reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

MAM PAPROTKI MAM PAPROTKI MAM PAPROTKI MAM PAPROTKI MAM PAPROTKI MAM PAPROTKI

co oznacza że hormony chyba w porządku i okres przyjdzie normalnie wg dotychczasowych cykli a co za tym idzie po pierwszym okresie będziemy mogli działać bo akurat wypadnie okres płodny na początek grudnia a wiec wg zaleceń lekarza jupiiiiii
Jak ja się cieszę:-D:-D:-D:-p

reklama
Hej Dziewczyny,
ogromnie wszystkim dziękuję za wsparcie. Bardzo, bardzo dziękuję. A teraz newsy:
wszystko jest w porządku:) Poryczałam się jak debil, bo maleństwo tak jak pani wyszło, że wg daty ostatniej miesiączki było 4 dni do tyłu, tak teraz ma 23mm i pani powiedziała, że ma 9 tygodni. Serducho bije :)
Za tydzień, 24.10 mam pierwsze spotkanie z położną i od tego momentu nie będę już pod opieką Emergency Unit.
Kolejne USG w 12. tygodniu, 08.11. :)))

nie wiem czy sie chwalilam ale zaczelismy 6 miesiac ciazy :biggrin2:

Gratulacje! Powoli zblizamy się do rozwinięcia:)

Wacek się oczywiście nie dogadał z tym wyjazdem do Chin i okazuje się, że to ma być jeden wyjazd na 10 tygodni:szok::wściekła/y: zobaczymy czy to w ogóle dojdzie do skutku:confused:

Wczoraj, aż się popłakałam, bo wieczorem jak się położyliśmy do łóżka to Wacek położył rękę na moim brzuchu, zaczął głaskać i powiedział: "Kocham Was"...i wiem, że chodziło mu o mnie i maleństwo w brzuszku -> On tak bardzo wierzy, że nam się udało:errr:

oj... 10 tygodni w Chinach. Strasznie długo:/

Trzymam kciuki kochana, żeby @ nie przyszła. Jeszcze tylko dzisiaj, jutro będzie wszystko jasne:)

u mnie nic ciekawego, lenie sie raczej, ostatnio ladna pogode mialam, wiec z tego korzystam. Mam troche roboty np prasowanie i posprzatanie w kuchni

Leń się, leń się... teraz jest Twój czas. Za 90 dni zaczniesz biegać:)

co oznacza że hormony chyba w porządku i okres przyjdzie normalnie wg dotychczasowych cykli a co za tym idzie po pierwszym okresie będziemy mogli działać bo akurat wypadnie okres płodny na początek grudnia a wiec wg zaleceń lekarza jupiiiiii

SUPER!!!!!! No to teraz trzymać kcuiki za owocność:)))))

Izulqa nie denerwuj się, jeszcze nie ma czym. Tak to zawsze jest jak się człowiek nakręci. Wydaje się, że się czuje 10 tysięcy ciążowych objawów. Nos inaczej zaswędzi i już się nakręcamy. Będzie dobrze.

ja usg mam jutro, nie dzisiaj. Także relacje dopiero jutro po południu:)

Noo tak tak, mój kochany mnie sprowadził na ziemie, i jest ok :)

Anastazja we wtorek

gosiulek przekręca literki, nie mówi t lecz k, nie mówi w lecz dź

maron ufff

trina do mnie do mnie

Izka następnym razem się uda! A synek od rumianku to mój Oliwierek :-) a wiec tak jak pisałam wczoraj wieczorem było lepiej żekał bym nawet że rewelacyjnie ale dziś w miejscu bąbelka ma zasinienie choć bąbelka prawie już nie ma.

Dziewczyny czy ja juz za długo czasem nie krwawię? dzis mija 11 dzień od zabiegu a ja w dalszym ciągu z podpaskami za pan brat. Wczoraj juz myślałam ze koniec a dzis po śniadaniu pół podpachy uflejone. I takie sytuacje mylne miałam już kilka razy. Wydawało by sie ze koniec a tu trach jak nie poleciało.... ok spałam dziś na brzuchu przyznaję się, dzieci też mnie nie oszczędzają ale żeby się kończyło cały dzień jedna kropelka a na drugi trach magia prysła i na te chwilę końca nie widać???

