reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

czesc:-)
Mam pytanie - wszyscy powtarzacie ok. 3-4 miesiąca usg bioderek? My na tym pierwszym badaniu dostaliśmy "zalecenie", że dodatkowa kontrola już nie jest potrzebna.
ja tak, po pierwszej wizycie następna była po 6 tyg (11. 03) i teraz kolejna jest maju.

reklama
hej

ewa co do siwych włosów to ja też mam ich sporo, ale ja jestem brunetą więc baaardzo rzucają się w oczy niestety i muszę dość często farbować. Na bioderkach byliśmy raz i też nie zalecono kolejnej wizyty gdyż wszystko było wzorcowo na pierwszym badaniu.

widziałyście, że są już listopadówki...niebawem będą grudniówki 2011...

alem ja madra
właczyłam BB ale miałam zajecie
po czasie podeszłam, strone odswiezyłam i czytam;
ILEŻ TO SPOSOBÓW JEST
JA POCZEKAM AŻ BEDZIE CZAS NA IGORKA JEDNAK
:szok::szok::szok:
Jak nie czujesz ruchów to zjedz coś słodkiego albo pogadaj do brzucha.
:szok::szok::szok:

cofnęło mnie na 7 październik 2010 :-D

och dzięki wam za słowa wspólczucia, ja nigdy tak nie miałam, najczęściej od czegoś takiego nawet mogłam się ucieszyć, bo zazwyczaj mam odwrotne działanie, ale nie tym razem i już tak nie chcę! nawet nie cieszy mnie to że ubędzie mi w taki sposób kg, ale najważniejsze to oby się nie pochorowała mi rodzinka
co do czerwonego w wózeczku, to często widzę u innych dziewczyn serduszko zawieszone, u mnie jakoś najczęściej coś z garderoby dziecka bywa coś czerwonego, ale tak to nie zawieszam niczego specjalnie
na bioderka z Wiktorią mamy zalecenie już trzeci raz ale to przez to że ma asymetrię, a z tego co wiem to chyba są ważne trzy kontrole bioderek z których najważniejsze kiedy dziecko zaczyna chodzić a pierwsze dwa to chyba 1,5 i 3 mies
Gabriela no trochę cię cofnęło,można zobaczyć jakie strachy nas ogarniały wtedy a jak małostkowe nam się teraz wydają w porównaniu z teraźniejszymi
a co do zaciskania piątek to moja też lubi ściśniętą włożyć do buzi, no i czasem zaciska jak mocno się zapiera na brzuszku, ale przy karmieniu i w ogóle ma luźne łapulki

Ostatnia edycja:
Ale tak Wam zalecili czy sami z siebie się zdecydowaliście? I na skierowanie czy prywatnie?
zlecenie:) skierowanie ze szpitala tylko na pierwsze badanie było, na tej wizycie założyli małemu kartę w poradni preluksacyjnej i po wizycie sie rejestrujemy. Za każdym razem lekarz mówi, że wszystko ok, więc nie wiem, czemu i tak musimy przychodzic na kontrole.

krolcia wielkie dzieki za linka tam jeszcze nie szukalam
ewa86 no wlasnie z chomika mam prawie wszystkie odcinki sciagniete ale akurat tego nie ma hehehe ale ja mam takie szczescie w zyciu
grudniowki 2011 no fakt ale ten czas leci

reklama
My właśnie przeszliśmy drugie i ostatnie badanie bioderek. Mieliśmy zalecenie ze względu na to, że Daniel był bardzo duży i w brzuchu był długo i mocno ściśnięty:happy:. Przy pierwszym badaniu był w normie (IIa) ale nie idealny. Teraz jest już w grupie Ia:-).

Do góry