reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

larvunia, no to może dobry sposób na Twego męża taki, że wymyślaj mu same paskudne i dziwaczne imiona (nie mam na myśli Poli, bo również je obstawialiśmy), a on wtedy w akcie rezygnacji i desperacji przystanie na Matyldę i wyjdzie na Twoje:tak:

u nas nadal Adam Jan (bo mój typ-Igor- nie pasuje mi na drugie tutaj);

reklama
heheh cos czuje ze (jak juz ktoras zauwazyla) wroce do pierwszego wymyslonego mojego imienia :-D
Do Matyldy sie nie czepia imi tez pasuje... Tylko rodzice sa na NIE.
Marcelek i Matylda nawet pasuje co nie :-)

larvunia - faktycznie pasuje świetnie, oba dzieciaki na M! a wola rodziców, cóż... nie chce wyjść na niewdzięcznicę czy coś, ale...to Wasze dziecko, nie ich; oni mieli swój czas na własne decyzje, a wybór imienia jakby nie patrzeć - dość istotna kwestia, więc dziwię się, że w ogóle coś im może pasić bądź nie w tej kwestii (choć moja mum też kręciła nosem na Igora, ale jej uprzejmie i stanowczo wyjaśniłam,, że z całym szacunkiem - jej się podobac nie musi); larvunia dawaj Matyldę, mówię Ci!!!

HA! ale sie zlapalam niedawno...
siedze w wannie i nagle mloda mnie kopnela az sie wyprostowalam i musialam polozyc w wannie i mowie kladac sie "no Alutka nie kopiemy mamy tak mocno..." i zaniemowilam :eek::eek::eek:
Pozniej mysle i sie poprawiam "Alutka Ty jestes czy Matylda" :sorry:

larvunia a ja jednak przystaję przy Michalince!!Alicja ładnie ale Ala już pospolite a takie zdrobnienia na pewno byłyby nieuniknione:zawstydzona/y:A Matylda jakoś tak dla dziecka nie widzi mi się wcale coś jak Honorata-takie twarde bardzo.Dla dorosłej kobiety już ok.

reklama
Do góry