reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Najserdeczniejsze zyczenia z okazji ukonczenia 9 miesiecy dla Jagodki agastowej i kochanych naszych blizniakow lobuziakow :-):-) Jesli ich mamusia nas dzis podczytuje to prosimy o ucalowanie ich extra mocno!!!!!! :tak::tak:

zyraffka jak moja mama zobaczyla jak Lile ubieram to mowila ze za cienko ale ja nigdy nie czulam zeby byla wychlodzona, zakladam rajstopki i spodnie, body z dlugim rekawem, sweterek i kurtka zimowa. Kombinezon zakladalam dwa razy w tym roku :baffled: Czapka juz teraz cienka bawelniana, ale ma kaptur nasuniety na glowe zeby jej pod plecami nie przeszkadzal. Rekawiczek nie uzywamy, tylko zsuwam jej rekawki na rece jak zasypia.

gosiagro jak wam poszla produkcja ulotek itp? Trzymam kciuki za wiosenny nawal pracy :tak: Powiedz kochana czy ty gdzies wkleilas instrukcje zamieszczania filmikow na youtube? musze poszperac na zamknietym

yoshe zdrowka dla Huberta! U nas tez te sposoby ktore opisujesz dzialaja przy jedzeniu, zwlaszcza jedzonko do memlania na talerzyku :-)

agast Jagoda tak wczesnoe wstala bo ma URODZNIKI!!! hehe

Kasiek ty bierzesz cos na ten kaszel?? Polecam syrop z cebuli, lub napoj z zalanego wrzatkiem czosnku w szklance, do tego wycisnac pol cytryny i lyzke miodu, pic na cieplo. Zdrowka!!

Ostatnia edycja:
Cześć...

kurcze, ja chyba małego za grubo ubieram na spacerki... rajstopki, spodnie, kombinezon(polarkowy gruby), w wózku śpiworek ale jeszcze zarzucam na nóżki kocyk...??? hmm...

Koriander - ja to nigdy nic nie brałam na przeziębienia, ale tym razem mąż się mną zajął i dał mi jakieś leki nawet nie wiem co...

a więc, u dermatologa:

Na pewno nie skaza! LISZAJE!!! nie wiadomo od czego, wiele małych dzieci to ponoć ma... podawać nadal mleczko HA do wygojenia, smarować 2x dziennie jakąś maścią robioną, nie kąpać w żadnych emolium, oilatum i innych!!! nie natłuszczać ani nie wysuszać skórki!!!!!! kąpać 2x w tygodniu!!!!!!!!!! :szok: za 10 dni do kontroli... hmm... do puki kompletnie nie zejdą liszaje, będą się pojawiać nowe, więc trzeba bardzo dokładnie każdy jeden liszaj smarować...

Ile razy kąpiecie swoje szkraby???

a więc, u dermatologa:

Na pewno nie skaza! LISZAJE!!! nie wiadomo od czego, wiele małych dzieci to ponoć ma... podawać nadal mleczko HA do wygojenia, smarować 2x dziennie jakąś maścią robioną, nie kąpać w żadnych emolium, oilatum i innych!!! nie natłuszczać ani nie wysuszać skórki!!!!!! kąpać 2x w tygodniu!!!!!!!!!! :szok: za 10 dni do kontroli... hmm... do puki kompletnie nie zejdą liszaje, będą się pojawiać nowe, więc trzeba bardzo dokładnie każdy jeden liszaj smarować...

Lili tez kilka razy wyskoczyl liszajek na ramieniu, smarowalam balsamem z nagietka i zawsze znikal. Co do kapieli to srednio 5x w tyg :tak:Glowke myje co dwa dni lub codzien jesli ja usmaruje jedeniem

Dzień doberek,

my już po pierwszym spacerku:-),po południu drugie wychodne na moje spikanie:-D pogoda cuudna, ale maskara z wjeżdżaniem wózkiem na 3 piętro:szok::szok: wcześniej mąż był w domu, ale teraz sezon się zaczął i w pracy i muszę sama go targać, może szybciej chudnięcie pójdzie:sorry2: bo na razie idzie jak po grudzie:dry::dry:

Gosiu** - mama nadzieję, że te problemy o których piszesz szybko się rozwiążą:tak:

eagle - jak tam aparat się u Tomusia sprawuje?

