reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Ja również dołączam się do gratulacji!!
A u mnie? Dzisiaj dostałam okresu- a najdziwniejsze jest to, że nawet nie zasmuciłam się za nadto.. Mam taką masakrę w pracy, że chyba jednak poczekam z robieniem dzidziusia jeszcze parę miesięcy. Ehh te wybory dziwne... To straszne, że kobieta nie może po prostu zdecydować- chcę zostać mamą i już.
Powinno się zachodzić w ciążę jak się już chce a nie starać się, mierzyć temperaturę, babrać w śluzie i stresować...!
No i mieć wyrozumiałych pracodawców i skandynawską opiekę socjalną... :)
Uściski dla Wszystkich!!

reklama
ja jestem juz w 18 tygodniu i z zajsciem w ciaze nie mialam zadnego problemu poprostu stalo sie :) i wielkie zaskoczenie ale i radosc :) od niedawna odczuwam a wlasciwie zdaje sobie sprawe ze czuje juz bardzo wyraznie ruchy Maluszka, przy nastepnej wizycie dowiem sie czy to chlopaiec czy dziewczynka. pozdrawiam :)

Witam,
Jestem teraz w drugiej ciąży, ale zarówno teraz jak i w pierwszej ciąży występowały u mnie objawy tuz po zaplodnieniu. Wiem, ze moze dla kogos moze sie to wydawać dziwne, ale ja wiedzialam za pierszym i za drugim razem, ze to ciąża. Otóż, ok 2-3 dni po zaplodnieniu, bolał mnie brzuch jak przed @. Bóle te były słabe, ale trwały po kilka godzin każdego dnia, przez jakis tydzien. Piersi mnie nie bolały zupełnie - zaczęły 2-3 dni po terminie spóźniejącej się @.
Pozdrawiam.

Reakcja tatusia. Zamurowanie. Musiałam sprawdzać czy mu jeszcze serce bije. Naprawdę przez 2 godziny nie odzywał się (ja zresztą też - co dla mnie jest bardzo trudne) później poszliśmy spać. Rano ze zdwojoną siłą w niego uderzyło i siedział jak głaz chyba przez 3 godziny. Wyrzuciłam go. Lepiej dla niego że poszedł się przewietrzyć. Ja niestety choć nie chcę to się martwię o niego i oczywiście o kruszynka. Najgorsze że dostał kontrakt w wojsku (o czym jeszcze nie wiedziałam) i teraz zastanawia się czy z niego zrezygnować (nie chcę być tą złą - dla nie lepiej jak by się zdecydował podpisać - to tylko 30 dni w roku, a nie chciałam bym aby mi wypominał że musiał tak zrobić). Ja jutro mam egzamin a nie wiem jak będę w stanie się nauczyć. Jego rodzice wiem że na pewno by się ucieszyli bo bardzo chcieli wnuki - nawet mu na święta życzyli i na sylwestra (trochę się śmieję że niektóre życzenia się spełniają) a co do wojska to cała rodzina mu odradzała, mama jego to w furię popadała. Wiem że jakoś się ułoży ale martwię się i jeszcze hormony mi buzują, jajniki bolą i niedobrze mi.

Witam. Mam na imię Kamila.
Zgłaszam się do Was z pewnym problemem, na który mam nadzieję uzyskać szybką odpowiedź. Sześć dni temu kochałam się z moim chłopakiem. Wiem, że stosunek przerywany nie jest najlepszym sposobem ochrony przed ciążą, dlatego też na trzeźwo mocno tego żałuję. Zaczęłam zastanawiać się czy nie jestem w ciąży?
Trzy pierwsze dni przez cały czas miałam identyczne bóle podbrzusza jak przed miesiączką, która planowana była na środę. Oznacza to, że kochałam się jeden dzień przed planowanym terminem. W czwartek zaczęłam krwawić. Początkowo było to jedynie plamieniehttp://*spam*/txt/a,6431,1,menarche-pierwsze-krwawienie-miesieczne-wskazowki-dla-mlodych-kobiet, następnie trochę większe krwawieniehttp://*spam*/txt/a,6431,1,menarche-pierwsze-krwawienie-miesieczne-wskazowki-dla-mlodych-kobiet. Krew była bardziej gęsta niż zwykle i miała barwę czerwono-brązową. Następnego dnia jednak rano zaczęłam krwawić jak podczas normalnego okresu. Problem tkwi w tym, że od rana jakby miesiączka zniknęła. Przestałam krwawić jedynie od czasu do czasu odrobinę plamię. Przez kolejne dni aż do dzisiaj włącznie wciąż odrobinę krwawię i plamię.
Czy mogę być w ciąży? Czekam na szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję!

Możesz być w ciaży i nie musisz być.My teg nie wiemy skoro TY sama nie wiesz.Najlepiej ginekolog na to zaradzi

reklama
Do góry