reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam i ja
weekend wspanialay pogode mielismy cudną a odwiedzila mnie tez psapsiolka ze studiow z rodzinką ktora mieszka na śląsku... bylo super sie spotkac
corcie pokazały sie z dobrej strony wiec jest ok.
A mi pediatra kazala Aliu podawac dalej zelazo i mam problem bo jest taka niespokojna i marudna po nim spac nie moze wierzga nogami kupy kiepsko ze nie mam serca go jej dawac. Stwierdzilam ze ide najpierw pobiore jej krez i zobacze czy trzeba. Wczesniej lepiej go znosila wiec widocznie potrzebowala a teraz jak takie akcje to moze jej nie potrzeba co myslicie??
krolcia dasz rade a jak nie to po co masz patelnie-palnij meza tylko nie za mocno bo patelni szkoda zniszczyc:)
ewa ja to wogole nie rozumiem cesarek na zyczenie przed 40 tygodnie ciązy!!!!
Wiolcia baw sie dobrze...
salomi ale fajnie ze ci mama przyjedzie od razu Ci weselej i rażniej bedzie
gabriella mam pytanko Czy Ty juz masz pełną zamrażarke ściągnietego pokarmu???

reklama
Witaj Bodzinka.
Agaj mój synek juz od bardzo dawna rwie sie tak do siadania.Wiec to normalne. Dzieci rozwijaja sie.

Tunia, to nie jest też tak, że ona sobie zażyczyła cesarkę, bo miała takie widzimisię. Bała się - to raz. A poza tym - jak już pisałam - chorowała na coś, co jest powiązane z łamliwością kości. Miała kiedyś nawet szyny w nogach. Od paru ładnych lat już nie ma problemów i dlatego lekarze polecali jej rodzić naturalnie, no ale w końcu się nie zdecydowała.

Wszystko wskazuje na to, że w piątek będziemy mieć nowe auto :) :) :) Fajnie, bo stare już okrutnie przerdzewiało... Mąż upatrzył Nissana Primerę w Ropczycach. Mój Tato już obczajał sprawę, bo to blisko Rzeszowa. W weekend jedziemy do dziadków i może wrócimy już nowym ;)

Witam się przedpołudniowo;-)
JA dziś muszę do pracy :dry: na razie tylko po przedłużenie urlopu macierzyńskiego, ale już niedługo koniec laby:-D

Co do cesarek na życzenie - jestem jeszcze w stanie zrozumieć nieświadome konsekwencji cc kobiety, które boją się bólu. Ale lekarzy, którzy te cesarki wykonują - nie rozumiem:no: To niepotrzebna operacja, a każda ingerencja chirurgiczna niesie jakieś konsekwencje.
Domyślam się, ze robiła to w prywatnej klinice, ale i tak to niemoralne - lekarze powinni wyjaśniać zagrożenia i tłumaczyć, ale jak jest - wiadomo, zresztą robią gorsze rzeczy....
Mnie jak powiedzieli o cc i jeszcze w znieczuleniu ogólnym:szok:, to ryczałam pół dnia - fakt, że w 3. dobie było już nieźle, ale wcześniej - masakra - rurka intubacyjna spowodowała, że miałam ciągłe ataki kaszlu - a jak tu kasłać z ogniskiem na brzuchu...

Z innej beczki...muszę z Małym wybrać się do dobrego lekarza. Nie podoba mi się to jego wyginanie do tyłu, poza tym ciemiączko mu już zarosło całkowicie:szok:, za to ma chyba drugie na potylicy :dry: I jeszcze mu na kciuku zrobił się dziwny kostny wyrostek :confused2:

Witam.Chyba bede musiala kupic test ciazowy:szok:
Biore tabletki ale raz zapomnialam a po czasie w aptece powiedzieli mi ze zanim zas beda prawidlowo dzialac to trzeba przez miesiac uwazac bo te tabletki przy karmieniu piersia sa bardzo slabe:-(Ale za pozno sie o tym dowiedzialam:-(Do tego ostatnio mialam nudnosci i strasznie jestem oslabiona.Mam tylko nadzieje ze to z przemeczenia.I nie wiem czemu ale kluja mnie jajniki.No i ta temp- 37,3st.
Moj A sie cieszy a ja jestem zalamana,

Witam.Chyba bede musiala kupic test ciazowy:szok:
Biore tabletki ale raz zapomnialam a po czasie w aptece powiedzieli mi ze zanim zas beda prawidlowo dzialac to trzeba przez miesiac uwazac bo te tabletki przy karmieniu piersia sa bardzo slabe:-(Ale za pozno sie o tym dowiedzialam:-(Do tego ostatnio mialam nudnosci i strasznie jestem oslabiona.Mam tylko nadzieje ze to z przemeczenia.I nie wiem czemu ale kluja mnie jajniki.No i ta temp- 37,3st.
Moj A sie cieszy a ja jestem zalamana,

Jajniki bolą najczęściej przy owulacji. Temperatura skacze tuż po owulacji. Więc może to po prostu sygnały zbliżającej się miesiączki :) Poza tym strasznie wysoka ta temperatura, zazwyczaj skacze o 0,2 stopnia, więc tak w porywach do 37 st. Po 7 jest zazwyczaj wyższa niż rano tuż po przebudzeniu.

wlasnie wrocilam od lekarza wysypka ładnie znika no i dziasełka mocno opuchniete i zaczerwienione wiec moze juz niedlugo Wojtuś przyłaczy sie do Krzysia. Lekarka stwierdzila ze za tydzien powoli mozemy zaczac rozrzeszac diete narazie o jabłuszko i marchewke :-)

reklama
Do góry