reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Katik- nie wiem, jak to jest z ta biela, ja piore w Persilu niemieckim, bo tylko po nim jest biale ;-) po Persilu dla PL nie udalo mi sie osiagnac tej bieli.
Z przyczyn zawodowych czytalam kiedys marketingowego gniota, gdzie autor wyjasnial, ze z proszkami (innymi artykulami tez, zeby nie bylo) jest tak, ze sie robi badania, co w danym kraju jest wazne dla konsumenta i w wypadku proszkow (to ciekawe, ale cos w tym jest): w PLu ma pachniec i ma sie walic duzo proszku, dlatego daje sie wiecej 'wypelniaczy', dla gospodyni niemieckiej biel najwazniejsza, nie objetosc, zapach tez wazny, wiec tam sie daje mnie wypelniaczy i przyjely sie koncentraty wszelkiej masci, w PLu pudelko proszku np. 5 kg, ktore zastepuje 10 kg to w odczuciu konsumenta oszustwo... dobra nie bede tego tu zglebiac. Niemieckie proszki dla mnie maja lepsza jakosc i tyle.

Soda ma wlasciwosci wybielajace, tylko sie zastanawiam, czy jak cos juz zszarzalo, to pomoze... sprobuj i daj nam znac :-D

Smykowych butow Kuba nie chce, bo przy mierzeniu jest ryk, ze go uwieraja, raz mial półbuty i stopka mu sie w nich tak pocila, ze moj nos nie dal rady :-( no i u nas problemem jest podbicie, np. Smykowych kapci dla dzieci nie kupie, bo po prostu ich nie zaloza, jedynie pordobke croksow u nich kupuje, bo kostet 30 zeta i mlody nie jeczy, ze go cos ociera. Ja mu juz dooze do tych Bartkow 30 zyla, niech starce, ale nie zmienia to faktu, ze buty dla dzieci sa za drogie :-( dlatego Bartek bedzie nosil kozaki po Kubie, zas Kuba chwilowo wchodzi w swoje z zeszlego roku, wiec do promocji moze dobijemy ;-)

reklama
Aniez u nas smykowe są dobre i SZymek je lubi . a że ładne były to zgarnęłam :)
Kapcie kupuję z befado .

Co do proszków to mi małżon przywozi nie raz z miemiec i teraz to często juz to nie są nawet proszki tylko takie tabletki jak do zmywarki . wrzuca się jedną lub dwie na pranie . Niemieckie proszki mozna w realu kupić , kiedyś sie uśmiałam z kolegi męża. pojechali na szkolenie i na zakupy któregoś wieczoru . kolega latał z listą od żony . zatachał wielki vizir do auta cały szczęśliwy , patrzą na kod a ten proszek z Polski :-D
To się pewnie małżonka ucieszyła . choć pewno ten na niemiecki rynek i tak był lepszy od tego co jest dla nas .

Dziewczyny, w czym pierzecie biale rzeczy by nie tracily bieli???
Musze sie przyznac, ze moje biale rzeczy po kilku praniach brzydko sarzeja... Stosuje Persil w plynie, i generalnie zadowolona jestem, gdyby nie wlasnie ten szary kolor.
Kupilam jakis czas temu takie specjalne saszetki, ktore niby mialy dawac efekt pieknej bieli, dzis wypralam przescieradla i dooopa. Jakie byly takie sa.

Aha, nie piszcie mi, ze polecacie Vizir bo takowego tu nie dostane ;-)
Ja też stosuję persil żel + Vanish
laugh.gif

ALE !!

W Niemczech moje znajome co jakiś czas do białego prania aby nie robiło się szare dodawały sody. Podobno działa też pozostawienie na noc w wodzie z niewielką ilością żelu do wc, a rano normalnie pierzesz ale tego nie testowałam i w przypadku ubranek dla dziecka bym nie ryzykowała.

