reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Cześć!!
no to trzymam kciuki za rabbit :-D
kurcze bezsenne noce wracają ...na dodatek dziś od rana płacz..ale biorę przykład z Tossy i zabieram się za kompletowanie wyprawki...

Hello :)

trzymam kciuki za rabbit :-)
gratulacje dla ewy!
jeszcze w kolejce jest Milena ze swoją stalową szyjką ;-)
później chyba, na jesieni kolej na karolę79

ja zastanawiam się poważnie na zakupem tego Kojca Motherhood.. nie mogę ułożyć się do spania. Jako poduszkę wykorzystuję trochę mojego męża, ale nie wiem ja długo da radę :-D

A co do kolek to jestem zielona w tym temacie.. na szczęście Majka jak się urodziła to nie miała żadnych problemów z brzuszkiem. Mam nadzieję że u bliźniaków tak samo będzie, ja słuszałam od koleżanek że espumisan dawałay..

Ja od rana siedzę obładowana książkami i się uczę do egzaminów.. Jutro zaczynają mi się zajęcia.. nie wiem nawet czy się na nie zatoczę jakoś..

Rabbit ja już mimo wszytsko życze rozpakowania i kciuki wielkie!!Milenka twarda sztuka z Ciebie ;) idziesz na rekord moze hihi.

Ja kupiłam bobotic na kolki + butelki dr brown's, w necie czytałam duzo opini i skaład praktycznie ten sam co sabsimplex mozna dawkowanie zwiekszyc i wyjdzie na to samo..ale zobaczymy jak to w praktyce bedzie.
Dzis miałam mieć test na glukoze i jak pojechałam do szpitala okazało sie, ze dwa tygodnie za wczesnie termin mi wyznaczyli i musiałam wracać..nie komentuje mojego nerwa nawet!Taksówka w tą i z powrotem, głodna, spragniona..wrrrr

To ja też się wtrącę :tak:

u nas dziewczyny obie miały kolki. Na szczęście stosunkowo delikatne.
Początkowo sprawdzał się Sab-Simplex (15 kropli do każdego posiłku). Sprowadziliśmy go z Niemiec z apteki internetowej. I taką formę zdobycia tego leku polecam. Po prostu wychodzi najtaniej. Później dawaliśmy córeczkom Gripe Water. Działało. Próbowaliśmy też zestawu Esputicon + Bio Gaia.
Bobotic (u nas nie działał)

Myślę, że na każde dziecko działa co innego i po prostu trzeba szukać leku, który pomoże w bólu brzuszka.

Bardzo sprawdziła się też suszarka. Wieczorami "suszyliśmy" dziewczyny non-stop.
A kolki minęły same. Kwestia czasu.

Widziałam, że pisałyście tez o poduszce dla kobiet w ciąży do spania. Ja ze swojej strony gorąco polecam. Spałam z nią prawie przez całą ciążę. Bardzo sprawdziła. Przynosiła ulgę kręgosłupowi i pomagała się ułożyć do snu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry