reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

hej!! a ja dogorywam, wczoraj pełna energii dziś do du..py.. masakra najchetniej przelezałabym dzien, a ty mały ciagle bryka, marudzi cos kombinuje. Musze się zebrać i isc na spacer i na jakies lody moze:). Zrobiłam dzis zakupki na allegro dla małej.. kolejne zreszta..

nikuss
z tym ubezpieczeniem to jest tak że okres karencji zalezy od firmy ubezpieczeniowej, ale z regłuy to jest od 10-12 miesiecy, czyli trzeba teoretycznie ubezpieczyc się przed planowaną ciąża, u mnie w pracy signal iduna wymagał 10 mies, wowczas jak zaszłam w pierwsza ciaze.. czyli juz bylo po ptokach bo ja dopiero sie ubezpieczylam jak bylam w 3 tyg. w sumie nie wiedzac jeszcze o ciazy itp itd:D
Onii nie chcą ubezpieczac kobiet w ciazy bo oczywiscie zdaja sobei sprawe ze to glownie o to chodzi:). Tym razem juz dostane kase z tego co wiem to chyba ok. 1500 zł.

reklama
Hej dziewczyny =)

Dzisiejsza noc była okropna jak się obudziłam o 4.30 tak już nie usnęłam bo bolał mnie krzyż, więc wierciłam i kręciłam się do 6 na łóżku =/ wstałam i zaczęłam się ogarniać i szykować bo o 8 jechaliśmy na giełdę po owocki i jakieś ubranka chciałam kupić dla córeczki koleżanki ale niestety dzisiaj nie było w czym wybierać może przez to że strasznie zimno. Jedyne co kupiłam to komplecik body i półśpioszki dla mojego Maluszka i sobie bluzeczkę.
Na giełdzie zrobiło mi się strasznie słabo i ledwo co dojechałam do domu od razu się przebrałam i do łóżka leżałam aż usnęłam i spałam 1:30 godz bo mnie telefon obudził. Teraz cały czas leżę bo dziwnie mi się kręci w głowie nie wiem czego tak =/

Pozrawiam i życzę miłego popołudnia =)

W piątek wieczór poczułam ukłucia w dolnej części brzucha ale poszłam spać, rano nie przechodziły więc odczekałam jeszcze chwilkę i pojechałam do szpitala. Chciałabym być zawsze tak potraktowana przez lekarzy jak w tym szpitalu (Ujastek - info dla Krakowianek). poszłam do pielęgniarak i zapytałam czy lekarz mógłby mnie przyjąć - powiedziały że oczywiście - już przyjdzie Pani doktor. Przyszła dosłownie za 2 minuty i zaprosiła do gabinetu. Zbadała, zrobiła USG, powiedziała że szyjka zamknięta, że maluszek wilkościowo dobry i nic złego się nie dzieje więc możliwe że to pęcherz. Dała zapobiegawczo magnez i duphaston i nakaz leżenia do wizyty u gina (którą mam w środę) i powiedziała że gdyby cokolwiek gorzej bolało mam od razu do nich przyjechać i przyjmą mnie na oddział. Powiem Wam że poczułam się jakbym była conajmniej celebrytką hihi. Tak powinno być zawsze, u każdego lekarza i w każdej przychodni!

Tak więc leże od wczoraj i nic nie robie. Martwie się o maluszka ale kopie co jakiś czas więc chyba nie czuje się źle.

Życzę nam wszystkim abyśmy podczas porodu który nas czeka były tak przyjęte i "obsłużone" jak ja wczoraj!

Pyszczek, faktycznie rewelacyjne podejście do pacjenta :) ja dużo dobrego o Ujastku słyszałam od koleżanki, co wyjechała do Krakowa na studia :)
Słuchaj się i leż :) wypoczywaj :)

witajcie,

strasznie zmeczona ostatnio jestem, nie moge sie zebrac, w nocy praktycznie w ogole nie spie, w ciagu dnia chodze jak zombie, na 90% od pazdziernika ide na zwolnienie lekarskie, bo jak tak dalej bedzie to sie wykoncze. dzis wstalam o 10, zjadlam sniadanie i ... poszlam spac, z malym przerwami drzemalam do teraz! maly szaleje mi w brzuchu, az milo, w nocy mnie podkopywal juz pod zebrami!! a to nie bylo zbyl mile uczucie :-)
czy Wy tez takie senne chodzicie? mnie to przypomina moja sennosc z pierwszego trymestru, chyba mmoja drugotrymestrowa porcja energii zaczyna sie konczyc :-( coraz ciezej sie czuje..