Klementinka - mam nadzieję, że u Was oki? nic nie piszesz:-(

liliti - plany na wakacje superowe! u nas niestety brak znajomych z dziećmi, przecieramy szlaki rodzicielskie:-D

Milka, ita - gratki ząbka:-)

zyrraffka - nie nerwuj się kochana:-D jeżeli chodzi o ubieranie to Maja ma rajtki, jeansy, body na krotki rękaw, bluzka z długim, golfik ten z H&M, kurtka, w wózku osłonka na nóżki bez kocyka; kombinezon w zimie użyłam może z 2 razy

yoshe - dużo zdrówka dla synka!

kasiaj - no właśnie jak nauczyć smarkania:confused:, dała ci lekarka jakieś rady?

koriander - dziękuje kochana za pamięć, ulotki i wizytówki wydrukowane, samochód oklejony i jak na razie roboty dużo ma teraz 3 ogrody do założenia, wiec oki, a nawet jeszcze ani jednej ulotki nie rozdaliśmy:-D:-D
co do YouTube to nie podawałam instrukcji, jak masz konto to wgrywasz pliczek i po wgraniu ważne żebyś zaznaczyła w Prywatności opcje Niepubliczny, wtedy będą mogły obejrzeć go tylko osoby, którym dasz linka. Jakbyś miała jakieś dodatkowe pytania to pisz:tak::tak:

Kasiek - ja kąpie Maje codziennie, w ciągu dnia po jedzeniu przemywam twarz i rączki; główkę co 2-3 dni, a czemu tylko 2 razy w tyg masz kapać?

Najlepszego dla Jagódki długorzęsnej (śliczne zdjęcie na fb) i bliźniaków Ewusi! Buziaki

Ostatnia edycja:
Cześć...

kurcze, ja chyba małego za grubo ubieram na spacerki... rajstopki, spodnie, kombinezon(polarkowy gruby), w wózku śpiworek ale jeszcze zarzucam na nóżki kocyk...??? hmm...

Koriander - ja to nigdy nic nie brałam na przeziębienia, ale tym razem mąż się mną zajął i dał mi jakieś leki nawet nie wiem co...

a więc, u dermatologa:

Kochana ja Jaśka codziennie kąpaniusiuje bo tata lubi :) I Jaś tez lubi :)
Zdrówka Ci życzę kochana , a na kaszel zgadzam się z Kolenderka że syrop z cebuli a ja jeszcze mam jeden sprawdzony sposób:) 1-2 łyżeczki majeranku zalać wrzątkiem i jak się zaparzy to wypić. Smak znośny a kaszel nie dusi i pozwala pospac w nocy. Polecam stosowalam w ciąży:)

Wrócilismy ze spacerku , Jasiek jeszcze drzemie sobie na tarasie a mamusia ma chwilke na pitu pitu:)

edit:: no i wstał obiadkowy potworek:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Czemu kazała kąpać tylko 2x w tygodniu??? żeby niby nie wysuszać skóry ani nie natłuszczać tym emolium... ewentualnie kąpać co dzień jeśli dziecko się tego domaga ale bez żadnych środków, czyli w samej wodzie... ;) ja kąpie małego od jakiegoś miesiąca co drugi dzień, ale jak tylko się zrobi cieplej to chciałabym znów kąpać co dzień bo on uwielbia kąpiel!!! ;)

Widzę że wszystkie na spacerkach... dziś pogoda cudowna! aby tak dalej! ja mieszkanko wietrze a mały ze starym na spacerku... ;)

Ostatnia edycja:
Do góry