reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Pije herbatkę Hipp jabłuszko z melisą z kubka NUK typu "kapek" i od niedawna zwykła wodę niegazowaną z butelki z takim dziubkiem ;-)

Czyli umie pić! Kochana, ja myślę, że powinnaś zaryzykować, nawet jeżeli przez kilka dni w ogóle nie będzie pić mleka to przecież nic się nie stanie, na pewno będzie chciała wymusić i będzie Cię na początku nieźle "terroryzować", ale myślę że warto. W końcu prędzej czy później będziesz musiała ją odcyckować, a im będzie starsza, tym większy będzie protest!!!
Milusia- ojoj, pamiętam jak Piotrka ugryzła kiedyś osa w usta jak miał półtora roku :-( koszmar :-( Zdrówka dla chłopaków, nie doczytałam- mają trzydniówkę?

reklama
Czyli umie pić! Kochana, ja myślę, że powinnaś zaryzykować, nawet jeżeli przez kilka dni w ogóle nie będzie pić mleka to przecież nic się nie stanie, na pewno będzie chciała wymusić i będzie Cię na początku nieźle "terroryzować", ale myślę że warto. W końcu prędzej czy później będziesz musiała ją odcyckować, a im będzie starsza, tym większy będzie protest!!!

Niby tak powinnam zrobić ale ona tak prosi i tak płacze i pokazuje paluszkiem cycucha i nie mam sumienia jej nie dać :-(

Niby tak powinnam zrobić ale ona tak prosi i tak płacze i pokazuje paluszkiem cycucha i nie mam sumienia jej nie dać :-(
Kasiu ja ci tylko napisze ze w tym wieku jesli Hani nie pokazesz ze nie zawsze moze dostac czego chce to za 2-3 lata nie bedziesz miala nad nia zadnej kontroli, bedzie tarzac sie po ziemi w sklepach bo zapragnie tej lub tamtej zabawki, znam rodzicow z takimi dziecmi i wiem ze to dopiero jest straszne :-( Hani nic sie nie stanie, Kajdusia dobrze pisze, nawet kilka dni bez mleka jej nie zaszkodza ( Lila po odstawieniu od piersi nie pila mleka 3 miesiace). Pamietaj ze ty jestes jej mama i ja wychowujesz podejmujac takie lub inne decyzje :-)

Milusia - zależy czy masz takie od krowy prosto czy z kartona. 1.mleka tego praktycznie odtłuszczonego nie rozcieńczałam wcale. Ja biorę od mamy rano litr i gotuję wszystko, potem studzę i do lodówki(potem wystarczy podgrzać tyle ile potrzeba,tak jest szybciej bo nie trzeba na świeżo gotować i studzić<a jak dzieć głodny to dużo czasu>, poza tym teraz latem przegotowane w lodówce jest pewniejsze) 2. jak próbowałam z pełnym mlekiem to trzeba na początku rozrabiać z wodą 1:1(przez jakiś czas) jak wsio będzie dobrze to robisz pół na pół pare dni, 2:1 (i przy tym alo zostajesz albo jak im nic nie będzie to samo mleko)
ale jak już pisałam Jagoda pełnotłustego nie może, bo ma srakę, ale to było z 5 mc temu więc chyba spróbuję znów czy może będzie już mogła pić, bo jest wartościowsze niby/.

Kasiu ja ci tylko napisze ze w tym wieku jesli Hani nie pokazesz ze nie zawsze moze dostac czego chce to za 2-3 lata nie bedziesz miala nad nia zadnej kontroli, bedzie tarzac sie po ziemi w sklepach bo zapragnie tej lub tamtej zabawki, znam rodzicow z takimi dziecmi i wiem ze to dopiero jest straszne :-( Hani nic sie nie stanie, Kajdusia dobrze pisze, nawet kilka dni bez mleka jej nie zaszkodza ( Lila po odstawieniu od piersi nie pila mleka 3 miesiace). Pamietaj ze ty jestes jej mama i ja wychowujesz podejmujac takie lub inne decyzje :-)
Podpisuje sie pod tym obiema rękoma!
Kasia musisz sie przemóc naprawde, bo bedzie coraz gorzej...
Trzymam kciuki za Was!!! Dasz rade naprawde, najgorszy jest ten pierwszy raz, potem jakos to bedzie... Ja odstawiajac mialam wyrzuty ze jestem zła matka bo dziecko domagalo sie w nocy cycka ( raz jak lezal ze mna, wymacał moją reke i zaczol ssac:( a mial juz przeciez ponad rok!) ale potem coraz lepiej i lepiej i teraz jestem dumna ze mi sie udalo tak szybko, choc nie powiem zaczelo sie od tego ze jednej nocy Miki mnie odtrącil i cycka nie wypil i to dalo mi sile by to pociągnąc i zaprzestac.....

Kasiulka choc nasze smyki to chyba dwa ostatnie tu cycusie ale skrajnie rozne Eryk bardzo sie cieszy na cyca ale jak go nie dotsaje to nie robi tragedii

Eliza a jak widzicie ta szkole za rok bedzie mogla sama chodzic macie jakiegos gimbusa?

