Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Muszę ten Twój sposób wypróbować, bo jak na razie TantumVerde i leżenie nie pomaga na moje przeziębienie.witajcie kochane, ale ładna pogoda dziś u mnie
chyba znalazłam sposób na moje przeziębienie, na noc zrobiłam sobie "szota" sok z 1,5 cytryny wymieszany z 3 dużymi łyżkami miodu spadziowego i wypite duszkiem. ojjj ale rozgrzewa i wykrzywia, to sposób mojej mamy, rano obudziłam się nieco mniej zakatarzona i obolała, zrobiłam sobie rano jeszcze syrop z cebuli i z cukru i czekam, aż sok się wydzieli, zamierzam się nim raczyć cały dzień![]()
dziewczynki, jak Wy się czujecie? bo ja coraz lepiej, naprawdę, aż mnie to martwi... niby zbliżamy się do końca 1 trymestru, więc dolegliwości ustępują, ale jednak trochę się niepokoję. U Was też coraz lepiej?
Aha, przypomniało mi się, jak wczoraj lekarka pierwszego kontaktu mnie dziwnie potraktowała, przyszłam do niej z tym przeziębieniem okrutnym, mówię co i jak, że jestem w ciąży. A ona jak się dowiedziała, że 9 tydzień, to dosłownie na mnie prychnęła, że eee tam to jakby jeszcze nie ciąża... No wiecie co, w sumie dziwne jest to prawo, niby 3 pierwsze miesiące są najważniejsze dla rozwoju maluszka, a niektórzy traktują tak wczesną ciążę, jak nic.. przykre to jest i denerwujące! w ogóle była zaskoczona tym, że w pracy już zawiadomiłam, że jestem w ciąży i że na zwolnieniu chcę, żeby był kod B. Mam nadzieję, że więcej nie będę musiała do niej chodzić
Zlotko, moja kluseczka też jest nieco większa, niż powinna być, wg usg ciąża jest o tydzień "starsza" niż wynika z ostatniej miesiączki, no ale poczekajmy do końca trymestru i zobaczymy jak się maluszek rozwija, czy się wszystko wyrównało
Na co dziś macie ochotę? Ja na śniadanko zjadłam słodkiego maślanego rogalika z tuńczykiem z puszki w sosie pomidorowym - miodzio haha
I w końcu dałam radę po prawie 2 miesiącach wypić mała filiżankę mlecznej kawy i mnie nie odrzuciło :-)
Hej dziewczynki
Dzisiaj mam wizyte u lekarza. Trzymajcie prosze kciuki zeby wszystko bylo oki bo stresa mam ogromnego :-(

No koniecznie by nam się na forum przydała chociaż jedna parkaWitajcie Kochane:-)
Tak czytam i czytam...i...czy są na naszym wąteczku już jakieś bliźniaki?;-)
Jak nie to przydały by się;-)Która chce?![]()
Kochana nie przejmuj się u mnie córcia całą ciążę na usg była starsza o calutki tydzień - termin miałam na 16 grudnia 2009 a urodziłam 10 czyli tydzień wcześniej więc wynikałoby z tego że wcześniej zaszłam w ciążę i moje dni płodne były wcześniej niż w przeciętnym cyklu. Teraz moje dzidzi też na usg jest kilka dni starsze.witam. Jestem tutaj nowaWczoraj byłam na wizycie u ginekologa i się zmartwiłam ponieważ wg usg dziecko ma 8w2d i ma 1,68 cm a tak naprawde to jest to 7w5d i zmartwiłam się że dzidziuś szybko rośnie, lekarz stwierdził że jest troszke duże ale tak na początku ciązy bywa ale ja i tak się martwie. Co wy o tym myślicie?
Hej dziewczynki
Dzisiaj mam wizyte u lekarza. Trzymajcie prosze kciuki zeby wszystko bylo oki bo stresa mam ogromnego :-(
Co do facetów to nooo są różni, ale mój małż akurat spisuje sie pięknie i prawdą jest że tata na medal to przede wszystkim dobry mąż. Ja swojego wymodliłam , wyżebrałamu św. Józefa (On jest patronem, opiekunem rodzin )
Pamiętam że w pierwszej ciąży małż całe 9m gadał "kochanie tobie sie nie wolno ruszać". Teraz już tak nie mówi, ale odkąd zaciążyłam przejął na siebie prawie wszystkie obowiązki sam od siebie i nie narzeka.