No popatrz, a moja córcia to Olivia ;) sie dobrali ;D No ja tam nie wiem czy w nastepnym cyklu sie uda, ale kiedys na pewno ;)

Trina super, że na usg wszystko ok i gratuluję dziewczynki:tak: życzenia dla Twojego syneczka:-D

Maron dobrze, że pojechałaś do szpitala, bo nigdy nic nie wiadomo i super, że już dobrze:-)

Iza szkoda, że tes negatywny i @ przyszła:angry: ale co się odwlecze to nie uciecze:tak: ciekawe czy jutro będę myśleć tak samo jak przyjdzie @:szok:

Oby @ do Ciebie nie przyszła &&& :)

:-Dno nie , umrę ze śmiechu!!!11

Danao doprowadź się do pionu!!! koleżanko!!!:tak:

Anastazja moim wielkim marzeniem jest zobaczyc Moskwe, ale przy maluchach jest to poza zasiegiem . M juz był a ja wciaz czekam na swój czas:tak:

Super , że już ok!!! a co z bakterią?

już trzymam &&&&&&&&& bedzie wszystko ok!!!!!!!!!!

Mój mały duży chłopiec ma dziś 3 urodzinki :-) jak ten czas leci :szok:
Młoda waży 479 g mierzy 17,3 cm. Wszystkie organy w normie. Rozszczepu podniebienia i kręgosłupa nie [
QUOTE]

Sto lat dla synka!!!!!!!!!!!i gratuluje dziewczynki!!!!!!!!!!1:tak:

IZA Twój chłop mówi rozsadnie:tak:moze musicie sie po prostu bardziej wyluzowac

Wszystkiego naj dla synka, i gratuluje tego ze z małą ok wszystko! :)

I to racja, musimy sie wyluzować, "wyluuuuzuj" ;D

Dana, ja Ciebie doskonale rozumię, bo od ponad tygodnia czuję sie źle........... a jak jeszcze sie okaże że @@ znowu przylazła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to będzie ciężko:no::no::no::no::no:

Trina sto lat dla Maciusia :happy::happy::happy: ach i zazdroszczę dziewczynki w brzuszku:tak::tak::tak:

Maron, bidulko , ale dobrze, że się wszystko uspokoiło i z Maleństwem ok :)

Iza, wredna @@@@:angry::angry::angry::angry::angry: Przytulam Cię :-):-)

Syneczki, mnie też sie wydaje, ze to krwawienie to z nieoszczędzania się :no::no:

Anastazja, jestem, jestem:-):-):-)

ja za godzinkę wybywam na obiad do restauracji z całym gronem pedagogicznym z okazji DEN:-):-):-) Idę się stroić :-):-):-)

I ja Cie przytulam :* Wredne małpy.. Ale, damy rade kiedy indziej ;)

Izula szkoda, ale jeszcze nie wszytko stracone ;-)
martolinka odebralam wyniki posiewu - ujemne :szok: czyli wszytko ok, a mocz ogolny wychodzi paskudny :no: ogolnie to wyszlo mi jakies zapalenie drog rodnych przy tym i jedno zapalenie mialo wplyw na drugie :no: masakra, ja jeszcze nigdy nie mialam zapalenia drog moczowych i pochwy, a u naraz wszystko. Biore leki na to i na to, mam nadzieje ze przejdzie

A no nie stracone, bo duzo czasu jest, az tak to sie mi nie spieszy, tylko to cholerne nakrecanie sie ;/

Zdrówka kochana! :)

Dzień doberek:-D w końcu piątek:tak:

Qcz ogromniaste kciuki za USG:-D

Ja czekam i czekam na @, ale póki co nie ma:tak: zapomniałam wczoraj test kupić, więc dziś jak będę wracać z pracy się zaopatrzę i zrobię jutro rano:-D

Byłam wczoraj w H&M i powiem Wam super te wyprzedaże, nie dość, że przecenione ciuszki na 20zł to jeszcze 2 rzeczy kupuje się w cenie 1:-D kupiłam Bartusiowi 3 koszule, 3 pary spodni 3/4 i 4 koszulki i każda rzecz rzeczywiście wyszła mi 10zł:-)

