reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

cześć dziewczyny
wybaczcie... mało ostatnio się udzielam, ale dziwnie się czuję... w domu mnostwo roboty, córa chora, M. na ZLA na opiekę nad dzieckiem i jakoś mi tak tłoczno już 4 dzień... w dodatku nadal pracuję, dziś jeszcze dopadł mnie ból głowy :/

ale nie martwcie się, niedługo znów ruszę pełną parą ;)

edit: tymczasem wrzucam do kuchennych akrobacji przepis na lekką sałatkę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie :-)
sonisia- fajnie ,że będzie kilka maluchów w otoczeniu, Ninka ma tylko jedną koleżankę i to też widzi ją raz na tydz, dwa ,są jeszcze dwa dzieciaczki powyżej 2/3 lat i póki co to kosmos jeśli chodzi o kontakt więc na pewno pod tym względem będzie fajnie, a młodzi pewnie się ogarną i zmobilizują , w końcu mają solidny powód ku temu.
U mnie na szczęście teraz będzie wysyp maluchów- jedna koleżanka ma termin na luty, żona chrzestnego Ninki na marzec, moja kuzynka na kwiecień, a kuzynka G na maj/czerwiec więc się śmiejemy, że niebawem kolej na następnych :-D
Ja teraz jestem na etapie psychicznego przygotowania się do weekendowych zjazdów na uczelni , w piątek pierwszy zobaczymy co to będzie. Mam nadzieję, że G sobie z małą jakoś poradzi przez te 12-13 godz.
Miałam ostatnio upatrzony wózek jane powertwin, ale babka ustawiła taką cenę minimalną, że nie był w zasięgu i się zeźliłam :wściekła/y:
W czwartek wizyta więc zobaczymy jak tam maluch rośnie :-)
stokrotta- super ,że sprawa już jasne i to tylko wirus, dbaj o siebie teraz !
ziewaczka-
to oby suknia wytrzymała ! ja póki co w spodnie też się mieszczę bez problemu raczej, ale koszulki i tshirty robią się trochę krótkie także powoli zaczynam się zaopatrywać w ciuszki tym bardziej że na uczelni trzeba jakoś wyglądać.

dzieki dziewczyny za gratulacje! ja tez mysle ze sie wszystko ułoży a dzieciaczki sie bedą razem chowaly. przynajmniej o połowe mniejsze koszty chrzcin, komuni itp bo od M to rodzina.
stokrotta super ze z Szymonkiem nie spełniły sie najgorsze obawy..! ale teraz i tak sie biedna zamartwiasz ta gorączka :(

widzialam ze dziewczyny o dietach temat sie zaczął. ziewaczka nie strasz dziewczyno! a ja jak martolinka na bialkowej dukana do slubu mooocno schudlam, ale nie byłam aż ak rygorytyczna (bez owoców i warzyw-zup nie wytrzymam).
ale dzisiaj sie zdążyłam i waze 1-2 kg mniej niż przed ciaza..! :O aż szoku doznalam.. moze mi tylko brzusio rosnie? :)

u gina wszystko super, maluszek wierzga i fika glowka, malenstwo nasze :) moj eMek wymyslil imię Gracja dla dziewczynki.. musze to przetrawic.
resztę opisze na wątku wizytowym, ale mam waznego newsa !!!
kilka z was pisało ze wasze maluszki maja po 12 cm i moj ginek powiedział ze to jest długość dzidziusia z nozkami..! a od głowy do pupci (jak to sie zwyczajowo podaje) to ma 6 cm - tak jest i z moim szkrabkiem :)
wiec nie mamy tu wielkoludkow i wszystko w normie :))

witaj agata_89! fajnie jak tu wpadasz ;) trzymam kciuki za czwartkowa wizytę i za twojego mezusia, zeby miał udany weekend z Ninka :)
fajnie ze tyle maluszkow bedziemy miały wokół siebie, bo to zawsze raj jej dla dzieciaczkow! a moze i nam sie uda kiedys spotkac ;))
spotkanie 3miejskich dziewczyn trąba bedzie jakos dograc jak sie wszytko u nas uspokoi.
3majcie sie dziewczynki i maluszki!

Witajcie dziewczynki :) sonisia agata89 skoro my z gdyni to może jakieś spotkanko jak będzie chwilka :)... a co do diety to widzę że dukan rządzi :) ja też na nim troche schudłam ale w wakacje (tuż przed ciażą) pofolgowałam sobie i przytyłam z powrotem :) więc zaczynam znowu z cięższej półki :). A co do miar i wag naszych maleństw to mój miał w 12tc od pupki do główki 47mm czyli prawie 5cm też w normie :)ściskam was słoneczka i miłego dnia

Kurde tez mnie wena ostatnio opusciła strasznie.

Stokrotta bardzo sie cieszę, że z Szymonka zdrowiem ok. Wirus szybko ucieknie :)

Zeberka363 daj znać jak lekarza "żylnego" po dzisiejszej wizycie.

Sonisia oszalałam na punkcie Twoich zdjęc. Bardzo mnie zaionspirowałaś, także nie wiem czy koncepcja moich dodtaków bardzo sie nie zmieni! :) Dziekuje za inspirację. Z pewnością nie bede miała takich artystycznych zdjec jak Ty.. Mój fotograf nie sięga Twojemu do pięt. :)

Ziewaczka
z dieta przesadziłaś :) Ja rózne diety stosowałam. Niektóre tak samo głupie jak Ziewaczka, ale szybko wracałam do poprzedniej wagi. Dukan też był. A ostatnia dieta jaką prowadziłam to "Siła błonnika" z vitalia.pl

Sonisia i agata - tez bede miała malenst. Nie tak blisko, ale zawsze sie mozna spotkać. Jedna kolezanka rodzi w tyczniu. Siostra urodziła Franka w maju tego roku. :) Tylko czekac jak kolejna siostra rodzona zajdzie w ciąże. :)

Byłam wczoraj na próbnej fryzurze ślubnej, ale niekoniecznie mi sie podobało. A dzisiaj na 11 ide na przymiarkę sukni. 1 przymiarka, zobaczymy co i jak. :) Pewnie tylko halki beda. Poza tym muszę jechać do firmy i ogólnie mam dużo zajęć...
Miłego dnia Wam zyczę!

Ostatnia edycja:
Augustynka ja tez jak zobaczylam sesje slubna Sonisi to duzo pomyslow przyszlo mi do glowy. Fryzury probnej nie robie, ale wybije z glowy fryzjerkom ich pomysly, ja mam swoja wizje i mi ich wizja niepotrzebna, chca mnie dziwnie uczesac ehhh mi sie to nie widzi. Nasz fotograf robi zdjecia na telewizji poslkiej i TVNu, za taka sesje bierze 5 tysiecy jesli w ogole ma wolny grafik i jesli chce mu sie podnosic. To ojciec naszego swiadka, wiec my mamy sesje za darmo, takze co jak co ale zdjecia powinny byc nieziemskie, tylko ja jakos pomyslow na sesje w taka pogode nie mam , a w kurtce zimowej na pewno nie wystapie. Ciekawa jestem jak z Twoja suknia:)

Własnie problem w tym, ze musze wybrac jakies bolerko czy jakakolwiek narzutke, bo obawiam sie ze mocno mnie przepizdzi... Zwłaszcza w Kościele. A na sesje pojdziemy po weselu pare dni. I chyba do jakiegoś zamknietego pomieszczenia
a bynajmneij ogrzewanego. Zebysmy za bardzo nie zmarzli. A jak Twoje przygotowania :)
Zostało Ci 10 dni :-)

reklama
U mnie bolerko odpada bo suknia ma rekaw 3/4, ale ze z koronki to nie bedzie mnie on ogrzewal wcale a wcale:p Jutro wioze dane swiadkow do USC, pozostalo mi kupic podwiazke:p Wiazanka zamowiona, wlasnie powiesz Augustynka jaka wiazanke sobie zazyczylas? Na przyszly tydzien paznokcie i brwi, w dniu slubu makijazystka i fryzjer. Na solarium nie chodze.

Do góry