Eagle Kochana
Proponuję : Zupę moją popisową Neapolitankę
Gotuję bulion z kuraka lub z indyka do bulionu ścieram na tarce warzywa (bulionowe czyli marchewka , pietruszka , troszke pora , seler ) Na gotowy bulion wrzucam starty ser żółty (gołda , edamski jak kto lubi) chwilkę gotuję i zaprawiam śmietaną 18 kwaśną z dodatkiem jednego żółtka rozbełtanego w śmietanie
na to wrzucam garść lub dwie natki pietruszki , doprawiam sola pieprzem do smaku i gotowe! Zupa robi furorę
Na 2 litry bulionu potrzeba 30dag sera czyli standardowy garnek to jakieś pół do 600gram sera żółtego
Podawać proszę z makaronem , najlepiej rurki bo serek na wpół roztopiony pięknie tam się zagnieżdża
Smacznego
Proponuję : Zupę moją popisową Neapolitankę
Gotuję bulion z kuraka lub z indyka do bulionu ścieram na tarce warzywa (bulionowe czyli marchewka , pietruszka , troszke pora , seler ) Na gotowy bulion wrzucam starty ser żółty (gołda , edamski jak kto lubi) chwilkę gotuję i zaprawiam śmietaną 18 kwaśną z dodatkiem jednego żółtka rozbełtanego w śmietanie
Smacznego