reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny w co ubieracie swoje maluchy na spacer? ja w cienki kombinezon ale już Łukasz chyba z niego wyrasta i nioe wiem co kupić:((((
ja juz do sc dawno ubieram kurteczke i jeansy na rajstopki, w wozku spiwor
u mojego fifcia uszy już zdrowe, tylko mają za niskie ciśnienie, ale laryngolog powiedziała, że to od kataru, zajżała do nosa i też powiedziała, że alergiczny i jak najszybciej badania robić
za miesiąc kontrola i jak b ędzie niskie ciśnienie w uszach a kataru nie będzie to mu wyrówna jak to powiedziała, wpuszczając powietrze
kazała mi kilka razy dziennie czyścić fridą i uczyć małego smarkania, tylko jak?

no i możemy na spacery chodzić :D:D:D
jak sie dowiesz jak nauczyc smarkania malucha to blagam podziel sie, chetnie bym Jaska nauczyla bo wykoncze sie z tym katarem

Gosiu jestem, ostatnio nie mialam czasu bo biegalam z maluchem po lekarzach
i nic nie wykryli

reklama
Kasiu wlasnie nie, a moim zdaniem on ma alergie na rybe
tylko ze jak tu lekarzom mowie to oni twierdza ze pokarmowe alergie objawiaja sie wysypka lub brzydka kupka a nie infekcja
jak bede w Toruniu to pojde z malym prywatnie
od okolo miesiaca podaje mu rybe i od tego czasu wyleczyc sie nie moze
na dodatek w czwartek bylo wszystko ok, w piatek podalam rybe i prawie od razu katar a potem kaszel i goraczka
nie bede juz jej podawac i chyba tez wstrzymam sie z zoltkiem
musze bardziej uwazac na to co Jas je

Kasiek my sie myjemy codziennie a dluzsze kapiele tak 3-4 razy w tygodniu

Witamy się popołudniowo :)

Co do kapieli to kapiemy się codziennie, a jesli chodzi o spacery to różnie - dzisiaj było +3 stopnie to ubrałam mała w bodziaka z długim, na to bluzeczka z długim rękawem i kurteczka, do tego rajtki, cieplejsze spodenki, cieplejsze skarpetki i średnio ciepła czapka. W wózku śpiworek nie do końca zapięty i było OK.

Współczuję Wam dziewczyny walki z alergiami i zwiazanymi z nimi katarami, uszami etc... Oby jak najszybciej udało sie odkryc co tak uczula i wyeliminować to świństwo!!!!

liliti - WOW! na kampingu tak długo!!! u nas niestety jest to niemowzlie, bo małż ma mało urlopu a od sierpnia ja wracam do roboty... ale mam nadzieję, że uda nam się gdzieś w czerwcu wyrwać na tydzien/dwa...

Dużo zdrówka dla chorowitków małych i dużych, solenizantom życzymy wszystkiego najlepszego, gratulujemy nowych zębolków oraz osiagnięc rozwojowych :D :D :D!!!!

Cześć...

kurcze, ja chyba małego za grubo ubieram na spacerki... rajstopki, spodnie, kombinezon(polarkowy gruby), w wózku śpiworek ale jeszcze zarzucam na nóżki kocyk...??? hmm...

Koriander - ja to nigdy nic nie brałam na przeziębienia, ale tym razem mąż się mną zajął i dał mi jakieś leki nawet nie wiem co...

a więc, u dermatologa:

Na pewno nie skaza! LISZAJE!!! nie wiadomo od czego, wiele małych dzieci to ponoć ma... podawać nadal mleczko HA do wygojenia, smarować 2x dziennie jakąś maścią robioną, nie kąpać w żadnych emolium, oilatum i innych!!! nie natłuszczać ani nie wysuszać skórki!!!!!! kąpać 2x w tygodniu!!!!!!!!!! :szok: za 10 dni do kontroli... hmm... do puki kompletnie nie zejdą liszaje, będą się pojawiać nowe, więc trzeba bardzo dokładnie każdy jeden liszaj smarować...

Ile razy kąpiecie swoje szkraby???

Ja dzień w dzień bo Gaja uwielbia;)

U nas w pracy kompy nadal nie działają....a ja mam juz stertę papierów....i nie wiem kiedy ja to wszystko powprowadzam...Narazie nic nie zapowiada żeby jutro juz kompy działały.... :-(.......jedyne co się zmikeniło to to że zamiast 6 informatyków teraz po budynku kręci się już 10.....Ale efektów wciąż nie ma.....wrrrrrrrrr

Kasiek - my Luśkę kąpiemy codziennie....Ale po powrocie do pracy ....chyba jej zmienię ...i będę ja kąpać z 5 dni w tygodniu....Zobaczymy jak będę dawała radę....I zdrówka dla Ciebie Kochana...Kuruj nam się....I mam nadzieję że szybciutko poznikają liszaje u Damisia...Buziak dla niego.....
kasiaj- to zmykajcie na spacerek , przyda się Wam odrobina świeżego powietrza....i oby szybko udało się ustalić....co i jak z tą alergią i Fifiego!!!!
koriander - to widzę że niezły już z Ciebie pirat drogowy.....Super!!!!!Na pewno jesteś swietnym kierowcą....!!!!
Lena - Twoja panna waży 11 kilo.....Jejku moja 7400 miesiąc temu ważyła....To teraz może jest z 7800-7900 max.....No ale pisałaś przecież że apetycik to ona ma.... :-)

Prześliczna Jagódko
oraz nasze kochane bliźniaki
Szymonku i Kubusiu
zdrówka, radości,
uśmiechu na twarzy...
i mnóóóstwa miłości
Ciotka i Luśka!

a więc, u dermatologa:

Na pewno nie skaza! LISZAJE!!! nie wiadomo od czego, wiele małych dzieci to ponoć ma... podawać nadal mleczko HA do wygojenia, smarować 2x dziennie jakąś maścią robioną, nie kąpać w żadnych emolium, oilatum i innych!!! nie natłuszczać ani nie wysuszać skórki!!!!!! kąpać 2x w tygodniu!!!!!!!!!! :szok: za 10 dni do kontroli... hmm... do puki kompletnie nie zejdą liszaje, będą się pojawiać nowe, więc trzeba bardzo dokładnie każdy jeden liszaj smarować...

Ile razy kąpiecie swoje szkraby???
Mam prośbę, jeśli możesz zrób fotkę i pokaż jak te liszaje wyglądają...

A co do kąpieli to Nelcia jest kąpana codziennie

reklama
Lencja - mały już śpi, ale na zamkniętym na jednym z ostatnich zdjęć ze stoliczkiem, widać ciut na prawym policzku... ale w rzeczewistości wygląda gorzej, jest bardziej czerwone no i mega szorstkie :( jutro zrobię fotkę gdzie ładniej widać

Do góry