reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja jeszcze ciągle nie wierzę :) zrobię betkę jeszcze za 2 dni ..we wtorek nie? I wtedy będe miała pewność.. ten mój wynik to 2 tydzień nie? Mieszczę się w normach?
Jestem jeszcze mocno skołowana :rofl2:

Jak chcesz zrób, zobaczysz jaki jest przyrost. A 2 tygodnie od owulki, więcej od ostatniej @ ;-)
A skołowana będziesz przez kilka dni, za tydzień już się oswoisz :-)

reklama
hihi :) ale suwaczek wkleję po drugiej betce :)
Dla starających się.. objawy/oraz moje rady:D
-naprawdę mierzenie regularnie temperatur POMAGA!- poznajesz swoje ciało i bardzo łatwo jest zinterpretować owulację

Moje objawy (myślę że zwiazane z ciążą):
-pieczenie delikatne w gardle (jakbym dopiero co rzygnęła ;p)
- muli w brzuszku jak przed @
- i czasami robi mi się mdło (ale niezależnie od zapachów..na razie 2 razy mi się cofnęło ;p)
-czuję jakby wzdęty brzuch..ale jest jakoś inaczej.. jakbym watę miała w środku ;p

Cycki mnie nie bolą, nie jestem śpiąca, mam dużo energii.. i to chyba tyle :)
To stan na dziś oczywiście ;p

hihi :) ale suwaczek wkleję po drugiej betce :)
Dla starających się.. objawy/oraz moje rady:D
-naprawdę mierzenie regularnie temperatur POMAGA!- poznajesz swoje ciało i bardzo łatwo jest zinterpretować owulację

Moje objawy (myślę że zwiazane z ciążą):
-pieczenie delikatne w gardle (jakbym dopiero co rzygnęła ;p)
- muli w brzuszku jak przed @
- i czasami robi mi się mdło (ale niezależnie od zapachów..na razie 2 razy mi się cofnęło ;p)
-czuję jakby wzdęty brzuch..ale jest jakoś inaczej.. jakbym watę miała w środku ;p

Cycki mnie nie bolą, nie jestem śpiąca, mam dużo energii.. i to chyba tyle :)
To stan na dziś oczywiście ;p

GRATULUJE...Doskonale Cie rozumie tez byłam pozytywnie zaskoczona ze sie udało...Nam sie udało w drugim cyklu po tab anty.Mam na pamiatke moje dwa testy...Dzis moj synus szaleje....Mam tez swierzutkie zdjecie jak by ktos chciał zobaczyc

Witam się znów po przerwie... Dziewczyny... :/

Mówiłam Wam kiedyś, że mam zarąbistą teściowa... Do dziś tak myślałam...
Przyjechał szwagier z żoną swoją... z tą moją pop*ier doloną szwagierką :/ No i teściowa też jej nigdy nie lubiła, przyjechali, a teściowa zaczęła się nią tak zachwycać... jak ładnie ubrana, jak schudła, ma taką figurkę świetną... No i w ogóle jest kochaną, dobrą dziewczyną. Zapomniała już jak nam wszystkim zaszła za skórę, jak obraziła mnie i mojego męża... No i co, ona taka chuda, a ja słoń... :/ Z ogromnym brzuchem... Ale to ja jej podaję szklankę wody, gdy jest chora... To ja jej doradzam kiedy nie wie co dalej robić. A tamci co, przyjadą raz na miesiąc i ukochani są... Ze szwagierką poszłam do kuchni nałożyć ryż z sosem, chciała mało, to wzięłam dla niej i dla siebie mały talerzyk, mówi do mnie, żeby jeden woreczek rozłożyć na dwa talerzyki dla nas, no to tak zrobiła... Idziemy z talerzem do pokoju, a teściowa mówi do mnie "Tak mało jej nałożyłaś?" A ona mówi, że sama sobie tyle nałożyła (a i tak miała więcej ode mnie, bo nie rozłożyła na równe połowy) a teściowa jej powiedziała, że tylko tyle zje i ma sobie dołożyć... A ja w ciąży, nie musiałabym... :/ No kurde, trochę się dziwnie poczułam, bo ja jestem w ciąży, potrzebuję witamin, ale o mnie to się nikt nie troszczy...
Ku r wa :/ Nawet nie wiecie jak się wkurzyłam... Ona miała zgrabny brzuch w ciąży, przytyła niby tylko 6kg... choć nie wiem jak to możliwe, skoro jak mały gdy się urodził miał prawie 4kg. Ja mam dość duży brzuch, choć to połowa 21 tygodnia... :/ Eh mam teściowej zwrócić uwagę? Jestem w ciąży, mam prawo się wkurzyć o byle co...

Ostatnia edycja:
hej staraczki/przyszle mamy/mamy:)))
Jakos weszlam dzis na ten watek z sentymentem, bo udzielalam sie na nim zanim zaszlam w ciaze, a od testu uplynal rowny rok.... Dzis moge sie cieszyc moja dzidzia
Trzymam &&&& za staranka, Na pewno sie wkrotce uda;-)

witajcie kochane, dzisiaj pierwszy raz widziałam mojego malutkiego bratanka ah obudziły sie we mnie wszystkie instynkty. Mały jest sliczny cichutki tylko je i śpi i cały czas się uśmiecha. Jego rodzice trochę wystraszeni ale dochodzą do siebie.
Mam trochę głupiutkie pyt w jaki sposób robi się badanie beta?to jest z krwi?

Hello :-)
Miq tak beta to jest badanie z krwi - pytania nie są głupie.
Ja byłam w piątek u lekarza. Zrobił mi zwykłe USG - SŁYSZAŁAM SERDUCHO :-)
Dzieciątko ma całe 27mm :-)
Odnośnie ciśnienia, mam mierzyć 3-razy dziennie do końca miesiąca i pomyślimy czy jest źle. Narazie skoków nie mam. Deczko skoczyło mi w piątek, ale za bardzo rozkręciłam się ze sprzątaniem i tak się zmęczyłam, ze swoje wieczorem odleżałam.
Weekend udany odpoczęłam i wyspałam się za wszystkie czasy.
A co u Was?

wybaczcie dziewczyny ale dzisiaj nie dam rady was nadrobić

fasolka: a masz zdjęcie usg?
Ja dzisiaj będę na usg, ciekawe czy u mnie można serce usłyszeć, ale jak ostatnio bylam to nic nie mówił to pewnie nie
Sos wszystkim smakował, zrobiłam go dużo żeby jeszcze polewać pizze tylko dodałam dodatkowo przecieru pomidorowego żeby był rzadszy :-)- dzieki za przepis

Wczoraj tato mi powiedział że mi ciąża służy i że ładnie wyglądam, aż mi się miło zrobiłao :-)
A mały mi wczoraj powiedział że dobrze gotuję i że wszystko mi wychodzi to powinnam otworzyć restaurację :-) - także po takich komplementach jestem zadowolona
Jak tam się ciężarne czujecie? co robiłyście w weekend?

U nas śpi cały czas mały, także mam co robić.
A tak to się wynudziłam, oprócz piątku bo byli goście tak się śmialiśmy że ja aż się bałam że jakichś skurczów dostanę :-D.

reklama
Do góry