reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

i to robie
a sily dodaja mi moi chlopcy
oni caly czas powtarzaja ze beda miec siostrzyczke
i do brzusia mowia Hania
a jesli bedzie chlopak to bede miec 4 miesiace zeby ich przestawic
spokojnie mi to starczy
a wplyw mam na nich duzy
moje skarby kochane
nie zamienilabym ich na zadna dziewczynke
tymbardziej ze pierwszego strasznie chcialam syna
i wierzylam i jest
drugi obojetne
no i teraz wierze w core

reklama
Kinga
ponieważ niektórych dziewczyn nie ma na zamkniętym to po co w ogóle tutaj wspominać o nim?? trochę to nie fair... moim zdaniem..
nie napisałam nic takiego. nie podałam imion ani o co chodzi itd tylko ogólnie jaka jest atmosfera. Zresztą to i tak nieważne już bo ksbb zostaje usunięty.
a żadna to tajemnica. kiedyś coś wspominałyście o zamknietym pamietam.

Kinga, przykro mi, pewnie juz mnie znienawidzisz, ale zgadzam sie z Pajka.
czemu zaraz miałabym znienawidzić? proszę cię :sorry2:

JUŻ WAM NIE ZABRUDZAM
WIĘCEJ NIE NAPISZĘ WIEC NAWET NIE ODPISUJCIE ;-)

A o piersiach nie slyszalam...musze swoje zbadac, bo mam nierowne ;) a jesli tak bylo to w ciazy tak samo ;)

Ja też mam nierówne piersi,miałam tak od okresu dojrzewania a że mam niemałe to ta dysproporcja nigdy się w oczy nie rzucała i wykluczona jest jakakolwiek nieprawidłowość bo systematycznie mam badane :tak:
A po pierwszej ciąży to się pogłębiło ponieważ lewą piersią karmiłam częściej i została ciut większa,w drugiej to samo,nie mniej jednak tylko ja to widzę,mój mąż nie ;-)

Także Beatko,ja już od dawna mam lewą pierś troszeczkę większą,niby wg tej teorii dziewczynkowo a było tak w ciąży z Dawidkiem i Olim i teraz :happy2: nie szukaj już potwierdzenia w takich zabobonach,do usg już bliziutko :-)

A dziewczynki chyba się weekendują od piątku,na pewno w poniedziałek wrócą :tak:
Dobrej nocy.

Kinga nie odchodz pisz z nami
milo cie bylo poznac
mi tez wydaje sie ze w twoim poscie nie bylo niczego obrazajacego innych

ja od dawna i z doswiadczenia wiem ze taki watki prywatne zamkniete dlugiego zycia nie maja
na tiktaku z nowa nazwa na obcasach mielismy watek uk anglia
i bylo naprawde super
nagle dziewczyny stwierdzily ze chca zamkniety watek
nie wiem po co
ale powstal
i tez zaraz go zamkneli
bo zaczely sie niesnacki w malym gronie
a tak to w ogolnym wchodzisz kiedy chcesz i zawsze mozesz poznac nowe osoby
rownie wartosciowe
wiem ze w zamknietym tez nie jest sie zobowiazanym do pisania codziennie
ale wlasnie jak jest maly ruch czesto go zamykaja
a dziewczyny wracaja na otwarty

Witam.
Beatko bardzo Cię rozumiem i wiem jak bardzo chcesz mieć córkę, czego z całego serca Ci życzę. Ja też bardzo pragnęłam i ją mam. Moje podejście do planowania płci jest lajtowe, ponieważ ja rownież planowałam, stosowałam się do różnych zasad. Za pierwszym razem (powinna być córka),urodził się synek. O następne dziecko staraliśmy się 3 lata, chociaż bardzo pragnęłam córki, to tak naprawdę pragnęłam dziecka. Wiem, że w ciążę zaszłam 1 dzień po owulacji (monitoring) i urodziłam córkę.Więc u mnie zawiodły wszelkie metody. Zresztą nie tylko u mnie. We wtorek moja koleżanka urodziła 3 synka a planowała córkę. Moja sąsiadka po 11 latach zdecydowala się na trzecie dziecko oczywiście planowała córkę bo ma 2 synów,niestety będzie 3 synuś. A co do teorii, że jak duży brzuch to dziewczynka u mnie też się nie sprawdził. W ciąży z moją córką do piątego miesiąca byłam płaska.Jak bym nie mówiła,że jestemw ciąży to by nikt nie wiedział.

Beatka wzajemnie miło mi poznać :)
wiesz ja konfliktowa nie jestem ale....... szczera i bardzo impulsywna jak wiekszość. a na forum wiadomo jak jest.
jestem na bb od grudnia 2006 i wiele juz przerobiłam z dziewczynami... nic mnie nie zadziwi;) Ty też już widzę że długo tu jesteś!
masz fajną gromadkę w domku :tak:;-)no i kolejne w drodze! :biggrin2:

Beatko ja tez trzymam kciuki za Hanie w twoim brzuszku i Monice i wszystkie babeczki zafasolkowane pragnące babeczki.jak sie okaze ze sie wam udalo to tez zaczynam dzialac, chociaz m nie bardzo chche narazie :( a ja sie boje ze im dluzej bede zwlekac tym mniej bede chciała:(

fiotet u ciebie zadziala metoda O+12 tez bardzo popularna
ale bardzo ryzykowna
ja przy trzecim bym takiej metody nie probowala
przy drugim jak ty moze tak
jesli metoda przed O nie dala efektu
aha i gratuluje coreczki
szczesciara z ciebie
a te twoje kolezanki to dzialaly 3 dni przed O?
i potwierdzona byla O?

kinga dzieki i pisz z nami niczym sie nie przejmuj
a ty tez planujesz core ?

Ania twoj Olinek jest w takim wieku ze juz czas na nastepne
bo nawet jesli bedzie synek
to beda miec super kontakt
bo 3 lata roznicy to naprawde fajnie
u mnie tak jest

i chce powiedziec ze dwoch synow miec to naprawde szczescie
nie zaluje
bardziej wole to niz parke
bo wiem ze czesto jak jest parka to te dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym nie maja wspolnego tematu
dopiero jak dorastaja staja sie przyjaciolmi
oczywiscie nie zawsze tak jest
bo ja mam siostre i zawsze sie tuklysmy
a teraz mamy swietny kontakt
ale moi chlopcy jak sie bawia
to az sie lezka kreci
a jak tylko poprosze ich zeby cos mi przyniesli
np szlafrok bo mi zimno
to zabic sie chca kto ma to zrobic
i oczywiscie przegrany placze
za moim M tak nie sa
im tata teraz w tym wieku jest jakby troche obojetny
nie wiem czemu
dzis mi starszy powiedzial ze sie ze mna ozeni :-)

Ostatnia edycja:
Beatka Jedna i druga koleżanka miała potwierdzoną owulację. Ta koleżanka która urodziła we wtorek zaszła 4 dni przed O, a druga 3 dni przed O. Ja uważam, że poprostu trzeba mieć trochę szczęścia i naprawdę o czymś marzyć, bo marzenia się spełniają, czego ja jestem dowodem.

reklama
ja nie planuje raczej chociaż może bym spróbowała nie wiem....
raczej poprostu niech się dzieje wola Boga...
zobaczymy w nast cyklu.

Zmykam
bo nerwa mam
nie chcę aby się Wam udzieliło:)
Dobrej nocy

Do góry