reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

asia1981 mojemu tez sie jeszcze zdarza miec zacisniete piastki zazwyczaj jak jest zly juz chce bic mame przy zabawie tez mu sie zdarza ale jednak duzo wiecej ma juz raczki otwarte. ja tam w takie rzeczy akurat nie wierze, pewnie ma poprostu gorszy dzien

reklama
Asia - moja zaciska piąstki zwłaszcza, kiedy próbuje je sobie wcisnąć do paszczy - rozcapierzone paluchy trudniej wsadzić wszytskie na raz ;-) Jakoś mnie kwestia piąstek do tej pory nie niepokoiła.
A w uroki nie wierzę i czerwonych wstążeczek nie używam. Ale nie lubię, jak mi obcy ludzie na spacerze wkładają głowy do wózka. Jakoś szczególnie w tym gustują stare baby robiące zakupy w Biedronce. Jak tylko się odwrócę na chwilę, żeby coś wziąć z półki, to jakaś wkłada łeb do gondolki. Grrr!

Wczoraj bylam w pracy i oczywiscie pelno ludzi musialo zajrzec do wozka i co chwile-jaki on ladniutki! Jaki on milusi itp itd:wściekła/y:I od wczoraj Jas jest strasznie marudny i bardzo malo i zle spi.I chcialam sie dowiedziec jaki wy macie stosunek odnnosnie powiedzenia ze dziecko zostalo zauroczone?Czy myslicie ze cos w tym jest czy to tylko brednie?A moze jednak warto nosic czerwona wstazeczke?:sorry:

Poważnie pytasz?
W "Konopielce" (książka Redlińskiego - był film na jej podstawie) przeciągali dziecko przez końskie chomąto - podobno pomaga na nieuzasadniony płacz ;)
Mój Pucek to się sam "zauracza" co jakiś czas. Jęczy i marudzi. Ale nic nie muszę odczyniać, bo sam się też "oduracza" ;)
Przepraszam za lekką złośliwość, ale rozbawiło mnie to pytanie :) No a pytałaś, jaki mamy stosunek do takich rzeczy, to mój już znasz :)

A co do piąstek, to Franek ma generalnie otworzone łapki - liczy sobie często palce. Na brzuchu jeszcze zaciska często - tak mu się łatwiej utrzymać równowagę. Myślę, że to zupełnie normalne. Rączki mu się dobrze rozwijają, bo ma już coraz pewniejszy chwyt. Sztywnych grzechotek jeszcze sam mocno nie złapie, ale materiałowe rzeczy już trzyma, wypuszcza, łapie znowu - przekłada z ręki do ręki. Czasem potrafi sobie wyjąć smoka i włożyć go z powrotem ;)

cwietka ja akurat bardzo lubie ten serial i praktycznie caly czas go ogladam o ile Wojtus pozwoli ale i tak badam inne odcinki niz te ktore teraz leca. Wlasnie dlatego badam ze tyle czasu leci bo dokladnie widac przemiany rodziny jakie zachodza :-)

ewa86 to zazdroszcze ze Franus porafi juz sam wlozyc smoczek, moj to tylko wyciaga a raczej rzuca na druga strone łózeczka i szukaj potem wiatru w polu :-D

Acha - wit. D mam podawać 500j. Dlaczego tamta lekarka nie widziała potrzeby - nie wiadomo:no:

500? O, to fajnie. Bo nam też pediatra zaleciła już 500j i zastanawiałam się, czy nie przesadziła.

ewa86 to zazdroszcze ze Franus porafi juz sam wlozyc smoczek, moj to tylko wyciaga a raczej rzuca na druga strone łózeczka i szukaj potem wiatru w polu :-D

Czasem mu się uda ;) Ale zazwyczaj smoczek w jego paszczy (przez tą minutę, kiedy się w niej znajduje) wygląda mniej więcej tak:
Zobacz załącznik 337163

Ewentualnie jest obrócony o 90 stopni albo kręci nim młynka ;)

witam i ja
walczymy z katarem i z oczkiem
prywatnie zabieg kosztuje 150 zł WRRRRR jaka sparanoja
renczysia ja mialam neomycine i ni epomogla
gwiazdeczka moze napisz do tworcow serialu to ci pomoga;)
paola witaj
u nas z ząbkowania chyba coś jest na rzeczy bo sie zaczyna slinienie-jeszcze jej z buzi nie kapie ale banki slinowe juz sa.
ja niby zabobonna nie jestem ale cos jest w tym ze ludzia mają takie złe spojrzenie ze sie go po prostu dziecko moze przestraszyc. ja to normalnie jestem uczulona na wkładanie łbów do gondolki-a jak ide na spacer i nie daj boze dizecko placze i sie pochyle to zawsze mam kogos za plecami.... najczesciej jak cwietka pisze-babcie albo dziadziów....:/
wrublik zycze szybkiego powrotu do zdrowia....
niech sie juz zacnzie lato bo normalnie mam dosc chorób i katarów...
no tyle bo Ala sie domaga mamy;)

reklama
ewa86 sliczne zdjecie i tak slodko to wyglada :) i mamy te same smoczki :-D

My już niedługo go wyrzucamy, bo jakoś tak się przejęliśmy tym, że smoczki powinno się wymieniać po 4 tygodniach. Franek rzadko go używa, więc trzymamy smoka dłużej, ok. 2 miesiące.

A co do serialu - próbowałaś szukać na chomiku? Tam jest wszystko :)

U nas ślina leci już strumieniami :)

Mam pytanie - wszyscy powtarzacie ok. 3-4 miesiąca usg bioderek? My na tym pierwszym badaniu dostaliśmy "zalecenie", że dodatkowa kontrola już nie jest potrzebna.

Do góry