reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam się z kawką :)

U nas też okropna pogoda, cały czas pada :( słoneczka napewno dziś nie będzie. Mały ma coraz mniejszy katarek więc w nocy ladnie spał :) Teraz też juz spi :)

emalia- współczuję że maly nie spi w dzień. Ignaś spi max 1,5 godz ale i tak bardzi się cieszę że mam chwilę dla siebie :)
na-tuska- oby mala dobrze zniosła obyt w szpitalu. dziwna sprawa z tym bezdechem ale oby to tylko taki jej urok.

reklama
Witam :)

koriander do szpitalaidziemy bo Emila nie wiadomo od czego ma bezdechy :-:)-( nie dzieje sie to w nocy czy ogolnie jak spi tylko jak zaczyna płakac ;/ neurolog rozłozyła rece i dała skierowanie do szpitala, na KT, EkG, EEG tomografie kompoturowa i badanie dna oka :eek: najbardziej boje sie tej tomografi bo bedzie miałą narokoze :eek: i badania dna oka bo jest okropne, wykancza psychicznie i dziecko i matke :angry: ale skoro to a cos wyjasnic to wole zeby jej to porobili i moze sie dowiem czy taki jej urok (tak stwierdziłą pediatra) czy cos jest nie tak ze ona przy tych bezdechach az mdleje i ciezko jej oddech przywrócic ;/ rece mi opadają jak pomyslezemoze sie to stac jak ja np bede w kuchni i nie zauwaze ;/ Emile wszedzie ciagne za reke zeby miec ją na oku cały dzien :tak:
Spkojnie.Mojej siostry synek i szwagierki córka "zachodzą" się podczas płaczu...Lekarze powiedzieli że bardzo dużo dzieci tak ma,ale wyrasta z tego i coś w tym jest bo coraz mniej tak mają.A jak robili im badania to właśnie nic nie wychodziło...
Także trzymam kciuki.
A co jej robisz jak się "zachodzi"(u nas tak to się mówi)???

kiedys obracał ją do góry tyłekim i klpełam po pupie,pozniej mnie oswiecono ze nalezy dmuchac w twarz zeby chwyciał powietrza, wygląda to okropnie bo ona na siłe wtedy oczy otwiera i rozwiewa jej włosy, okropny widok ;/ znwou ja w tyłek walę bo moim zdaniem to szybciej działa, wiadomo ze licza sie kazde sekundy...
czasami am wrazenie ze ona to wymusza, tzn wykumała sobie ze jak sie zapowietrzy to zaraz jest reakcja i tuelnie itd wiec dlczego takich atrakcji nie fundowac?

tez słyszałam ze to mija itd co nie zmienia faktu ze sie o nią boję ;/ Filip nie serwował mi takich atrakcji wiec przerazona jestem nieziemsko ;/ a wiadomo jest ich 2 i tu sobie cos zabierają, popchna itd i płacz murowany... nawet filip juz wie ze jak emilka płacze to trzeba w nią dmuchac i w tyłek klepac, czasami ona jeszcze nie jaknie a ten juz leci i sie drze "mylllaaa" i dmucha w nia jak opentany :-D

na-tuska powiem ci że ten problem znam miał tak synek znajomych owszem też wydawało mi się że to często było wymuszone najlepiej działało właśnie dmuchanie w usta i przeszło samo jak poszedł do przedszkola chiociaż z tego względu bali się ale bez powodu w tym nroku był przyjęty i od bardzo dawna nie ma takich akcji

część no to jestem znowu :)

wczoraj po przeczytaniu 10 stron padłam tyle naprodukawałyście przez weekend że nie dałam rady ogarnąć

dziś pewnie nie będę sie rozpisywać i wracac ażtak daleko w czasie, postarm sie na bieżąco :)

ale tu zmiany matko jakos tak mi dziwnie ale przyznam ze całkiem sympatycznie
ja dzis nieco później dotarłam do domku tzn do rodzicó bo chłopaki juz pomalutku wykańczają łazienke i juz pięnie zaczyna wygląda, Emalia a jak u Was postępy? u nas już wszystkie ściany gotowe, podłoga położona, sufit i rury zabudowane, jutro zabierają się za półki, kibelek i prysznic...ech jeszce kilka dni....

izia i jak dziś pracowity dzionek? udało sie wszytko zaplanowane wykonać?

olavip nie wiem jak u innych ale u mnie zimno, brzydko i pada, ja chcę wiosnę
pytałaś kiedyś ale mnie nie było ja sie czuje jakos tak dziwnie jak nie w ciąży, czasem zastanawiam sie czy napewno wszystko jest ok bo az mi tak głupio że żadnych dolegliwość nic kompletnie, apetyt wrócił do normy i juz nie musze podjadac co godzinę, brzusio rośnie, dzidzia urządza sobie dzikie charce w środku i tak nam mija dzień za dniem

Perfecta co do kawki to ja może juz zamówie jedną na jutro rano da sie zrobić? a jak Twoje fryzjersko-pazurkowe poczynania? nic sie nie chwalisz chyba że mi umknęło?

Lenka a co to u Was sie dzieje? gdzie to mężulo wybył na długo? hmm...... co do prezentu....moze wspólnym dziełem jakas dzidzia jak przyjedzie na "widzenie":)

Koriander zgadza sie ponadrabiałam jak nie wiem kto:-D
miałam pisac wcześniej ale jakoś mi znów uciekło, ciesze sie z wieści o mamie, napewno dużo stresu i nerwów Was to kosztowało, a jak sie teraz czuje?

Emalia i jak Jaś łaskawca spał w dzień? pamiętam moja Asia jak skończyła jakieś 13 miesięcy przestała na kilka tygodni spać dzień, matko masakra wtedy była bo wieczorem była juz strasznie zmęczona i rozdrażniona i jakims cudem udało się ja znów namówić do spania, Tomek nie zapeszając nadal śpi 2 razy ( ok 9 krótka drzemka 30-60 min i ok 13 - tu różnie od godz do 2)

ha coś sie udało popisac teraz zmykam cos dac jeśc łobuziakom
zaglądne później jak uda mi sie do kompa dopchać

Myslalam, ze cos poczytam, podczas gdy rodzinka poszla sie zdrzemnac, a tymczasem net mi sie rozlaczyl, wstal szwagier, a zaraz po nim siostrzenica... Mala coraz bardziej nerwowa, wiec pewnie duzo nie popisze, bo sie nia zajac trzeba... i Emilka pewnie zaraz wstanie, bo juz ponad 1,5h drzemie.
Jestem u siostry w uk i testuje, jak to jest z dwojka dzieci z mala roznica wieku ;) W weekend byla jeszcze moja druga siostra ze swoja corka, to bylo wesolo :) Emilka troche mi histeryzuje, dzis caly dom obudzila swoim krzykiem:angry: Ale i tak jest pewna poprawa, bo chociaz pomalu Emilce wraca apetyt;-) Ogolnie we wrzesniu dala mi troche popalic, choc myslalam, ze u rodzicow troche odpoczne:sorry: Do pl wracam w poniedzialek i czeka mnie rozpakowywanie rzeczy- wrocilismy juz do wynajmowanego mieszkania, tzn. P. i bagaze;-) Przed wyjazdem nie zdazylam jeszcze tam sie ponownie urzadzic i zamieszkac.
Na razie tyle, bo mala Natalka wzywa ;-)

na-tuska powiem ci że ten problem znam miał tak synek znajomych owszem też wydawało mi się że to często było wymuszone najlepiej działało właśnie dmuchanie w usta i przeszło samo jak poszedł do przedszkola chiociaż z tego względu bali się ale bez powodu w tym nroku był przyjęty i od bardzo dawna nie ma takich akcji

słyszałam juz od kilku osob ze to moze minąc :tak: nasz lekarka jest skapa w wydawaniu skierowań wiec skoro teraz mi sie udało cokolwiek załtwic, to dla własnego spokoju chciałbym to sprawdzic :tak:

konniczynka miłego pobytu w uk :):)

eagle chyba jeszcze nie miałam okazji Tobie pogratulowac :p takze serdeczne gratulacje :) niech sie maluszek zdrowo chowa w brzuszku :tak:

zaliczylismy dzisiaj spacerek w deszczu :) w domu sprawdzałam rekacje dzieciaków, co by zrobili gdybym np padła na podłoge (jak sie cos stało :p) wiec wiem juz ze nie mam co na nich liczyc :-D jedyne co to wsiąda na mnie i beda skakac wrzeszcząc "patataj" i skakac po mnie jak na trampolinie :-D:-D:-D:-D myslałam ze ma bardziej rozgraniete dzieic :-p:-D:-D

Eagle- my mamy dużo więcej, więc gratuluję Wam i życzę szybkiego zakończenia. U nas mój K kładzie powoli dwie ściany, więc może jak się zaweżmie to do końca tygodnia skończy kafelki i będziemy składać kabinę. Jak będzie jż coś widać pokaże kochana fotki.
Co do Jasia to dwie godziny go usypiałam i dupa.... smoczka wyrzucał, pieluchę też i poddałam się. Wsadziłam go w krzesełko nasypałam chrupek, postawiłam przed tv i poszłam zupę szykować. Po jakimś czasie coś za cicho było, no i zastałam moje dziecko pierwszy raz w życiu o tak..... DSC08446 (Medium).jpgDSC08448 (Medium).jpg

Kochana a co u Was. Jak samopoczucie? Wszyscy zdrowi?

Koniczynka- fajnie ,żę się odezwałaś. Miłego wprawiania się;-)

Lenka- jak samopoczucie? Oswoiłaś się już, czy odliczasz dni do pierwszego zjazdu A?

reklama
Emalia fajnie odpadl :)

Korainder masz racje z tym powietrzem Eryk wczoraj spal pol godziny dzis 15 min zasnal moim rodzicom jak go ubierali wiec dokonczylam ubieranie zapakowalam do wozka przejechalam z bloku do bloku wyciagam z wozka i koniec..... chodzi potem z godzine i jeczal a wieczorem mial problem z zasnieciem

Eagle super ze tak dobrze przechodzisz ciaze oby tak dalej

Olavip jak Wasze nocki bez taty?

Konniczynka udanego pobytu a naszej Agi czasem nie spotkalas?

Lena szybko zleci jak twoje plecy??

Natuska nie dziwie Ci sie ze ja wszedzie za soba ciagniesz, oby szybko minelo

Ide sprzatac tesciowa jutro pilnuje chlopakow... musi byc blysk bo mnie obgada na pol osiedla. Olaf siedzi w domu bo ma angine w piatek pojdzie do przedszkola bo mowi wierszyk na dzien nauczyciela. A moj maz ma jutro ostani dzien w tej swojej pseudo pracy jak go ladnie poprosza i ladnie zaplaca to moze tam jeszcze zajrzy zanim zacznie nowa, wiedza ze odchodzi od 2 tyg a oni nadal nikogo nie znalezli. Jak mowi do obozu pracy ciezko :))

Do góry