reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

Aloha kobietki:)

Moja dzidzia dostała dziś przykaz, że albo wyjdzie w ten weekend albo grzecznie posiedzi do przyszłe niedzieli, żebym mogła zdać egzamin i mieć zamknięty ten semestr... Zobaczymy czy mamci posłucha.

Moja też ma zakaz wychodzenia do jutra żebym mogła napisać egzamin i zamknąć semestr - mam jutro na 13 więc te 24h musi się wstrzymać :-p

reklama
Melduję, że 13.01 przyszła na świat Julia Wiktoria :) :) :) Oprócz żółtaczki fizjologicznej wszystko dobrze, 2880 g, 53 cm, poród jak na życzenie.

Marta u nas byli już moi bracia i znajomi w ubiegłym tyg. A w niedzielę, moi rodzice przyjdą i moja cioci i babcia. Ale kolejni goście już się zapowiedzieli...

Ja piję kawkę bo coś głowa mnie boli.

Ulkan, dobrze, że była położna i was uspokoiła.

Ulkan -- dobrze ze była połozna.. i Wojtus cos tam podjada..

Claudia4you-- a czemu byłas w przychodni?? nie przychodził do was lekarz do domu?? ja mam dopiero sie pojawic na szczepieniu za 4 tyg..

joasiab- ja juz po kawce z samego rana wypiłam :) a jak Wikunia na Tomcia reaguje ?? w koncu ma rodzenstwo tyle dni co mój Tomus:)

miłamama -- gratulacje!
MartaPe -- no to teraz sciskaj nogi oby do jutra :)

biala ona go uwielbia :) gdyby mogła to ciągle by go całowała, przytulała. Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie jest zazdrosna (przynajmniej narazie) Jak ktos przychodzi i chce go pogłaskać to mówi: delikatnie bo mój braciszek jest malusi i nie wolno mu zrobic krzywdy :) Pomaga nam kąpać, stoi zawsze przy przewijaku jak go przebieram czy zmieniam pieluszkę :) Kochana jest :)

no to super:) to w sumie jak nasz Tomek... tez pomaga przewijac.. jak Kubus zakwili to juz biegnie z krzykiem : " juz ide " i towarzyszy przy kąpieli.. teraz to sie domaga by Kubus lezał w lezaczku bo widzi wtedy jak on sie bawi.. a no i całuje i wogole.. czyli w sumie nasze dzieci narazie sie odnalazły w nowej sytuacji.. juz nie moge sie doczekac kiedy Kubus bedzie aktywniejszy .. choc i tak widze ze usmiecha się o wiele szybciej niz Tomek ( chodzi mi ze patrzy na kogos i sie usmiecha.. ) Tomek duzo pózniej zaczął usmiechac sie w odpowiedzi na usmiech.. cos w tym jest ze drugie dziecko rozwija sie szybciej :)

Zagladam co u was:)
Ulkan dobrze ze polozna Wojtusia obejrzala jestes spokojniejsza i miejmy nadzieje ze to naprawde wina powietrza i ze juz sie to wieciej nie powtorzy.
Mila-mama gratulacje.
Joasiab ,Biala wasze dzieci to skarb widze tez bym chciala takiej reakcji ze strony mojego synka no ale poczekamy zobaczymy.
I dziekuje wszystkim za zyczenia dla synka oczywiscie ze on jest dzisiaj na pierwszym miejscu i tort na niego czeka no i prezenty i do szkoly poszedl dumny z torba cukieraskow wiec mysle ze go nie zaniedbamy dzisiaj.Tzn jedyne co bedzie zawiedziony bo nikogo w tym roku nie bedzie na jego urodzinach ale dostanie dzisiaj 5 gier i z mezem ustalilismy ze caly wieczor jest dla naszej trojki zeby synek czul ze to jego swieto.A najlepsze ze i my i rodzina zpolski i tesciu wszyscy kupili mu gry jak nigdy same gry dostanie w tym roku.No ale jak sie ma urodziny po swietach to ciezko cos kupic dziecku.
Ok to uciekam do kuchni ale bede podgladac co sie u was dzieje.

biala ona go uwielbia :) gdyby mogła to ciągle by go całowała, przytulała. Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie jest zazdrosna (przynajmniej narazie) Jak ktos przychodzi i chce go pogłaskać to mówi: delikatnie bo mój braciszek jest malusi i nie wolno mu zrobic krzywdy :) Pomaga nam kąpać, stoi zawsze przy przewijaku jak go przebieram czy zmieniam pieluszkę :) Kochana jest :)
super dziewczynka z Twoje corci! Moja Maja tez jest baaaardzo opiekuncza wzgledem Natalki ale czesto jest smutna, czasem nawet zlosliwa... szuka bliskosci - tulimy sie po 10000000 razy dziennie i powtarzamy sobie, ze sie kochamy za kazdym razem kiedy sie tulimy...
Natala lezy na rogalu na moich kolanach a Maja wisi mi na szyji a ja pisze do Was :)

Asiu ja obawiałam się tego bardzo, nawet w szpitalu płakałam, że jak ja pokocham dwójkę bo przeciez Wiki to moja ukochana upragniona córeczka, nawet do Tomcia mówiłam Wikuniu. Do wiki teraz też się przytulam i wiele razy dziennie mówię jej, że ją kocham i w ogóle. Ona tez mnie tuli i tak w kółko. Ale jak przyszłam do domku z tomciem to ta miłość jakby z automatu została podzielona na dwoje. Myślę, że Wikunia zawsze będzie moja córunia jako pierwsza ale Tomcio to nasz ukochany synuś. Każde kocham tak samo a jednak inaczej. Oboje są dla mnie równie ważni. Nie wiem jakos nie umiem tego opisać bardziej jak to jest.

reklama
Do góry