Aniez ja też kozaku zostawiam po SZymku , z tym że w tym roku te co po nim mam są o wiele za duże na olkę . KUpiłam od koleżanki ecco . KUmpeli córa miała je może z 10 razy na nogach , wygladają jak nowe ze sklepu bo miała jeszcze ze trzy pary innych więc dlatego je odkupiłam .

Ja też stosuję persil żel + Vanish
laugh.gif

ALE !!

W Niemczech moje znajome co jakiś czas do białego prania aby nie robiło się szare dodawały sody. Podobno działa też pozostawienie na noc w wodzie z niewielką ilością żelu do wc, a rano normalnie pierzesz ale tego nie testowałam i w przypadku ubranek dla dziecka bym nie ryzykowała.
]
z tym że to niszczy pewnie materiał jak kiedyś te stare wybielacze

Aniez, Aniam, racja z tymi niemieckimi , ze to niby tak samo sie nazywa, a zupelnie inne jest, bo ja sobie jak wracalismy z PL z przystaniem w Niemczech, przywiozlam wlasnie pudlo proszku i to bylo niebo a ziemia.

Z soda nie probowalam, ale wyprobuje jak jutro zakupie w polskim ;-) i zelatyne tez kupie hehhe
O efektach nie omieszkam sie podzielic.

Ostatnia edycja:
Nie no, na zel do WC bym nie wpadla ;-)

Aniam- takie dziecko w zimie nie biega maratonu, wiec luz, nawet gdyby dziecko tej kolezanki jeden zimowy 'obow' mialo, to bym kupila, jakby bylo taniej, a pewnie bylo :-) ja nie zmaierzam popadac w paranoje, za moich czasow nosilo sie buty po rodzinie i jakos nie znam niogo z platfusem np. Ja na ten radosny marketing biore jednak poprawke.

Co do tabsow do prania- no mowilam, ze oni tam nie musza miec objetosci, prac ma, nie wypelniac kieszen pralki :-D

Co do butow na zime, to ja mam nerwy na siebie jak diabli, bo z rok temu dostalam dla Poli od kumpeli prawie nie noszone Bartki ,chyba dokladnie takie:
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: W-21532/Q34
rozmiar 21, i tak sobie wyliczylam, ze skoro Zoska jest z konca wrzenia i w nich w zime chodzila , to Polka z marca pewnie sie w ten rozmiar nie wstrzeli, i oddalam innej kumpeli...
A teraz widze, ze Polinka ma nozke malusienka, niedawno dopiero w 20 przeskoczylysmy, wiec moze byla by szansa by w tych Bartkach 21 przechodzila zime... No ale tak to jest jak sie nie pomysli.

Hej :-) Odsprzedam pieluchy Dada. Mały jest na nie niestety uczulony, a dziadek kiedyś zaszalał i kupił trochę przydużo
sorry2.gif
Mamy 4 paczki rozmiaru 5. Sprzedam za 19,99 za paczkę
biggrin.gif
Oczywiście nie sprzedaję tego tylko w opcji 4 paczek łącznie, jeśli ktoś chce kupić 1 to nie ma problemu :-) Odbiór osobisty w Warszawie, mieszkam na Mokotowie (dokładnie Służew), mąż pracuje na Ochocie (na Banacha) więc nie ma problemu, żeby on je podrzucił gdzieś w okolicy w umówione miejsce. Może być i jakaś stacja metra czy coś w tym stylu bo blisko mamy. Jesli ktoś jest zainteresowany to proszę o wiadomość na priv :-)

reklama
Katik to się zrobiłaś z tymi bucikami:-( Szkoda..

A ja właśnie sobie przypomniałam, że moja mała kozaczki z Niemiec ma i też się w nie zmieści to teraz ma 20 a kozaczki są 22:-) Ewentualnie jakieś drugie na zmianę jej kupię. Czy warto kupować dwie pary kozaków??

Do góry