Cześć

Witam po sporej przerwie. Przyznaję, że troszkę Was podczytywałam ale zawsze brakowało mi czasu lub sił by napisać... Dziękuję tym, które o mnie pamiętają za mobilizację do napisania. Mam za sobą bardzo pracowity miesiąc. Obchodziliśmy 20-lecie szkoły i miałam w związku z tym mnóstwo pracy, którą zwykle wykonywałam nocą. Co też objawiało cię chronicznym zmęczeniem... Teraz już powoli wracam do normy i ogarniam mieszkanie. Dodatkowo W. non stop wybywa na delegacje, co w cale nie ułatwia nam życia. Ponadto pogoda cudowna więc staramy się z niej jak najwięcej korzystać i ile możemy jesteśmy poza domem, na spacerkach, placu zabaw lub na rowerach.
Najważniejsze z ostatnich tygodni to to, że Nelcia zaczęła chodzić! Wpierw nieśmiało i jak to zawsze ona - ostrożnie, teraz już coraz to śmielej. Zaczyna sama chodzić także i na spacerkach, a nawet już mi ucieka i nie chce chodzić za rączkę. Dodatkowo gada jak najęta, non stop, po swojemu rzecz jasna. Buduje całe zdania, intonuje je, kłoci się, sprzecza. Na spacerach zaczepia ludzi, jak ktoś na nią nie zareaguje to się oburza; zagląda do sklepów i zgaduje, wyma****e rączkami i opowiada

Natomiast gdy ktoś ją zaczepi to się wstydzi i chowa

Jest w tym przezabawna. Stan ząbków wciąż mamy niewielki - cztery jedynki, jednak wychodzą kolejne i ostatnie dni są dla nas ciężkie.
Postaram się nieco wbić na nowo w dyskusje ale pewnie będzie mi ciężko.
Kasiek - z chęcią przyłączę się do delektowania się redsikiem, tym bardziej, że W. Wybył na imprezkę. (m.in dlatego znalazłam czas na bb wreszcie :-) Powodzenia w odstawianiu smoczka i nauce zasypiania, przyłączam się do pytania
Gosigro - jak Damiś teraz zasypia?
Nadika - zdrówka dla Natanka, fajnie, że ma apetyt, też życzę aby się to na dłuugo utrzymało

Jaką decyzję podjęłaś co do płaszczyka? Mnie się podoba
Avena - stu lat, szczęścia, zdrowia, miłości i pociechy z Iguni!
iiwka - fajny sposób z odsmoczkowaniem

co prawda nie wypróbuję bo u nas nie ma tego problemu, ale z pewnością zapamiętam

a co to za powód takiej radości

pochwal się:-)
Koriander - jak już pisałam bardzo polecam czajniczek FP! Nelcia się nim bawi od kilku miesięcy i sądzę, że długo jeszcze będzie się bawiła, bo może sama serwować herbatkę, delektować się nią popijając z filiżanki (lub prosto z czajniczka), podejmować lalki lub rodziców herbatką i ciasteczkami oraz mieszać łyżeczką w czajniczku lub filiżankach - pełna zabawa! Talerzyk i ciasteczka pełnią funkcję mini sortera, czajniczek ma kilka trybów muzyki - są piosenki ale i same dźwięki np. nalewanej z czajniczka herbatki. Jeśli ktoś potrzebuje pomysłu na prezent dla dziewczynki lub nowej zabawki dla swej pociechy to polecam bardzo!
Gosiagro - gratulacje dla Majeczki za odstawienie smoczka! A dla Ciebie za przespane noce
emalia - a Ty wciąż się z remontem męczysz? Współczuję bardzo i życzę aby zakończył się on jak najszybciej!
Julia - witaj na forum :-) Jeśli chodzi o mycie zębów to też polecam pastę Nenedent Baby - wpierw używaliśmy dołączonej do niej szczoteczki na palec, a teraz Nelka ma swoją szczoteczkę i sama myje ząbki, bardzo to lubi szczególnie w czasie kiedy i ja myję. Spróbuj zachęcić Amelkę przez naśladowanie, powinno podziałać
Zyrraffko - jak Łukaszek w żłobku? Wyczytałam, że trudny to dla Was czas! No ale też widzę, że mąż wreszcie wraca do domku to pewnie jesteś przeszczęśliwa

Na problemy z głosem polecam nawilżanie, woda z cytryną, lub czymś innym kwaśnym i spray do gardła NEWMED DRY THROAT!
Koriander - jaki aparat chcesz nabyć?

Masz już coś na oku?
mama kubulki - zdrówka dla Was wszystkich! Co do zabezpieczania szuflad to ja mam wykorzystane zabezpieczenia do szafek, tylko przyczepione w pionie. Tego typu:
Zabezpieczenia szafek - BabyOno
izia-tcz - dla Ciebie też zdrówka!!!
Olavip - Jak się czujesz? Jak samopoczucie? Twoja Jagódka to ma chyba niezły charakterek
Asencja - co do spacerówki to ja jak zawsze polecam Mamas&Papas Beat Szczególnie w tym fajnym jeansowym kolorze jaki
Gosigro udało się znaleźć. Trzymam kciuki aby z Michałkiem było już wszystko ok. A jak na braciszka reaguje Krystianek? jak Ty sobie z dwójką szkrabów radzisz? Odpisz jak znajdziesz czas.
Lena - z alimentami nie pomogę, a na rezonans czekasz do nowego roku?
Milusia - podziwiam Cię jak ogarniasz chłopaków, szczególnie, że oni tacy dynamiczni i wszędobylscy są :-)
Agi - widziałam fotki Polci - cudowna jest!!!! Co u Was, jakoś nie mogę wieści żadnych doczytać... Albo za mało jeszcze poszperałam w postach;-)
Perfecta - kiedy będą wyniki? Do kiedy kciuki trzymać? Ciekawa jestem Twojego kolorku!!! ja dziś odświeżyłam swój i wpadłam pod nożyczki koleżance, szkoda, że nie pod Twoje!
To poniekąd nadrobiłam kilka ostatnich stron, więcej nie dam rady.
Przepraszam te osoby, które pominęłam.
Ciekawi mnie co u wielu z Was słychać.. Widzę, że sporo osób zamilkło..
Klementinko - czy Ty wciąż jeszcze w dwupaku jesteś??
Anecznik - jak Kamilek, Nelci mentalny braciszek bliźniak?
Zdec - co u Natalci?
Kpi - gdzie Ty się od tak długiego czasu podziewasz??
Mimi - pochwal się wreszcie Oleńką!
Dorotko - co u Ignasia? kiedy w T. będziesz?
Ita - zaglądasz tu czasem?
Kajdusia - jak łączysz wszystkie swoje obowiązki z planami zajęć dzieci i swoimi tańcami ? Może w przyszłym miesiącu też pójdę z uczniami na próbę orkiestry to posłucham Twojego R.
Mogłabym tak jeszcze pewnie długo pytać i wymieniać, bo sporo z Was zniknęło...