reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

do tej pory to skutkowało- ale co ostatnio starszak wyrabia to się w głowie nie mieści ;/

Wszystkiego najlepszego dla Naszych Dzieciaczków i tych małych i starszych :)

Olek miał w ogóle nie dostać prezentu- ale biedny by się go nigdy nie doczekał a kupiliśmy go już kilka dni temu więc daliśmy- Znikopis Megasketcher Tablica magnetyczna TOMY | ZABAWKI PLASTYCZNE | Pozostałe | Sklep Internetowy MAZAK Zabawki
No i teeraz siedzi i maluje :) Chwila ciszy- zwłaszcza po tym że kawalerowie o 4! wstali, Mikiego o 5 ukołysałam w naszym łóżku, potem położyłam się u Olka w pokoju- ja zasnęłam on się bawił :-D ( nędzna ze mnie opiekunka), a jak przed 7:30 mąż mnie budził to patrze a on też śpi :)

Bodzinka- ja zawsze uważam że przeszkody lub niewypały życiowe są po coś- że z każdej opresji wychodzi się obronna ręką- wyjazd do drugiego miasta na pewno zaowocuje, z pewnością kolorem wózka jaki chcesz, albo może coś innego wpadnie ci w oko :-D

tunia- pewnie że można- ale trzeba kontrolować bo czasami temperatura w nocy spadnie i może zrobić się za zimno, u mnie w domu nie ma takiego problemu- zimnica jak diabli :-/ jakbyśmy klimę posiadali, na zewnątrz 35st w cieniu a u mnie w domu cieplej niż 25 st nigdy nie było :)

Renczysia- gratulacje :) Widzę, że u ciebie też hurtem idą :)

hehehe chciałam edytowac post a zacytowałam

Ostatnia edycja:
reklama
Nas dzisiaj czeka ostanie szczepienie :/ Marny sposób na obejście dnia dziecka, ale mam nadzieję, że Igor zapomni i nie będzie miał mi tego za złe.

mamolka jak Mati był młodszy to mieliśmy patent "karnej łazienki". Na początku było zamknięcie w pokoju ale szybko olał to i bawił się po prostu:laugh2:, no więc pozostała łazienka. W kilka sekund było po histerii:tak:.

Gabi nie ciekawy Adaś ma ten swój pierwszy dzień dziecka:hmm:. Daj znać co tam po wizycie.

Ostatnia edycja:
Hejo:)

Buziole dla naszych Milusińskich:********* :)))))))))

Renczysia gratki dla Mikosia:)))) chyba jakoś bezproblemowo sie uzębił co? :)

gabriela ojoj zdrówka dla Adasia:* !!!!

Tunia my od dłuższego czasu śpimy przy otwartym nawet jak w nocy jest 10 stopni, zupełnie inne jest powietrze w pokoju:)

U nas Wiktor dostanie rolki i cale oprzyrządowanie czyli kask na roli i ochraniacze na łokcie kolana i dłonie:) młodasza na razie nic, tzn nic jeszcze dla niej nie mam...

a u nas dzies zimno, wiatr i bez słonca buuuuu a pokazuja ze ma byc 27...nie wierze

olcia podaj mi adres str www do tej abrakadabry:)

Ostatnia edycja:
Cześć i czołem!
U nas też poddasze i do tego prawie wszytskie okna dachowie, więc nawet te północne łapią słońce. Ale w tym roku (tfu, tfu) nie jest źle - 26 stopni to maks. Myślę, że to dzięki roletom i nocnemu wietrzeniu. A dzisiaj sie tak ochłodziło, że nawet okno balkonowe w końcu przymknęłam, bo mi te 24 stopnie zimne się wydają.

Mam tylko nadzieję, że nie zacznie lać, bo muszę jechać do promotora i zabrać Idę ze sobą, a po zajęciach wracać autobusem :crazy:

Nie straszcie tymi buntami 2-latków. ja myślałam, że jak Idylla zacznie się komunikować za pomocą słów to będzie tylko łatwiej i lepiej. Stanowczo się nie zgadzam na żadne ryki :no:

tunia- pewnie że można- ale trzeba kontrolować bo czasami temperatura w nocy spadnie i może zrobić się za zimno, u mnie w domu nie ma takiego problemu- zimnica jak diabli :-/ jakbyśmy klimę posiadali, na zewnątrz 35st w cieniu a u mnie w domu cieplej niż 25 st nigdy nie było :)

Renczysia- gratulacje :) Widzę, że u ciebie też hurtem idą :)

hehehe chciałam edytowac post a zacytowałam
u mnie tez takie mury ze w dou przyjemny chlodek przy upalach:)

No, zasnął... Niech mu już wyjdą te zęby...:/ :/ :/

Co do okien, to my już dawno dawno śpimy przy otwartym. Franol miał rozszczelnione jak jeszcze temp. spadała w nocy, ale już jakiś czas śpi przy otwartym też. Zimno mu nie jest, bo koc skopuje zawsze sekundę po tym jak się go przykryje.

A w drugim temacie: myślę sobie, że wolę ryki 2-latka, kiedy wiadomo mniej więcej, o co chodzi (np. że o nic nie chodzi), niż ryki niemowlaka - czasem ciężko od razu odgadnąć, co jest ich przyczyną, dziecko się męczy, rodzic się męczy... Nieciekawie...

Cześć i czołem!
U nas też poddasze i do tego prawie wszytskie okna dachowie, więc nawet te północne łapią słońce. Ale w tym roku (tfu, tfu) nie jest źle - 26 stopni to maks. Myślę, że to dzięki roletom i nocnemu wietrzeniu. A dzisiaj sie tak ochłodziło, że nawet okno balkonowe w końcu przymknęłam, bo mi te 24 stopnie zimne się wydają.

Mam tylko nadzieję, że nie zacznie lać, bo muszę jechać do promotora i zabrać Idę ze sobą, a po zajęciach wracać autobusem :crazy:

Nie straszcie tymi buntami 2-latków. ja myślałam, że jak Idylla zacznie się komunikować za pomocą słów to będzie tylko łatwiej i lepiej. Stanowczo się nie zgadzam na żadne ryki :no:
Bunt dwulatka, potem czterolatka:-D:-D:-D! Trochę tego jest:-), ale da się przeżyć, trzeba być twardym i stanowczym, trudne to(szczególnie jak się widzi łzy) ale trzeba dać radę.

reklama
Do góry