reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
my juz po dentyscie
zab wyrwany
troszke bylo jazdy
ale juz po wszystkim
nie bylo gazu rozweselajacego
posmarowala mu zelem
i dala zastrzyk
i zab wyszedl
ufff mi az sie plakac chcialo
to nie na moje nerwy

witam sie :)

Pajkaa wy jestescie na wygranej bo macie watek zamkniety i mozecie sobie tam pisac co chcecie
a my nowe pokolenie nowa grupa planujacych piszemy co myslimy na otwartym watku
i zdaje sobie sprawe z tego ze mnostwo osob czyta moje posty a ja ich nie znam

no, ale wiesz co ja moge za to, czy ktos jest na zamknietym czy nie? nie ja o tym decyduje :) nie uwazam, ze ktos jest na wygranej pozycji...albo czy ktos jest gorszy od drugiego...ale jezeli sie kogos nie zna i nie wie co ta osoba przeszła i dlaczego ma takie a nie inne zdanie to lepiej jest ugryzc sie w jezyk niz napisac za duzo...

czasami hormony ida gora
bo ja np nie lubie jak ktos mowi ze nie wazna plec dziecko to dziecko
zgadzam sie z tym
ale...
jesli jest mozliwosc choc troszke pomoc marzeniom
to czemu nie sprobowac
ja mam nadzieje ze mi sie udalo
i wierze w to
a jak bedzie trzeci syn to wtedy bede sie martwic

wiem ze ty dzialalas 3 dni przed O i jest syn
a powiedz czy mialas kalendarz Selnas?
w miesiacu kiedy zaszlas
bo moze bylo wlasnie przyciaganie na chlopca
ja od roku go kupowalam
kupe kasy wydalam
i w miesiacu kiedy zaszlam, w O mialam dni neutralne
czyli nie bylo zadnego przyciagania
dlatego mam duza nadzieje

Ostatnia edycja:
To Ty rozpoczęłaś ten temat...napisałam, zebys najpierw przeanalizowała moje wypowiedzi a potem wypowiadala się w jakiś sposób urażając mnie i odsyłając na staraczki... bo mam tutaj kilka znajomych z ktorymi chetnie klikam i nie będę odchodziła stąd dlatego, ze Tobie nie podobają się moje wypowiedzi:) masz do tego pełne prawo bo jest to forum ogólnodostępne:)

Nie napisałam że masz odejść :dry: tylko że ze swoimi przekonaniami powinnaś (moim zdaniem) udzielać się na staraczkach,nie uważam aby to było coś obraźliwego.

my juz po dentyscie
zab wyrwany
troszke bylo jazdy
ale juz po wszystkim
nie bylo gazu rozweselajacego
posmarowala mu zelem
i dala zastrzyk
i zab wyszedl
ufff mi az sie plakac chcialo
to nie na moje nerwy

Najważniejsze że już po wszystkim :tak:

witam sie :)
ale jezeli sie kogos nie zna i nie wie co ta osoba przeszła i dlaczego ma takie a nie inne zdanie to lepiej jest ugryzc sie w jezyk niz napisac za duzo...

A czy Ty zadałaś sobie tyle trudu aby przeanalizowac nasze posty? Dlaczego na temat planowania płci mamy takie czy inne zdanie? Też palnęłaś i to nie raz moim zdaniem coś co mogło urazić niejedną z nas...Dlaczego to ja mam sie gryźć w język zamiast wyrażać swoją opinię?
Miałam już nie kontynować tematu ale widzę że cały czas go podtrzymujesz :rolleyes2:

czasami hormony ida gora
bo ja np nie lubie jak ktos mowi ze nie wazna plec dziecko to dziecko
zgadzam sie z tym
ale...
jesli jest mozliwosc choc troszke pomoc marzeniom
to czemu nie sprobowac
ja mam nadzieje ze mi sie udalo
i wierze w to
a jak bedzie trzeci syn to wtedy bede sie martwic

