reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Z tym łóżeczkiem to radze uważać bo słyszałąm dużo opini że farba sie łuszczy byłam na nie zdecydowana ale sobie odpuściłam a co do zestawów to owszem są do niej szafy i komody i różne pierdułki właśnie z tą żyrafą.

tak sie właśnie zastanawiam nad sensem kupowania pościeli do wózka bo na poczatek i tak bez podusi a sam ciepły kocyk do przykrycia nie wystarczy?

reklama
Ewi zazdroszcze dotarcia przesyłki;)posciele sliczne:)ja czekam na wanienke itd;)
Papcia ja tez nie kupuje poscieli do wozka bo uwazam ze jest zbedna,dziecko powinno lezec moim zdaniem całkiem płasko wiec poduszka odpada a zamiast kołderki kupie gruby kocyk i styka;)zawsze tez mozna kupic gruby kombinezon czy spiworek itd

no właśnie ja mam taki superowy koc nie kocyk i jak go złoże na poł to taki śpiworek sie zrobi a on jest mega mięciutki a oprócz tego mam kombinezony póżńiej i tak zrobi sie ciepło więc wystarczy kocyk na w spacerówke to mi sie wydaje że już wogóle sie nie przyda

A mi się przyda;) bo wydaje mi się że w marcu czy w kwietniu to i pościel i kocyk się przyda. A pozatym zamówiłam to też ze względu na kołyskę. Żeby małą w kołysce przykrywać;) akurat czerwony kolor pasuje do naszej sypialni a w małym pokoiku będzie różowa łóżeczkowa pościel. Pozatym można to też zwinąć jak rożek.

A ja miałam poszewki w komplecie w wózku :D
Włożę kocyk w tę poszewkę i myślę, że starczy, bo Jasio przecież jeszcze w kombinezonie będzie..
Ja tak jak Olka nie będę poduszki używać, ani w łóżeczku, ani w wózku.. Tylko nie wiem kiedy zacząć potem używać.. Po roku??

Ps. Ewi śliczną pościel wybrałaś, bekowe te owieczki :D

zobaczymy w parniu najwyżej sie dokupi
a podusie to podobno najszybciek koło 6miesiąća ale ostatnio tak móżdzyłam że jak dziecko leży w łóżku z rodzicami to przecież nie ma idealnie płasko pod główką

Ja sie zastanawiam nad ta poduszka klinem ale to tak na jesien najwczesniej;)
Papciarku my sami spimy prawie bez poduszek wiec nawet jak mała wylonduje u nas to bedzie miec płasko;) zreszta ze wzgledu na to ze z nami spi pies to bede bała sie jeszcze do tego miec mała w łozku;)
ps
tylko nie myslcie ze pies bedzie u mnie miał lepiej niz dziecko;) bo on bedzie z nami spał a dzidzia ze wzgledow bezpieczenstwa nie:)

Pochwale sie dzisiejszymy zakupami:
* posciel
8610438879550016.jpg
* mata do przewijania
8610444472135600.jpg
* kuferek z kosmetykami
8610452738657712.jpg
Na poczatek mam w sumie kosmetyki Nivea, a kuferek chcialam kupic oddzielnie w innym sklepie, ale ten jest tylko 2 funty drozszy i w dodatku z kosmetykami :) pozniej na pewno je wykorzystam.

Jak widzicie u mnie kroluje taki kolor jak powyzej :) pokoik tez w takim kolorze. Spiworek do spania pewnie tez taki kupie, ale moze w koncu kupie cos niebieskiego ;) a moze Victoria sie urodzi a nie Viktor :-D

reklama
Do góry