• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
karolciu, w poprzedniej ciąży skróciła mi się szyjka macicy i rozwarcie na 2cm. miałam od 24tc. było zagrozenie przedwczesnym porodem, poniewaz zachciało mi sie mycia okien...nie brałam lekow, nie lezałam, po prostu sie oszczedzałam i urodziłam stasia w 39tc. a po 7 godzinach porodu sn mialam rozwarcie 3,5cm wiec juz mnie takie rzeczy przestały stresowac, a poza tym ja nie miałam zadnych objawów skracania sie szyjki, pop prostu jak poszłam do gina to szoku doznałam
suzi, to fakt, swedzi bo rosnie i to bardzo, bardzo dobry znak.
jesli chodzi o becikowe to gdy rodzilam stasia 10 miesiecy temu to juz potrzebowałam zaswiadczenie o tym ze bylam pod kontrola lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, mieli jakies pomysły aby od 2011 r nie było becikowego, ale to chyba nie przeszlo.
jesli chodzi o leki to ja w poprzedniej ciazy w drugim miesiacu miałam podawane 7 razy znieczulenie miejscowe, poniewaz dermatolog wymyslil sobie ze mam na placach znamiona rakowe, mialam je wycinane w szpitalu onkologicznym, okazalo się ze to byly zwykle niegrozne pieprzyki a kazde znieczulenie kosztowalo mnie wiele nerwow, na szczescie nie zaszkodziło ani zniczulenie ani stres( jeszcze nie na tym etapie)
Tak te zśiadczenie ju.z było kiedyś konieczne, zmienili to, a od 2012 znowu do tego wracają. Kombinują, sami nie wiedza po co :no:

rozumiem, w zasadzie to ma niewielkie znaczenie, chyba kazda z nas bedzie u lekarza przynajmniej raz w kazdym trymestrze, a jak widze to kazda nawet po piec razy:) poza osobami z Anglii

Pytam bo jak bylam w szpitalu to slyszalam jak sostra mowila do jednej dziewczyny ze jaj swedzi to trzeba powiedziec o tym lekarzowi :baffled: bo to moze byc jakas choroba(nie pamietam nazwi) no i taki mały szczegół ze ona była w 8 mmmiesiacu:happy2:
Na początku ciąży jak skóra swędzi to znaczy ,że się rozciąga i mogą pojawić się rozstępy .Warto smarować oliwką .Najlepsza taka zwykła dla małych dzieci.
Po połowie ciąży swędzenie brzucha i ciała jest niebezpieczne bo to może świadczyć o zatruciu ciążowym (czyli gestoza).
To jest jednak jeden z objawów ,więc też bez paniki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry