reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

dolofka ja nie piję to Ciebie tylko do szkółki ,która trenuje psy,że takie stosują metody w takiej sytuacji.
Jak napisałam zrobisz jak chcesz ,ale postępowanie z psem nie jest zgodne z psią naturą.
Mając w domu psa -przyjaciela ,który nam ufa bezgranicznie ,nie musimy robić takich ostrych zabiegów.
Na temat stada i zasad tam panujących wiem dużo i o ile samiec alfa i samica jedzą pierwsze to szczenięta są puszczane pierwsze do miski,więc to też zależy .:rofl2::rofl2:
Nie każdy pies jest trudny i po przejściach ,a Ty proponujesz sposoby ,które są rzeczywiście nie wiem jak wielkiego dominanta ,do którego nic nie dociera.
Pies to mądre zwierzę i szybko łapie o co nam chodzi ,ale trzeba mu to wytłumaczyć wg jego zasad ,a nie naszych.:sorry2::sorry2:

Ja mam psa ,który od 6 miesiąca życia usypił mi dziecko z racji tego,że ja Kubę usypiałam 2-3 godziny i nadal nie chciał spać ,a psu zajmowało to może 5 minut.:rofl2::rofl2:
Zabawki też po Kubie sprząta i robi to w wielką ochotą i merdającym ogonem.:rofl2::rofl2:
Uratował Kubusiowi 3 razy życie i za to mu będę wdzięczna do końca jego życia.:tak::tak:

reklama
Cześć!

A ja ostatnio nie mam weny na pisanie:(

Witam wszystkie nowe mamuśki na maj i serdecznie gratuluję!

Dziewczyny bardzo się cieszę z Waszych dobrych wiadomości:) Oby do samego końca tylko takie się tutaj pojawiały!

A ja się zastanawiam nad moimi bólami brzucha...nie są to bóle jak na @, ani w okolicach podbrzusza. Boli wyżej, ponad pępkiem albo w jego okolicy. Nie są jakieś bolesne i częste, ale zaczęłam się zastanawiać nad wcześniejszą wizytą niż planowana w poniedziałek. Sama nie wiem...

dolofka, Asik ma rację, moja mama jest zoopsychologiem a w ramach swojego hobby szkoli psy metodą pozytywną, to czego Ciebie uczą to szok, obled, jest to absolutnie niezgodne z psychiką zwierzecia, uwierz mi, a najlepiej porzuc to szkolenie po szkoda psow

dolofka, mam nadzieje ze sie nie gniewasz ale akurat w temacie trenowania psów dorastałam, my trenowalismy psy smakolykami i "dobrym słowem", psy sa usłuchaane, grzeczne i nieagresywne a jeden z nich takze jest po wielkich przejciach ze schroniska gdzie trafil odebrany od wlascicieli ktorzy go katowali. nasze psy opiekuja sie stasiem, pilnuja go.

Ja zostałam zle odebrana, i to mnie męczy :-(
Szkolka do ktorej chodze psy są tak własnie tresowane jak martaik piszesz, ze smakołykami i dobrym slowem . tarzamy sie z nimi po ziemi , w tunelach biegamy itd.
A o tym poligonie napisałam co mi powiedziała babka jak sie zapytałam. Moze opwiedziaął mi to pod mojego spa bo widzi jaka jest.
Sama sie zastanawiam czy dam rade im taki poligon zrobic bo mam miekkie serce, ale jezeli moja schroniskowa bedzie nadal nieufna do ludzi, i trzymac siem nie jak rąbka spodnicy to bede musiaął pomysleć o tym pomysle. Bo zrobie jej straszna krzywde jak przestane poswiecac jej tyle uwagi co teraz. a wiem ze bedzie mui trudno ,bo mojego meża nie ma całymi dniami w domu i nie bedzie kto miał mi pomoc. Boję sie po porstu ze bedzie w stanie zrobic krzywde dziecku.

Jestem juz po USG, maly ludzik jest , serduszko biję wedlug om to 8 tydzien i 4 dzień a wedlug USg to dopiero 7 tydzień , aż się popłakałam jak zobaczylam te serducho cieszeee sie bardzo !!!! zdjęcie wrzucę póżniej
kochana gratuluję:tak::tak: i zazdroszę bo ja do 12 tk muszę czekać niestety

Patina26
Gratuluje
Ja mam jutro na 9 rano termin
powodzenia kochana

dolofka, mam nadzieje ze sie nie gniewasz ale akurat w temacie trenowania psów dorastałam, my trenowalismy psy smakolykami i "dobrym słowem", psy sa usłuchaane, grzeczne i nieagresywne a jeden z nich takze jest po wielkich przejciach ze schroniska gdzie trafil odebrany od wlascicieli ktorzy go katowali. nasze psy opiekuja sie stasiem, pilnuja go.
brrrrrrrrr....... aż się boję co będzie jak zaczniecie dyskutować na temat dzieci:no::no:
Wiem jedno ile ludzi tyle opinii i pozwólmy im na to i pamiętajmy w nauce wszystko się zmienia.Nasze mamy karmiły maluchy co jakiś czas bez względu czy dziecko płakało czy nie. A teraz proszę co karmimy nasze maleństwa na żądanie a wtedy to było nie do pomyślenia:happy:
Więc wyluzujcie i pozwólcie na odmienność bo jeżeli coś jest w dobrej wierze to jest dobre ważne żeby komuś nie robić krzywdy:tak:A to że ktoś robi inaczej niż ja to nie znaczy że ma mózg wyprany, ma do tego prawo
Dziewczyny może melisę Wam zaparzyć;-)
pozdrawiam i życzę miłego dnia

reklama
Do góry