reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam sie i ja! Dzięki za kciuki! Kochane jesteście :** Rozmowa bardzo miła co mnie zaskoczyło bo przeważnie na rozmowach o pracę kazali mi rozwiązywać jakieś zadania finansowe/matematyczne a tu przychodzi młoda kobieta i prowadzi sympatycznie rozmowe o pracę. Jak poszło... nie wiem sama. Rozmawiało się fajnie, ochroniarze z firmy trzymali za mnie kciuki ;) bardzo mili panowie. Jutro lub w poniedziałek dostanę odpowiedź. Jak znajda kogoś z doświadczeniem w kadrach lub płacach to niestety nie dostane pracy. Nastawiam się na odmowną wiadomość ale chociaż spędziłam miło dzień ;) Na rozmowie nie mówiłam nic o rodzicie, chociaż wygadałam się że jestem mężatkom bo o Krzysiu nic nie mówiłam... w moich stronach boją się zatrudniać kobiety z dziećmi bo "będą brały wolne na dziecko"... zobaczymy jak to się wszystko potoczy. W poniedziałek ruszam porozwozić moje cv po firmach.

Wrublik witaj wreszcie! Może i nie ma wstawania czy siedzenia ale dzięki temu masz spokój i wygadaną córę :) Zdrówka dla was dziewczyny!!

Tunia najgorsze są właśnie takie nianie, które wiedzą lepiej od matki :/ Mam nadzieje, że się w końcu dostosuje do zasad i nie będziesz musiała szukac innej.

reklama
Wrublik muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Wiolcia no i dobrze,niemasz obowiązku mówić, że masz dziecko.
No a ja po dochtorze na antybiotyku , zapalenie górnych dróg oddechowych..Ech..Ale juzlepiej sie czuje...Lolo u mojej mamy a ja wyrodna matka ciesze sie jak głupia z ciszy bo Filip po czopku spi i śpi i śpi...A ja mam nadzieje, ze Lolo do soboty będzie u babci....

Co do witaminy D. Jej nadmiar jak i niedobór grozi krzywicą. Wiec należy być ostrożnym przy jej stosowaniu.

Układ kostny
Witamina D wywiera znaczący wpływ na metabolizm kości – zwiększa w osteoblaście ekspresję RANKL, a ten z kolei aktywuje RANK w prekursorze osteoklasta, co prowadzi do powstania dojrzałego osteoklasta, który przez działanie resorpcyjne powoduje uwalnianie wapnia z kośćca. W okresie rozwojowym ma istotne znaczenie w kształtowaniu się kości i zębów. Niedobór witaminy D (hipowitaminoza, awitaminoza) u dzieci prowadzi do krzywicy, zaburzenia mineralizacji kości i zmniejszenia masy kostnej, a u dorosłych wywołuje bóle kostne[4][5], osteomalację i osteoporozę

Witamina D – Wikipedia, wolna encyklopedia

Cwietka pamięć to ja mam bardzo dobrą. Także do dat i godzin.

Ainah teściowa bardzo niemiło sie zachowuje, ale nie myśl teraz o niej. Troszcz sie o siebie i o dzidziusia. ;)

hej,
ja jak zwykle zmęczona i przepraszam, że nie odpowiem, ale sił nie ma na doczytanie wszystkiego:sorry:
wrublik - witaj z powrotem:-D zdrówka życzę

ainah - a dla Ciebie dużo cierpliwości!! teściowa pewnie nie potrafi się odnaleźć:-( zaszłaś w ciążę dość szybko i na pewno niekiedy będzie to budzić jakieś komentarze - ale przecież najważniejsze jest, że Wy się cieszycie:-):-) liczy się wsparcie męża i mamy, a teściowa dojrzeje jeszcze do sytuacji:tak:

Cristalrose - torba doszła, jest bardzo fajna!!!!!!!! już wypróbowana:tak:

weszlam tylko napisac ze goraczka najprawdopodobniej jest skutkiem zabkowania i plesniawek, w jamie ustnej zapalenie plesniawki wytworzyly korzuchy Wojtus dzis nawet buzki nie otworzyl, pije przez strzykawke a mleko pije tylko w nocy i nic poza tym ;/

Wrublik witamy.
Właśnie, dostał coś biedny Wojtuś na te pleśniawki?

M wrócił i będzie miał teraz urlop. Grrr jak się nie pozabijamy to będzie dobrze:no:. Jest od 5 godzin w domu a już mam nasrane na stole:wściekła/y:, w kuchni i na na przedpokoju! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wrrrrrr

reklama
Ewa dziś w Dzienniku Polskim pisali, że na jutro przewidują jakiś znaczny poziom zapylenia powietrza nad Krakowem i, że jak ktoś nie musi to żeby nie wychodzić z małymi dziećmi.

Do góry