reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

mam pytanko do mamus juz doswiadczonych
jak prac ubranka ?? znaczy w jakiej temp. ?? koniecznie trzeba gotowac ?? przeciez to sie zniszczy :(
nie wystraczy wyprac normalnie z podwojnym plukaniem np. ??
moze tylko body wygotowac ??
kurcze same dylematy hehe

Piorę przeważnie na 40st, czasem 60. Nie płukałam 2x. Na 90st puszczałam tylko pieluchy tetrowe.

Asionek - wydaje mi sie ze jak ugotujesz ciuszki to sie zbiegna, to moze przed ugotowaniem kup spiochy na 2latka:-D:blink:

:-D:-D:-D

reklama
elifit my dokupiliśmy komodę pod nasze meble, myślę ,że to nie jest zły pomysł ;-)

icarium ja dokładnie tak samo prałam jak moje dzieciaki były małe, myślę ,że to w zupełności wystarcza, tym bardziej ,że tak jak mówisz, jeszcze się prasuje,choć ja to tak bardzo lubię ,że tylko na początku prasowałam ,a potem tylko to co musiałam :-D

WerkaMirek :-D:-D

dziewczyny muszę dokupić mebelek dla dida, no i nie wiem czy kupować cały zestaw mebli czy tylko komodę.. a może dokupić komodę pasującą do naszych mebli, bo i tak diduś będzie z nami zanim mu pokoik zrobimy.. czyli do gdzieś w przyszłym roku. Mało mamy miejsca na ciuchy i napewno coś trza dokupić. Poradźcie proszę :zawstydzona/y:

my też nie mieliśmy miejsca na ubranka i rzeczy maleństwa, a mała będzie z nami w pokoju - planujemy że do wiosny 2012, jak już nie będzie się budziła co chwilę w nocy;-). W związku z tym kupiliśmy szafę-słupek dla małej pasującą do mebli w salonie (bo sypialnia jest tak mała, że aby się łóżeczko zmieściło to musieliśmy wymienić nasze łóżko na mniejsze o 40 cm:wściekła/y:).
A wiosną chcemy się wyprowadzić z naszej sypialni i zrobić tam pokoik dla małej i kolejnej dzidzi jak się uda-bo długo z kolejnym dzieckiem czekać nie chcemy. Jak będziemy urządzali pokoik to bez szaleństw bo wszystką kasę ładujemy w budowę domu:-). a my przeniesiemy się na wersalkę do salonu :-(

zainteresowanych chciałam poinformować że w ponoć w Tesco są przeceny na ubranka dla dzieci 70% (słyszałam że dobre jakościowo) ponadto są prześcieradła flanelowe 2 za 20zł, i inne rzeczy dla dzieci przecenione. Ja się tam w piątek wybieram :)

Ostatnia edycja:
kasiu to dobrze wiedzieć, muszę skoczyć do tesco :)

co do ręczników ja mam mnóstwo dużych, nowych ręczników więc nie będę kupowała tych z kapturem, bo też uważam że szkoda kasy
dziś przejrzałam 1/3 ciuszków po siostrzeńcach, matko ile tego jest, na dobrą sprawę nie musiałabym już nic z ciuszków kupować :szok:
jak na razie znalazłam 20 pajaców, 15 śpiochów, 10 body z długim rękawem, 10 kaftaników, 15 par skarpetek i 7 czapeczek :szok:

Wlasnie jak to jest z tymi bodami z dl, rekawkiem. Ja mam bodow z dl rekawkiem 9szt, a z krotkim 4szt. Kupilam wiecej z dluzszym rekawkiem bo dziddzius na jesien sie rodzi ale kurde tak sobie mysle teraz jak ja wloze to na taka maciupcia raczke...

Kupilam dzisiaj proszek i plyn do prania FAIRY, i plyn do plukania. Pranie pieknie pachnie wlasnie popralam pieluszki tetrowe, kocyki i reczniczek na probe...

Wlasnie jak to jest z tymi bodami z dl, rekawkiem. Ja mam bodow z dl rekawkiem 9szt, a z krotkim 4szt. Kupilam wiecej z dluzszym rekawkiem bo dziddzius na jesien sie rodzi ale kurde tak sobie mysle teraz jak ja wloze to na taka maciupcia raczke...

Kupilam dzisiaj proszek i plyn do prania FAIRY, i plyn do plukania. Pranie pieknie pachnie wlasnie popralam pieluszki tetrowe, kocyki i reczniczek na probe...
Hmmm... No właśnie, kiedy ja się w końcu za pranie wezmę :confused::rolleyes2::-D

hehe, a ja za prasowanie. Mam do uprasowania 4kupki prania :-D
ale tak mi sie nie chce, mamy zelazko do d...y! Obiecalam sobie zainwestowac w nowe, tylko nie wiem jakie. Takie zeby napeawde ladnie uprasowalo za jednym machnieciem, a nie ze trzeba godzinami jezdzic po koszuli by byla prosta...

oj ja też nie nawidzę prasować!!!
pranie prosto z suszarki składam do szafy, a przed ubraniem prasujemy, dzięki temu nie muszę stać godzinami przy desce, a mąż zaczął sobie sam prasować:szok: i nawet czasami mi coś wyprasuje:szok:

hehe, a ja za prasowanie. Mam do uprasowania 4kupki prania :-D
ale tak mi sie nie chce, mamy zelazko do d...y! Obiecalam sobie zainwestowac w nowe, tylko nie wiem jakie. Takie zeby napeawde ladnie uprasowalo za jednym machnieciem, a nie ze trzeba godzinami jezdzic po koszuli by byla prosta...
Nie cierpię prasować, to moja zmora :-D

reklama
Moja mama mi powiedziala ze dla dzidzusia trzeba ciuszki -prasowac...Ale powiem wam szczerze ze takie malutkie koszulki to przyjemnosc. Juz nie moge sie doczekac mojego malenstwa. Nie raz zagladam do komody i tak patrze na te male body, ze takie malenstwo bedzie...
Jeszcze wczesniej balam sie macierzynstwa i wgole a teraz czuje je pelna para, i nie moge sie doczekac juz !!!

Do góry