reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Aga - a może grupę robi się tylko przy konflikcie? W książeczce nie ma - ani u Hanki, ani u Gośki, choć myślałam, że to właśnie standard badań przy porodzie.
Kikolek - dzięki, nie trzeba na razie oddawać krwi, też się oto pytałam, bo w moim zakładzie pracy to jest praktykowane - oddawanie krwi dla konkretnego dziecka...

reklama
Jakież było moje zdziwienie kiedy szukałąm grupy krwi małego i nie znalazłam.Myślałąm że to standard ale niestety nie zrobili. W wypisie nie ma.Byłam ciekawa jaką ma grupę krwi bo ja mam 0Rh- a mąż 0RH+.

Ania w razie czego to wiesz zobacz ile tu "-" a o taką najtrudniej podobno to wspomożemy w razie czego

dziewczyny w szoku jestem i już u nas KAŻDEMU dzieciaczkowi robią nie ważne czy z konfliktu czy nie a mama musi mięć przy przyjęciu karteczkę z laboratorium z grupą krwi

Gosia
ale u nas też nie wpisują, przy wypisie się dostaje karteczkę i ja ją sobie wkleiłam zarówno jednemu jak i drugiemu

ja mam A"-"
mąż A"+"
Igi A"+"
Pati A"+"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja wlasnie zerknęlam ze Oli ma wpisaną w ksiązeczce grupę krwi, ale byc moze dlatego ze się upominalam ze mamy konflikt (heheheeh ja jak lecialam na porod krzyczalam do mojej poloznej zeby pamietala ze mam paciorkowca i musi mi dac kroplowkę zanim urodzę ;p )
Pamietam jak poszlam do lekarki z zapytaniem czy Oli nie dostanie karteczki z grupą a Ona wlasnie cos mi mowila ze nie dostanie bo grupa moze się zminic itd jak zaczęlam dopytywac o szczegoły powiedziala ze za duzo tłumaczenia i zebym nie wnikala ;/ dodam ze baba lekarka głowna siedziala w pokoju swoim palła fajka (na oddziale polozniczym) i grala w pasjansa.............oczywiscie bylam w totalnym szoku ale jak to kobieta po porodzie mialam inne zajęcia niz kłócenie sie z babą albo donoszenie za palenie na oddziale, teraz jak sobie pomyslę wytargalabym ją za kudły ;p

Aga ja nie tyle ze lubię gotowac co muszę ;/ Oli nie chce jesc od jakiegos czasu zupy wiec muszę glową ruszac co by tutaj mu do brzucha wlozyc a ze male gowienko wybrzydza wiec muszę miec alternatywy jak nie risotto to ziemniaki - często efekt taki ze nic nie tknie a ja mam ochotę walić głową w scianę ;/ tak jak dzis ;/

jak wstanie to chyba opędzę go budyniem i tyle!

DZIEWCZYNY Z POMORZA a powiedzcie mi czy da się dojechać jakoś z Gdyni do Babich Dołów a jak się da to oświećcie mnie jak- oczywiście komunikacją miejską bo ja MUSZĘ tą torpedownię zobaczyć (uwielbiam takie ruiny)

reklama
Ula Małemu dalej apetyt nie dopisuje?? :(

Moj wstal jakies 45 minut temu, przy Nim szybko konczylam obiad, siedzial kolo mnie i wcinal pol bochenka chleba:szok: mysle, to nie zje obiadu, ale gdzie tam:-D
Kotlet z ziemniakami i buraczkami zaliczony haha:tak:

edit.
Oczywiscie nie zjadl calego tego chleba:-D
nie wiem czy sie dobrze wyrazilam hehehe.
Ale 2-3 kromki to byly na pewno:tak:

Załączniki

• SAM_2361.jpg
    SAM_2361.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 43
  • SAM_2362.jpg
    SAM_2362.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Do góry