reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ainah ja miałam niecałe 4 miesiące gdy moja mama zaszła w kolejną ciążę. Mojej babci już się pierwsza nie podobała, więc druga po tak krótkim czasie to było nie do pomyślenia...
Skończyło się tak, że gdy Artur (mój brat) był już na świecie ja spędzałam całe dnie z babcią, a mama opiekowała się bratem... Babcia była najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem.. Czasami mnie oddać nie chciała :p. A gdy już oboje umieliśmy chodzić to zabierała nas na spacery itp. Przy okazji urodził się 2 brat to już w ogóle było czym się opiekować :D

Mąż
pojechał na ognisko do znajomych. A ja się wściekam, bo siedzę sama w domu. Mały śpi. W sumie sama go nakręciłam na to ognisko i ja mu kazałam jechać, ale mógł powiedzieć, że woli zostać ze mną w domu :confused2:.
Tak oto siedzę sobie i wpisuje zaległe faktury do systemu... A kochany mężulek dzwoni żebym wystawiła faktury i listy przewozowe, bo on zapomniał, a musi je mieć jutro przed 6.. nie zapomniał dodać, ze fajne na ognisku i wróci późno :wściekła/y:

reklama
stosujemy aphtin i nystatyna zawiesina, juz 2 razy mu smarował krzyczy przy tym w niebo glosy :-(to straszny widok jak dziecko sie tak meczy dodatkowo placze z glodu juz wysiadam a do tego rodzice jutro wyjezdzaja na wakacje wiec musze liczyc juz tylko na siebie bo moj maz w niczym nie pomaga ...

Thinka, dzięki za wiadomość. Zaraz coś o tym poczytam. Skąd to zapylenie?...

Smile, jak ja Cię rozumiem :) Wczoraj mówiłam Mężowi (bo śpiący chodził), że nie musi siedzieć ze mną do północy i dłużej, jak ja pracuję, że może pójść spać wcześniej. A on na to: "Wiem, wiem, dziś już się położę normalnie". A chciałam, żeby powiedział: "No coś Ty, przecież nie pójdę spać bez Ciebie. Skończysz pracę, to się razem wyśpimy".
Ech, czemu oni nie potrafią nam czytać w myślach? Byłoby prościej :)

stosujemy aphtin i nystatyna zawiesina, juz 2 razy mu smarował krzyczy przy tym w niebo glosy :-(to straszny widok jak dziecko sie tak meczy dodatkowo placze z glodu juz wysiadam a do tego rodzice jutro wyjezdzaja na wakacje wiec musze liczyc juz tylko na siebie bo moj maz w niczym nie pomaga ...

weszlam tylko napisac ze goraczka najprawdopodobniej jest skutkiem zabkowania i plesniawek, w jamie ustnej zapalenie plesniawki wytworzyly korzuchy Wojtus dzis nawet buzki nie otworzyl, pije przez strzykawke a mleko pije tylko w nocy i nic poza tym ;/

Gwiazdeczka najważniejsze, że postawiono diagnozę. Pleśniawki po aftinie szybko zejdą. Jako skutek uboczny stosowania Aphtinu są wymioty, lub odruchy wymiotne, więc miej Wojtusia na oku. Przerabiałam już aphtin i stąd wiem. Życzę wam wytrwałości.

gwiazdeczka
duzo duzo sily i zdrowia dla wojtusia!! trzymam kciuki zeby jaknajszybciej to wszystko sie skonczylo i by wojtus byl znow usmiechnietym dzieciaczkiem!

ide was poczytac

ewa
jesli facet umialby czytac w myslach za duzo czasem by wiedzial ;) ale fakt oni nie sa czuli ani nie potrafia az tak trafic w10 tke. ale wiecie dlaczego tak jest? ogladaliscie na youtubie czym sie rozni mozg kobiety od mozgu meczyzny ?? jesli nie to ogladnijcie polecam :) smieszne ale prawdziwe :)

Ostatnia edycja:
gwiazdeczka mój mały miał pleśniawki w szpitalu. Tam mu "pendzlowali" buźkę aphtinem i tym czymś co zabarwia na fioletowo (nie znam się :|).. pielęgniarka zawijała wokół palca gazik, namaczała go i do buźki... Małemu się nie podobało i za każdym razem płakał strasznie, więc wiem co przechodzisz... A jak Wojtuś jeszcze głodny to musisz mieć na prawdę ciężko. Trzymam kciuki żeby szybko wrócił do zdrowia..

Ewa86 no właśnie. Czemu oni nie potrafią czytać w myślach. Mój to się niczego nie domyśli... Zresztą ja czasami coś mu mówię 5 razy, a on i tak zapomina... Od kilku dni mówiłam mu żeby skądś wykombinował jakiś gruby, sztywny materiał, bo trzeba barierkę od schodów kręconych jakoś zabezpieczyć żeby mały głowy nie wsadził... No to dzisiaj mamuśka poświęciła swoją piękną niebieską chustę i poprzeplatała ją między tralkami. Ni w ząb ni w oko mi to do ścian pasuje, ale wyboru nie miałam, bo mężuś zapomniał...

Thinka to cud, że żyjesz. Wybacz, że tak wyskoczyłam, ale wszystkie wiemy jakie są konsekwencje ciąży pozamacicznej późno wykrytej.

reklama
witam padam na twarz spałam dzis az cala 1 godzine a lekarka mowial ze leczenie moze potrwac nawet 2 tyg takze chyba po tym czasie jade na "wakacje" zabkowanie plus plesniawki nikomu nie zycze nawet najgorszemu wrogowi. dzis spedzamy nocke sami i juz sie boje przez dzien jeszcze jakos daje rady dzis z mama spedzilam noc bo jedna nie daje rady przy mojemu wrzeszczacemu dziecku.
dziekuje za wszystkie mile slowa

Do góry