Kajdusia magiczne drzewo znamy :)) przeczytane wszytskie czesci z biblioteki :)) podobaja sie tez nam bardzo przygody Zuski Zolzkik fajna humorystyczna seria a w stylu magicznego domku jest tez Lili ale szczegolow nie pamietam

Ja mialam dzis przeboje z Olafem w nocy to sie wystraszyl bo podkoczyl w lozku to mu sie przed 6 kupe zachcialo a na koncu bolaly go nogi rece i brzuch cos mi przemknelo ze bedzie wymiotowal w przedszkolu ale go odstawilam no i odebralam go w cudzych spoaniach bo swoje zarzy....al :))

Cześć laseczki moje drogie jestem podczytuję was trochę ale sił i czasu brak Michał marudny że szok idą dolne 4 ale dwójek jak nie było tak nie ma ,u nas ciąg dalszy remontów więc rozumiecie
pozdrawiam was i obiecuję że będę zaglądać pa Mały wzywa!

POMOCY!!!
Jagoda ma kaszel i straszne smarki!!! Dałam calcium, Cebion i nos posmarowałam maścią majerankową - co jeszcze mogę zrobić!!?? (żeby to wygnać i ustrzec się lekarza)... Matko wczoraj było wietrznie a Jagoda oczywiście z tatusiem Kochanym musiała naprawiać koła od czegoś tam - uwieżcie mi że z niej to taki mechanik że szok. Mój mąż już ją uczy jaki klucz od czego, a ta przy nim jak zaczną razem coś kręcić, naprawiać to jak stara tam wygląda. No i szła burza ale ta nie chciała za nic do domu i pewnie ją przewiało:(

reklama
:-DWitajcie, nic się nie odzywam ostatnio z braku czasu:-(ciągle coś a to sprzątanie a to gdzieś musze jechac, coś załatwić ahhh Wszyscy zdrowi na szczęscie, Klara miała tylko mały wypadek ostatnio, pies wbiegł mi przed wózek i smyczą pojechał jej po szyjce no i rana była ale teraz już tylko strupek został, miała na to masc z antybiotykiem i smarowaliśmy gencjaną więc wyobrażacie sobie jak wyglądała...nie dosc ze cała szyja to wszystko miała dookoła usmarowane, uszy, brode, nos...dobrze że tylko na otarciu się skończyło, teraz prawie wszystkie obowiązki spadły na mnie bo tatuś pracuje od rana do wieczora, w piątek wyjeżdza na kilka dni a my do moich rodziców jedziemy.
Klara to mały łobuziak. strasznie broi i ciągle coś wyciąga z szafek, nawet zabezpieczenia takie z Ikei nauczyła sie otwierać, psoci szybko i po cichu, czasem jak ziemie z kwiatka wywali to nie zdąże jeszcze wyłączyć odkurzacza a już jest znowu wywalona ahhh ciągle poluje na wode w psiej misce żeby tam popluskać, wczoraj obiema nóżkami brodziła:-p ale za to jest kochana, ciągle sie przytula, daje całusa;-) no i w ogóle taki mały aniołek:-pna osiedlu ma dwóch kolegów 1.5 rocznych i ciągle ją przytulają i sciskają hihi
Mamusia znowu jest na diecie bo jakies 2 kg mam za dużo i musze zrzucić bo niedługo mamy wesele kolegi. Postaram się częściej do was zaglądać i coś pisać, brakuje mi tego ale i czasu też prakuje przy tym małym bałaganiarzu:tak:
Klementinka-przykro mi z powodu śmierci dziadka:-(
Kasiulka-współczuje odstawiania, ciężko jest ale trzeba zacisnąć zęby i sie przemóc, u nas też nie było łatwo ale robiłam to stopniowo, najpierw odstawiłam cyca w dzień, potem przed spaniem a potem kolejne karmienia w nocy aż w końcu doszłam do 4 nad ranem i mała juz nie miała wyjscia, albo butle albo nic i zaczęła jeść z butli i od tamtej pory cyca nie dostała, unikałam większych dekoltów i sytuacji kiedy mogłs by sie przytulić :-D i teraz tylko jak sie czegoś boi albo jest zmeczona to wkłada rękę pod bluzkę. Jest ciężko, troszke płaczu ale kilka dni i koniec cycolenia.
Teraz Klara budzi sie ok 1-2 a potem o 4 dostaje butle i spi dalej.

Ale sie rozpisałam;-)no ale musiałam nadrobić zaległości:-)

KOLEŻANKI WARSZAWIANKI, KIEDYS JAKIEŚ SPOTKANKO???? AGAST? KARO? PERFECTA? EWA? KPI? KTORA CHETNA???????? PODOBNO NA PLACU WILSONA JEST JAKIS EKSTRA PLAC ZABAW....CZEKAM NA PROPOZYCJE.

My teraz idziemy na spacerek. Miłego dnia.

AAAA jeszcze mam pytanko, Klarci zrobiła sie na brodzie taka plamka czerwona, sucha, pediatra powiedziała ze to od śkliny bo ciągle rączki ma w buzi ale nic na to nie dała tylko powiedziała ze duzo dzieci to ma, czym mkoge jej to smarować?co polecacie?

Ostatnia edycja:
Do góry