reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
to Viktoria też berlinki jadła?
:-) no tak - tak by wyszło- na szczescie z wypowiedzi tylko mojej jak zwykle chaotycznej :) - Viki po prostu wzielo kupkowanie zbyt częste i zbyt rzadkie :) - i na szczescie nie ma to nic wspólnego z berlinkami :)

Dzisiaj Figi chłopaki kończą 9 miesięcy :)
- faktycznie- 10 miesiąc zaczyna się dla dzieciaczków lutówek :tak: - przy okazji wszystkiego naj dla bliźniaków:-)

Ostatnia edycja:
No to całe szczęście Vikiigus, że jest już lepiej. Ja też zrozumiałam z kontekstu, że Viki tez jadła te paróweczki :-D A tak na serio to widzialam ostatnio paróweczki Gerbera chyba od 9-ego m-ca.
A u nas zęba elegancko już pod palcem czuć, więc to nie była sciema :-D Synuś miał 7,5 m-ca jak miał pierwszego ząbka, Agi 8 m-cy więc bardzo podobnie.

...widzialam nieraz z czego robi sie parówki i az sama sie dziwie ze je ciagle tak je lubię :) ...choc po ostatnich przygodach chyba sobie odpuszcze na jakis czas...ale małemu dzieciakowi na pewno nie dam - choc jak wiadomo mom bywal w sloiczkach- a gorsze rzeczy to juz chyba nie moga byc w temacie miesnym ....ale dziś "chemia" nawet w surowym miesie - wiec moznaby polemizować czy nie lepiej przyzwyczajać dzieci od małego do tego sztucznego życia...ps.ostatnio przy zwiedzaniu zakładu - duzego zresztą - w wiekszosci marketów sa ich produkty - pan najdłużej zachwycał się nad "sercem" zakładu - czyli naszczykiwarką...niebywałe- jak bardzo był tym zachwycony- zresztą każdy chyba zachwycałby się jak z kg robi się 1,5 lub 2:)

Vikiigus jeśli Viktoria nie jadła tych parówek to na pewno nie od nich :) Obstawiam jakiegoś wirusa, może coś ze żłobka przyniosła w gratisie?..

Vikiigus zdrówka dla Was!
Ewitka to gratuluje ząbka!

u nas już na górze wyszły ząbki, dziś mi pół dnia marudził, albo zęby, bo cały czas musiał coś w buzi memlać albo był już zmęczony.Ostatnio ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia, ale za to długą jak na niego, bo 1,5-2 godzin, no i potem do wieczora nie śpi, więc jak się obudzi ok 14 to do kąpieli już nie może wytrzymać i jęczy, ale za to po kapieli zawsze przy mleku zasypia.

tab - że złobkowe to tez powatpiewam bo ostatni raz viki była w piatek - a wzielo ja tak na powarznie dopiero dziś w nocy - nie mam doświadczenia w jelitówkach(na szczescie) - ale wydaje mi sie że jak sie to złapie to odrazu wychodzi;) ...ja tak sobie wyedukowałam , ze nałożyło nam się kilka tematów- po pierwsze niestrawność(my i kuba-parówki), po drugie jelitówka(ja i viki-moja wizyta w przychodni) , po trzecie mega przeziebienie(ja i dzieciaki) - i to ostatnie najprawodpobniej od alergi ...och...duzo tego sie nałożyło- a tak było spokojnie ...koncze ten temat - bo tak naprawde wszystko zaczelo sie od tego jak w pracy zaczelismy marudzic o chorobach - nawet szef mi przytknął ze nie powinnam gadac o chorobach bo wtedy choruję ...może to jakoś tak podświadomie;) - jakby nie było - sposób by sobie w domku kilka dni posiedzieć :-)

a w temacie ząbkowania- czy wasze dzieci miały katar przed wyjsciem ząbków?
...szukam przyczyny tego vikowego kataru- jakas znajoma stwierdzila ze jej dzieciak tak ma na zabkowanie i gdzies tam doczytałam, ze na ząbkowanie moze być katar- ale lekarz stwierdził ze to niemożliwe- więc pytam u żródeł- czyli mam zębatych;-)

Ostatnia edycja:
właśnie, odnośnie zębów i kataru, Lenie ostatnio coś furkocze w nosie, tylko nijak nie da sobie wyciągnąć fridą, tak macha łapkami i kręci głową że nie da się jej nic wyciągnąć, też się zastanawiam, czy to na zęby, bo poza tym i wielkim ślinotokiem nic jej nie jest

reklama
Do góry