nikuss, z prywatnym ubezpieczeniem jest tak, jak pisaly dziewczyny, jest okres karencji, jak dlugi to zalezy od firmy, u mnie w firmie jest to 8 miesiecy, a dostane chyba tysiaka, musze dokladnie sprawdzic, bo szczerze to nawet sie tym jeszcze nie zainteresowalam :dry:

ide sobie zrobic mleczna kawke, wezme jakis orzezwiajacy prysznic i moze sie w koncu dobudze.
milego popoludnia i wieczorku! dobrze, ze temperatura sie unormowala i jest calkiem przyjemnie :tak:

kota mam podobnie jak Ty czuję się ciągle senna =/ a co do zmęczenia to ja dzisiaj stwierdziłam że coraz bardziej się zataczam nie miałam siły chodzić, tak szybko się męczę a tu jeszcze ponad 3 mies i wesele na koniec października przecież ja padnę na tym weselu =/

Hej dziewczyny =)

Dzisiejsza noc była okropna jak się obudziłam o 4.30 tak już nie usnęłam bo bolał mnie krzyż, więc wierciłam i kręciłam się do 6 na łóżku =/ wstałam i zaczęłam się ogarniać i szykować bo o 8 jechaliśmy na giełdę po owocki i jakieś ubranka chciałam kupić dla córeczki koleżanki ale niestety dzisiaj nie było w czym wybierać może przez to że strasznie zimno. Jedyne co kupiłam to komplecik body i półśpioszki dla mojego Maluszka i sobie bluzeczkę.
Na giełdzie zrobiło mi się strasznie słabo i ledwo co dojechałam do domu od razu się przebrałam i do łóżka leżałam aż usnęłam i spałam 1:30 godz bo mnie telefon obudził. Teraz cały czas leżę bo dziwnie mi się kręci w głowie nie wiem czego tak =/

Pozrawiam i życzę miłego popołudnia =)

Żabcia takie omdlenia w ciąży i senność to może być brak żelaza bądź tarczyca. Czytałam gdzieś, że przy brakach żelaza robi się słabo. Z tego co widzę to Ty codziennie w ciągu dnia drzemiesz ja szczerze mówiąc gdybym robiła sobie takie drzemki to w nocy wogle bym nie musiała spać, a i tak mam problem bo nie chce mi się spać ani w dzień ani w nocy.
Ja przed ciąża leczyłam się na niedoczynność tarczycy i jak jeszcze nie wiedziałam, że coś z nią może być nie tak to też ciągle chciało mi się spać. Codziennie wstawałam nie wyspana pomimo, ze spałam np 10 godzin. Odkąd zaczęłam jeść leki senność minęła.
Tak samo w ciąży. Od początku co miesiąc mam badane hormony tarczycy i ostatnio nawet sama czułam, że wyniki mi się pogorszyły, bo w ciągu dnia chciało mi się spać. Wstawałam niewyspana i cały dzień ziewałam. Po badaniu hormonów tarczycy okazało się że wyniki się pogorszyły. Lekarz zwiększył dawkę leków i znowu czuje się lepiej spać już się nie chce a wręcz mam problem z zaśnięciem.
Myślę, że powinnaś wspomnieć o tym Twojemu lekarzowi czy położnej, że robi Ci się słabo i non stop jesteś niewyspana, bo jeśli to tarczyca to w ciąży może mieć to tragiczne skutki.

mamcia dzięki, wizytę mam 5 września także powiem położnej ciekawe co ona na to zaradzi. Co do drzemek to przeważnie sypiam w dzień a jak nie sypiam w dzień to szybko padam na wieczór i wędruje w nocy.

Znowu dzisiaj jestem jakaś nienajedzona sama nie wiem co mi się chce, zaraz chyba zrobię sobie budyń czekoladowy :-)

