reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny super brzuszki:)
mi co tydz teraz jakies 2cm rośnie wiec zobaczymy do ilu dojdziemy:)

kasik ja mam 2 głowki na dole:) może dlatego taki kształt ale w sumie to on nisko nie jest tylko okrągły na dole do pępka

no o to mi chodziło ze jest duży na dole a nie podchodzi ci pod mostek, zreszta w tym tygodniu to normalne ze jest nizej. Jeśli tobie rosnie 2 cm co tydzien to sie troche stresuje bo mi nie urósł nic a nic od 3 tygodni.

W ogóle to mam strasznie wąski(od przodu) i dziwie sie jak tam sie mieszcza dwa maluchy????

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny ja już po wizycie....ufff szyjka ma 35,5mm...wow jestem w szoku że zrobiła takie postępy przez to leżenie...lekarz kazał mi dużo leżeć ale nie muszę cały czas....więc mogę jeździć do mamy na ogród i tam odpoczywać....dzieciaki ważą po 1164g i 1065g:) moje kochane grubaski....lekarz powiedział że sterydy na płucka daje się jak grozi przedwczesny poród...więc ja nie dostane:D....i że jeszcze 8 tygodni i dzieciaki się pojawią...:) ale czy to będzie cesarka czy naturalny to się okaże.....pytałam sie o bezpieczeństwo naturalnego porodu...bo się boję o niedotlenienie tego drugiego bobaska...i powiedział że jak dzieciaki są ładnie ułożone to nic nie grozi....więc mam się nie martwić i nie czytać głupot na necie:) aa i mój lekarz też jest z bliźniąt...i mówił mi że wyszedł jako drugi naturalnie i cooo....heheh i jest spoko

a wasze brzusie suuuper
zaraz wkleje z wczoraj mój....

a to ja grubasek...14kg do przodu...i 113cm w pasie....ale wy takie chudziutkie i tylko wam w brzusio idzie a mnie w brzusio, uda, i dupe... 27t6d .. (1152 x 1536).jpg

rabbit ale sie ciesze!!! woo! moze ostatnio na badaniu to bylo przez ulozenie szyjki?? mam nadzieje, ale zaje fajnie! a jaka waga 'maluszko' calkiem spore klopsy!! haha ja sie dowiem dopiero w czwartek... juz sie nie moge doczekac! no wlasnie i nie czytaj glupot na necie:p bo zeschizowac mozna :-D

super brzusio i nigdzie Ci nie idzie, wygladasz odlotowo! i tak sobie tez mow jak stoisz przed lustrem!

hejka:)Mam na imię Agnieszka,mam33 lata,jestem z Gdyni i spodziewam się bliźniąt(24t6d)Zupełnie przypadkiem wpadłam na ten wątek ale strasznie się cieszę,że wpadlam na mamy w podobnej sytuacji życiowej:)Najprawdopodobniej spodziewam się chłopca i dziewczynki,w czwartek mam wizytę i liczę na to że ta wersja się potwierdzi,bo mam już półtorarocznego synka:)Przytyłam do tej pory 12kg i od kilku dni zaczynam odczuwać konsekwencje tej ciąży..Zadyszki,skurcze,ogólny spadek formy i poczucie,że ruszam się jak mucha w smole,a wyglądam jak wielka foka...aż ciężko uwierzyć,że do końca jeszcze szmat czasu...a jak u Was z samopoczuciem?

Czesc Aga, gratuluje bliznaików i sądząc po tg ciązy rozumiem, że juz przyzwyczaiłas sie do mysli posiadania 3 dzieci ;))))))))
Mamy b.podobną sytuacje, począwszy od wieku;-)a skonczywszy na młodziezy, ktora juz jest na swiecie:-D Witam Cie serdecznie.

reklama
I czesc cała reszta:-D
ale macie brzulki fajowe, a Ty Karola jakies fajne spodnie-yyyyyyyyy albo spódnica:-)

Ja wage wyjsciową przed drugą ciazą miałam sporą bo przytyłam przez zime ale jak wazylam sie w piątek to wychodzi ze przytyłam jak narazie jakies 7kg, jak ogarne jak tu sie wkleja fotki to uracze Was swoim brzuszyskiem.
A'propos butelek to na sam początek dla takich maluszków ja polecam Tommee Teepe

Do góry