reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Ja wiem, że isofix to montowanie na jakieś zaczepy co są w siedzeniu, ale nie wiem jak to z fotelikami, Teraz tak patrzę na allegro ze jest jeszcze maxi cosi priori czym sie rozni od tobiego, bo taniej wychodzi a kusząco wygląda;)

edit. widzę, że priori nie ma zagłowka...hmmm

Ostatnia edycja:
Xsardas dzięki:) Ja myślę nad fotelikiem pewnie Romer Kinf g lub Maxi Cosi Tobi, ale nie wiem jak z tym isofixem, wiem ze mamy to w samochodzie:p Ale to jest zamiast pasów czy dodatkowo??? ech kobieta;P:-)

Przed wyborem fotelika samochodowego przejrzyj testy bezpieczeństwa, najlepiej ADAC (najbardziej uznawane i obiektywne testy), ja się głównie tym kierowałem wybierając fotelik. Jeśli jest isofix to fotelik montuje się do mocowania isofix a nie pasami, oczywiście sam fotelik ma swoje pasy którymi zapina się dziecko :).

co to ja chciałam...
mąż mi wrócił :D coś się nie dogadali i to co mieli zrobić dzisiaj zrobią jutro a dzisiaj do domu a za nockę normalnie zapłacone będzie :D:D:D
Natuska dawaj kabaczka :)))
Rikapa z tego co pamietam na 15 dzieci przypada 1 wychowawca, myślę że podobnie wyglądają marsze przedszkolaków z przedszkola zza mojego bloku - jedna pani na początku, druga na końcu. Panie na pewno sobie poradzą (chociaż oczywiście zdarzają się różne przypadki), dzieci się bardziej słuchają jak idą z innymi przedszkolakami. Moim zdaniem nic dobrego nie wyjdzie z tego, że nie puścisz Ritki, wszystkie dzieci pójdą, a ona nie? Przykro jej będzie, zwłaszcza, że potem na pewno będą zajęcia nawiązujące do wyjścia. Ponadto dlaczego muzeum miałoby być nieodpowiednie?? Przecież to rozwijająca wycieczka (pomijając że wycieczka z grupą jest przeżyciem samym w sobie), a to już nie jest dzidzia! Poza tym takie wyjścia są dostosowane do maluszków :)
kurde dobra, miałam wpaść na chwilę i się rozpisałam, koniec, dobranoc :p

edit: ja jeszcze polecam pójście do sklepu (nawet jak się kupuje przez internet) i przymierzenie do fotelika dziecka i fotelika do samochodu (np. czytałam na forach że w niektórych modelach roemer king lata :/), my przymierzaliśmy do maxi cosi i kinga i Seba o wiele lepiej siedział w kingu, jakoś wygodniej.. a że kupowaliśmy jesienią z wizją kurtek zimowych to już w ogóle king wygrał :D a w akpolu z ich kartą zniżkową (chyba 10%) zapłaciliśmy podobnie jak na allegro z przesyłką, może jakieś 20zł różnicy.. roemer king - polecam! :)

Ostatnia edycja:
hmmm dziwne z tym isofixem wolalabym zeby jak juz to i pasy i isofix ten fotelik 9-18kg trzymaly. Ale do fotelika wiekszego to bedzie fajne. Bo wtedy zwykle pasy trzymaja dziecko, a isofix fotelik, a tak to pasy musza trzymac i dziecko i fotelik...

widzisz, takie czasy przyszły, że nawet kochankowie się dokształcają... jakieś kursy, szkolenia, podyplomówki... do tego jeszcze pracują, bo przecież nie będę ich utrzymywać nie?? sama w sobie jestem nagrodą :-D

reklama
Do góry