My już po wycieczce,było fajnie,bo nie za gorąco..mała się wybiegała,zjedliśmy lody i w ogóle było miło
biggrin.gif
.Teraz mała się kąpie, tatuś czuwa, a ja się byczę przy kompie
biggrin.gif
..
My powolutku przygotowujemy się do przeprowadzki,która już w piątek.
Jak na razie mam 6 dużych kartonów,a to tylko ze strychu i górnych półek w sypialni. :baffled:
Już jestem wykończona,a co dopiero jak trzeba będzie wszystko popakowac :sorry2:
Teraz usiadłam bo słabo mi się zrobiło,mąż się wziął za wyrzucane zbędnych rzeczy.
Anineczka,Ty uważaj na siebie i się nie przemęczaj za bardzo z tą przeprowadzką!!!Pamiętaj,że teraz jesteś najważniejsza:-)
Witam sie z pracy:) gnije tu od 10-20 masakra:( Siedze sobie właśnie,wcinam kanapki popijajac goracy kubek i sie zastanawiam czy za urodzenie dziecka przysluguja mi jakies pieniazki(nie liczac macierzynskiego), czy musiala bym sie predzej gdzies prywatnie ubezpieczyc? Tylko o tym prywatnym ubezpieczeniu sie nie myslalo, bo ciazy nieplanowalam...hm..
Nikuss, 10 godzin w pracy?? Ja pierdykam - masakra..u nas w firmie w ciąży pracuje się 6 godzin..

A ja właśnie wyciągnęłam szarlotkę :) i będę ciepłą pałaszować :)
Dagne,mmm..zrobiłaś mi smaka tą szarlotką,jeszcze na ciepło,do tego lody...mmm..oj,zjadłabym;-)
hej!! a ja dogorywam, wczoraj pełna energii dziś do du..py.. masakra najchetniej przelezałabym dzien, a ty mały ciagle bryka, marudzi cos kombinuje. Musze się zebrać i isc na spacer i na jakies lody moze:). Zrobiłam dzis zakupki na allegro dla małej.. kolejne zreszta..
Asko- ja dzisiaj mam odwrotnie,w końcu można normalnie oddychać i się nie rozpływam:-)..co fajnego kupiłaś na Allegro?
W piątek wieczór poczułam ukłucia w dolnej części brzucha ale poszłam spać, rano nie przechodziły więc odczekałam jeszcze chwilkę i pojechałam do szpitala. Chciałabym być zawsze tak potraktowana przez lekarzy jak w tym szpitalu (Ujastek - info dla Krakowianek). poszłam do pielęgniarak i zapytałam czy lekarz mógłby mnie przyjąć - powiedziały że oczywiście - już przyjdzie Pani doktor. Przyszła dosłownie za 2 minuty i zaprosiła do gabinetu. Zbadała, zrobiła USG, powiedziała że szyjka zamknięta, że maluszek wilkościowo dobry i nic złego się nie dzieje więc możliwe że to pęcherz. Dała zapobiegawczo magnez i duphaston i nakaz leżenia do wizyty u gina (którą mam w środę) i powiedziała że gdyby cokolwiek gorzej bolało mam od razu do nich przyjechać i przyjmą mnie na oddział. Powiem Wam że poczułam się jakbym była conajmniej celebrytką hihi. Tak powinno być zawsze, u każdego lekarza i w każdej przychodni!
Pyszczek,tylko pozazdrościć takiego przyjęcia!!!Super!!Ale życzę Ci,żeby do wizyty było już wszystko ok (po wizycie także:-))!!!
strasznie zmeczona ostatnio jestem, nie moge sie zebrac, w nocy praktycznie w ogole nie spie, w ciagu dnia chodze jak zombie, na 90% od pazdziernika ide na zwolnienie lekarskie, bo jak tak dalej bedzie to sie wykoncze. dzis wstalam o 10, zjadlam sniadanie i ... poszlam spac, z malym przerwami drzemalam do teraz! maly szaleje mi w brzuchu, az milo, w nocy mnie podkopywal juz pod zebrami!! a to nie bylo zbyl mile uczucie :-)
czy Wy tez takie senne chodzicie? mnie to przypomina moja sennosc z pierwszego trymestru, chyba mmoja drugotrymestrowa porcja energii zaczyna sie konczyc :-( coraz ciezej sie czuje..
Kotka,podziwiam Cię za tą pracę..do października??:szok:wow..co do senności- to różnie bywa..zależy od dnia.Najgorzej,że mi się zwykle chce spać,jak mała wstaje z drzemki południowej..:zawstydzona/y:

reklama
no właśnie ze z prywatnym ubezpieczeniem tak jest to wiem, ale czy jako ze jestem w pracy ubezpieczona nic nie dostaje? bo z tym prywatnym wiem, zezapozno...moze jak bymplanowała ciązeto bym sie dlugo przed ubezpieczyla a tak to sie nawet niemyslalaootym :

Do góry