reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

no to jesli było wpisane że da dzidziusia to prześcieradło dla dzidziusia...:tak:
a co do pepuszka to tu stosują tylko wodę....

i powiem Ci ze u nas po stosowaniu zwykłej wody pępuszek odpadł w 4 dobie bez żadnych powikłań:tak:

O jejku to strasynie syzbciutko pepusyek odpadl ... :) Ja wezme te waciki juz kupilam wiec co mi tam:) Mam nadzieje ze pepuszek tez szybciutko sie zagoii :)

reklama
no szybko szybko..
akurat pamiętam jak rodziłam ww wtorek a w piątek albo sobotę miałam jechac na to szczepienie czy pobranie krwi z małą czy po coś tam co jej piektkę nakłuwali...
ale chyba to była sobota..
i wróciliśmy do domu ja zmieniam małej pampka a tam pępuszek lezy na brzuchu.. jak się wydarłam.. i popłakałam.. myslałam ze jej urwałam:zawstydzona/y:
a mój D przyszedł szybko.. wziął to .. przemył pępuszek a tam ładnie zagojony , lekko tylko strupek był jeszcze przyklejony.. i po problemie....:-p
a ja takiego stracha miałam ze coś zrobiłam albo ze pampersem jej szarpnęłam..ale jednak nie:-)

Aania83 ja mam gaziki Leko z Polski,ale gdybym nie miała to z pewnością użyła bym tego Savlon Antiseptic Wipes - ExpressChemist.co.uk - Buy Online chociaż jak np.2 lata temu kupowałam ten produkt to wyglądał inaczej na opakowaniu,też były pakowane pojedyńczo gaziki a teraz widzę,że po 10 sztuk :baffled: i te chyba nie mają alkoholu,dziwne bo ja kupowałam jeszcze z nim.

Ostatnia edycja:
Bina Gratulacje!!!:-)
Ale nununu,nieładnie nam się tak nie pochwalić;-)
Ja na wczorajszej wizycie się jak zwykle wmerwiłam i zpłaczem do domu wróciłam:wściekła/y:Otóż badała mnie lekarka,która najpierw serduszka Matta nie mogła znaleźć,potem główki,tak mnie ponaciskała,że gwiazdki zobaczyłam a na końcu skierowała mnie na USG bo jej size nie pasował,jakąś za małą mam macicę,powiedziała:szok:A na USG lekarka się zaczęła śmiać,że tamta pani doktor miała chyba zły dzień bo:główka w dole,serduszko bije jak szalone i size jest,nawet większy niż tygodnie wskazują:-DI pokazało jej na USG,że to 38t2d ciąży:szok::-)Więc mam się szykować na dużego bobasa:baffled::-DPowiedziała nam,że big healthy baby:-)
No ale tak się już zdenerwowałam tamtą lekarką,że ciśnienie miałam za wysokie i dziś znów mam 4 godziny monitoringu w szpitalu:wściekła/y:A ja wiem,że mam nawet za niskie ciśnienie bo sprawdzam sobie w domu,ale niestety muszę dziś jechać i nie miałam co z Radkiem zrobić.P wolnego nie dostanie,szkoły nie ma i w drodze powrotnej się zryczałam,że wiecznie coś...:-(No,ale Margaritta się zgodziła młodego przygarnąć:tak:A ja będę od 11:30 znów maglowana:baffled:A i tak wiem,że wyniki będą super,ale cóż,trza to trza:tak:

Ostatnia edycja:
Aania83 ja mam gaziki Leko z Polski,ale gdybym nie miała to z pewnością użyła bym tego Savlon Antiseptic Wipes - ExpressChemist.co.uk - Buy Online chociaż jak np.2 lata temu kupowałam ten produkt to wyglądał inaczej na opakowaniu,też były pakowane pojedyńczo gaziki a teraz widzę,że po 10 sztuk :baffled: i te chyba nie mają alkoholu,dziwne bo ja kupowałam jeszcze z nim.

Rozumiem teraz szwagierka jest w kraju to powiem jej zeby mi przywiozla.
W kraju jak rodzilam to malej pepuszek przemywalam takim fioletowym plynem.

Tichonek bylo dzwonic do mnie J akurat ma dzis wolne wiec wzielibysmy Radka do siebie :-)
I co za babsztyl Ci sie trafil Ty to sie didulo najezdzisz no ale jak mus to mus

Tichonek no tak to jest ,jak sie na kogos zakreconego trafi i jeszcze na dodatek taka osoba krwi napsuje i nerwow:wściekła/y:no ale mam nadzieje,ze dzis wszystko znow sie wyjasni:tak:i uspokojona wrocisz do domku:)

Hej dziewczyny!!
To ja sie melduje juz jako Mamusia! :-)
17.04 urodzila sie moja Malutka :-) Dzien przed wywolaniem zaczely odchodzic mi wody, wiec udalo sie jako tako naturalnie... Niestety Mala byla owinieta pepowinka i cala akcja skonczyla sie cc... Nie wiem czemu, ale jakos strasznie przezylam ten caly porod, wszystko bylo za szybko i nie po mojemu... No ale mamy juz ze soba swoja Malude i teraz tylko to sie liczy! :-)
Buziaki dla Was i powodzenia przy Waszym rozwiazaniu! :-)

reklama
Do góry