reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ja żółtko daje dwa razy w tygodniu całe. Czasem do zupki, czasem jajeczniczka na parze. Młodemu smakuje, wcina az mu się uszy trzesą!!!

Bodznika - jak taką jajecznicę zrobić? Trzeba mieć nakładkę na garnek do parowania?
Ja żółtko też 2 razy w tyg. całe. Ale czasem zapominam :(

Ja nie lubię dawać Frankowi chrupek. Muszę go odmaczać potem, żeby to zeszło. Dziś posadziłam go w krzesełku z tacką, więc ubranko było oszczędzone, ale w chrupce była cała twarz, rzęsy i połowa włosów :/ Pacia się nimi okrutnie...

moja Alicja nie moze jesc cyca w dzien. jest tak rozkojarzona, ze normalnie possie pol minuty i po sprawie. w zwiazku z tym traktuje to raczej jako picie niz jedzenie i w dzien musze jej dawac wszystko lyzeczka ... czyli teraz je 2 razy kaszke, 1 obiadek i 1 owoce. za to w nocy piers jak najbardziej i to 2 razy ...

Ewa ja do garnka wode, na to patelnie i jak woda się zagotuje to żołteczko i paruje, odrobinke masełeczka daje do tego czasem no i w przyszłym tygodniu w ruch podzie odrobinka szczypiorku..
Koper mojemu dziecku nie podszedł :-(

O, fajowo :) To ja jutro też taką jajecznicę spróbuję Puckowi dać :) Rano, po mleczku, na śniadanie :) Bo żółtko w obiadku zje tylko rozmiskowane, a porcję na jutro mam już przygotowaną. Szczypiorku nie mam, ale to może lepiej, bo jeszcze nie jadł - kiedy indziej wprowadzę.

Wasze dzieci też ostatnio tyle piją?... Franek do niedawna ledwo co 50 ml wsuwał, a teraz potrafi wtrąbić 200 ml wody i jeszcze mu mało. Na cały dzień oczywiście. A 2 razy dziennie pije jeszcze mleko, więc też płyny. Będzie sikał tą wodą dalej niż widzi ;)

O, Mąż właśnie się dobrał do Puckowych chrupek kukurydzianych... Kaszki też mu wyjada... Tak to jest mieć dwójkę dzieci w domu.

reklama
mój dziś całe żółko z odrobiną masełka zjadł na śniadanie.
ewa - moj pil wiecej, eraz juz nie chce zbynio...
Elena - foka specjalnie dla Ciebie:)

Załączniki

• czerwiec_2011 146.jpg
    czerwiec_2011 146.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 48
Do góry