardzo szybko Seba ruszył z kopyta-fajnie :-)

czas leci strasznie ja niedawno rodziłam a Niko taki mały duzy czlowiek :) hihi

reklama
Dziekuje dziewczyny za gratulacje;-))

jesli chodzi o moją ciąże to znosze ja gorzej niż pierwszą zaczeło sie od 10 tygodnia:tak: migrena ciązowa:wściekła/y::wściekła/y: i tak juz miałam 3 atki ze tak powiem ,poleciała mi morfologia strasznie.....za 2 tygodnie mam wizyte u połoznej wiec zobaczymy co i jak,na dodatek ma rwę kulszową:angry::angry: wszytsko mnie boli brzuch ciagle twardnieje jednym słowem czuje sie jak babcinka:-D:-D

na-tuska- przyjdzie czsi i na niego oja tez długo w majty popuszczała a pwnego dnia siadla sama i od tej chwili pampki poszły w odstawkę.....

TYgrynka :no niestety bardzo szybko ;/ w zeszlym roku cieszylam sie dorastającym Filipem a teraz ciesze sie rozrabiającą dwojka :-D boze jak sebusiowi to szybko szło :szok: Filip zaczal raczkowac w wigilie miał 8,5 miesiaca ale chodzil za raczke duzo szybciej juz sie bałam ze raczkować nie bedzie :no:
Marciaa ponoc u dzeci przychodzi taki etap kiedy bardzo szybko wszystko robią, uczą sie i potem znowu spowolnienie :p taka troche hustawka :p

czasem mi żal że już nie jest taki malutki, że już się staje dzieciaczkiem a nie niemowlaczkiem... Ty możesz sobie popatrzeć na Emilkę;-)
fakt, Sebie bardzo szybko szło, nawet się bałam czy wszystko będzie ok (wszyscy dookoła straszyli, że za szybko wstał na nóżki, że będzie miał od tego krzywe), ale rozmawiałam z lekarzami (pediatrą i tym od bioderek) i stwierdzili, że skoro nikt go nie zmuszał, nie stawiał na siłę, to znaczy, że był na to gotowy i wszystko będzie ok. oby;-) nasz pediatra i fizjoterapeuta u którego kiedyś byliśmy jak młody miał jakieś 3 czy 4 miesiące stwierdzili, że jest żywym, energicznym chłopcem, więc może w tym pędzie do chodzenia znalazł ujście swojej energii?
hehe Emilka mała cwaniara:-D no trudno mama, to już duża pannica, ona nie będzie jadła na leżąco tylko po ludzku na siedząco;-):-D i proszę jakiego masz pomocnego synka, jeszcze chwilę a Cię zastąpi przy małej a Ty będziesz miała wolne:-p powodzenia w nocnikowaniu!

cos w tym jest..6 miesiac taki zastoj był a teraz...jakby nadrabiał bardzo duzo mówi :-)
czas leci strasznie ja niedawno rodziłam a Niko taki mały duzy czlowiek :)

no właśnie! ledwo ciąża, ledwo poród, a tu już małe duże chłopaczki :tak:
a co mówi Nikoś? u nas z kolei Seba jest na bakier z mówieniem:-D

jesli chodzi o moją ciąże to znosze ja gorzej niż pierwszą zaczeło sie od 10 tygodnia:tak: migrena ciązowa:wściekła/y::wściekła/y: i tak juz miałam 3 atki ze tak powiem ,poleciała mi morfologia strasznie.....za 2 tygodnie mam wizyte u połoznej wiec zobaczymy co i jak,na dodatek ma rwę kulszową:angry::angry: wszytsko mnie boli brzuch ciagle twardnieje jednym słowem czuje sie jak babcinka:-D:-D.

uch, nie fajnie, mam nadzieję, że szybko przejdzie!! i kurcze wcześnie z tą migreną nie?? co do rwy to Cię rozumiem, chociaż tylko chwile miałam... trzymaj się tam dzielnie z tymi dolegliwościami! :tak: a jak z opieką nad małą jak jesteś w ciąży? jak sobie radzisz?

Tygrynka- no przekichane a córcia na poczatku nie za bardzo rozumiała ze sie zleczuje ale z czasem moje tłumaczenia i rosnący brzuszek sprawiły ze zrozumiala bo jak mam tka to cały dzien plackiem leze i nic nie zrobie bo jak tylko sie rusze po koncze w łazience na pawiku:cool: teraz jak cos Wika chce to ja mówie kotus nie mogę cie wziaść np na rączki bo.....( a ona dodaje) bo jestes w ciązy???? :tak::tak:

na-tuska- chłopcy ogolnie sie wolniej jesli chodzi o mowę rozwijaja choc to pewnie tez nie wszyscy.......... bo ma tu kilku rówieśników w wieku Wikuni i nasza juz majac 2 lata gadała pełnymi zdaniami a jej rówiesnicy pojedyncze słówką wymawiaja i to dość okrojone
Ja z Wiki tez 30 kg przytyłam teraz jestem 10 na plusie..........

ale mnie teraz naszła ochota na krewetki w ciescie:tak::tak: te ciążowe zachcianki:-p

Tygryka ponoc jak dziecko szybko rozwija sie ruchowo itd to z mową jest gorzej :/ tak niby lekarze twierdza ;/ Filip tez z gadaniem ma problemy tylko z krzyczeniem jakos nie :p
wiesz filip bardzo pomocny... najlepiej jak pusci baka to zawsze idzie do emilki i klpei ją w ttylek i mówi "niiiee" :-D cwaniaki... no i jak eilką probuje sie przekrcić to ten leci jak poparzony bo swietna okazja zeby ją popchnąc i pomoc :-D

pewnie coś w tym jest...
hehe niezły Fil :-D

Tygrynka- no przekichane a córcia na poczatku nie za bardzo rozumiała ze sie zleczuje ale z czasem moje tłumaczenia i rosnący brzuszek sprawiły ze zrozumiala bo jak mam tka to cały dzien plackiem leze i nic nie zrobie bo jak tylko sie rusze po koncze w łazience na pawiku:cool: teraz jak cos Wika chce to ja mówie kotus nie mogę cie wziaść np na rączki bo.....( a ona dodaje) bo jestes w ciązy???? :tak::tak:
na-tuska- chłopcy ogolnie sie wolniej jesli chodzi o mowę rozwijaja choc to pewnie tez nie wszyscy.......... bo ma tu kilku rówieśników w wieku Wikuni i nasza juz majac 2 lata gadała pełnymi zdaniami a jej rówiesnicy pojedyncze słówką wymawiaja i to dość okrojone

oho ale masz zachcianki:-D ja miałam na zwykłego pączka:-p
pewnie Wika musiała zobaczyć, żeby uwierzyć mamusi;-) ciekawe jak będzie po porodzie?
mojej kumpeli córeczka też długo nie mówiła, a jak zaczęła to od razu całymi zdaniami:-D wyglądało to tak, jakby wcześniej po prostu nie chciała gadać:-D

tyle planów miałan na dzisiejszy wieczór... układanie zdjęc, segregacja ciuszków dziciaków i BB wygrało :p

:-D
Natuśka a co robisz z ciuszkami teraz? po Emilce? sprzedajesz, oddajesz czy trzymasz?

reklama
Do góry