wiem ze ty dzialalas 3 dni przed O i jest syn
a powiedz czy mialas kalendarz Selnas?
w miesiacu kiedy zaszlas
bo moze bylo wlasnie przyciaganie na chlopca
ja od roku go kupowalam
kupe kasy wydalam
i w miesiacu kiedy zaszlam, w O mialam dni neutralne
czyli nie bylo zadnego przyciagania
dlatego mam duza nadzieje

wg wszystkiego możliwego miała być córa, ale tego kalendarza nie miałam :) no a jest syn:) no, ale jestem ciekawa jak będzie u Ciebie :)

moze miałabym inne zdanie gdybym miała już dwóch synów i chciała córkę, tylko wiesz jak rozpoczynałam starania to dla mnie była najważniejsze to, zeby miec córke i do tego dążylam jak sie okazało, ze to syn to byłam bardzo rozczarowana (tego chyba sobie nie wybaczę) dlatego dla mnie nie jest ważne czy bedzie drugi syn, czy córka ważne zeby udało mi sie szybko zajść i żeby dziecko bylo zdrowe. Ale w tym temacie każdy ma inne priorytety (żeby nie było, ze piszę, ze Wy nie chcecie mieć zdrowych dzieci!!)chodzi o to, ze to czy bedzie dziewczynka czy chłopiec dla mnie nie jest juz takim priorytetem co kiedyś...

Nie napisałam że masz odejść :dry: tylko że ze swoimi przekonaniami powinnaś (moim zdaniem) udzielać się na staraczkach,nie uważam aby to było coś obraźliwego.

Najważniejsze że już po wszystkim :tak:

A czy Ty zadałaś sobie tyle trudu aby przeanalizowac nasze posty? Dlaczego na temat planowania płci mamy takie czy inne zdanie? Też palnęłaś i to nie raz moim zdaniem coś co mogło urazić niejedną z nas...Dlaczego to ja mam sie gryźć w język zamiast wyrażać swoją opinię?
Miałam już nie kontynować tematu ale widzę że cały czas go podtrzymujesz :rolleyes2:

ale ja Tobie nic nie zarzucam taka jest róznica między nami...
wyraziłam swoją opinię. Nie krytykuję nikogo za to czy wierzy w planowanie płci czy nie. Zreszta temat dla mnie jest zakończony bo jest robiona afera z niczego tak naprawdę... wystarczy czytać ze zrozumieniem, zeby wywnioskować, ze swoim postem nikogo nie chciałam urazic , a jeżeli ktoś to tak odbiera to juz nie moj problem.
Powtarzam nie mam nic przeciwko planowaniu płci wyrażam swoją opinię, ze wg mnie to się nie sprawdza i juz... mogę mieć po prostu odmienne zdanie w tym temacie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paajka a tak a propo napisalas wg wszystkiego możliwego miała być córa tzn wg czego sprawdzalas??

wiem, że płeć nie powinna być ważna i napewno potem nie bedzie, ale tak bardzo chcemy miec córy, że narazie nasz temat kreci się wogół tego a potem... napewno zejdzie, na karmienie, kaszki itp

Kurcze dziewczyny tak mi wywala brzuch ze szok, a po jedzeniu nie wspomnę, bluzeczki robia sie przykrótkie opierając się na nim:baffled: chyba juz niedługo moja tajemnica wyjdzie :-) sama na jaw

monico a mowilam ci
ze bedzie szybko brzuchol rosl hihi
ja to juz dawno nie moglam ukryc brzucha
ale pocieszam sie tym
ze z mojego wywiadu
znajomym ktore maja corki
wlasnie przy corkach tak brzuch szybko wyszedl
i tyly wiecej niz z chlopcami

Pajkaa wlasnie wg czego sprawdzalas ze ma byc corka
byl monitoring testy itp
bo ten kalendarz Selnas to tez wazna rzecz
ja przy drugim to nawet nie myslalam ze bedzie corka