Wacek się oczywiście nie dogadał z tym wyjazdem do Chin i okazuje się, że to ma być jeden wyjazd na 10 tygodni:szok::wściekła/y: zobaczymy czy to w ogóle dojdzie do skutku:confused:

Wczoraj, aż się popłakałam, bo wieczorem jak się położyliśmy do łóżka to Wacek położył rękę na moim brzuchu, zaczął głaskać i powiedział: "Kocham Was"...i wiem, że chodziło mu o mnie i maleństwo w brzuszku -> On tak bardzo wierzy, że nam się udało:errr:

No oby sie udało :) &&&&

Hej, dzisiejsza pogoda nastraja na leżenie w łóżku, no ale cóż - zima idzie.
Qcz - &&&& za USG , daj znać jak wrócisz - nie trzyma w niepewności :-)
sowinka - Ja tu myślałam że wielkie gratualcje się już dzisiaj posypią , a Ty dalej nic :szok: no ale Ja myślę że u Ciebie to tylko pro forma ten test :tak:
iza - przytulam z powodu @ ,dobrze że masz takiego wspaniałego męża który podtrzymuj na duchu :tak:nie załamuj się - starania to przyjemny czas.
liv - coś ostatnio rzadko bywasz :-) prasowaniem się mogę zająć w zamian za sprzątanie :-D
alebur- to już wnoszę Cię w naszą listę testujących .
maron - gratuluję 6 miesiąca ( odkąd poznałam tygodnie ciąży nie orientuje się w miesiącach:-D)
dana - co Ty tak cicho siedzisz? jedno zdanie na cały dzień i koniec - nie ładnie :dry:

U mnie nic ciekawego - dom-praca-dom a jutro weekend :cool2:

Oj bardzo przyjemny czas ;)

Udanego weekendu ;) Widze ze czas spedzasz podobnie jak ja, tylko ze ja mam dom-dom-dom ;D

No to super, to nastepny cykl Wasz! :)

Hej Dziewczyny,
ogromnie wszystkim dziękuję za wsparcie. Bardzo, bardzo dziękuję. A teraz newsy:
wszystko jest w porządku:) Poryczałam się jak debil, bo maleństwo tak jak pani wyszło, że wg daty ostatniej miesiączki było 4 dni do tyłu, tak teraz ma 23mm i pani powiedziała, że ma 9 tygodni. Serducho bije :)
Za tydzień, 24.10 mam pierwsze spotkanie z położną i od tego momentu nie będę już pod opieką Emergency Unit.

Gratulacje! Powoli zblizamy się do rozwinięcia:)

oj... 10 tygodni w Chinach. Strasznie długo:/

Trzymam kciuki kochana, żeby @ nie przyszła. Jeszcze tylko dzisiaj, jutro będzie wszystko jasne:)

Leń się, leń się... teraz jest Twój czas. Za 90 dni zaczniesz biegać:)

SUPER!!!!!! No to teraz trzymać kcuiki za owocność:)))))

Super kochana! Widzisz, jest dobrze :)

A ja sie w poniedzialek wybieram do lekarza po skierowanie na prolaktyne i do gina na badanie i ten cykl chyba sobie daruje i sie wylecze i potem bede szalec! :) Co myslicie, dobry pomysl? Ja wiem ze jak sie wylecze to sie uda od razu..

Ostatnia edycja:

no tos uper a ktory masz dc dzis ja mialam paprotki chyba w 13dc a dzis mam 22

kwiatuszek dwie mizerne paprotki wyszły mi wczoraj czyli 11dc ale dopiero dziś robiłam odczyt (skleroza) ale według ulotki ich wysyp powinien nastąpić w ciągu najbliższych dni. Dziś pełna zachwytu zrobiłam ponownie by zobaczyć jak postępuje i nie wyszło nic :baffled: nie wiem może to przez kawę którą 10 minut wcześniej wypiłam więc później powtórzę.

Mam komputer mam komputer :-):-):-) pewnie nie tesknilyscie no ale ja tak

Duzo niepamietam co tam przeczytalam ale:

Maron wspolczuje przezyc ale dobrze ze sie to tak skonczylo . Gratuluje coreczki i 6 miesiaca !!!]

Rozczochrana fajny sen ja to od razu pomyslalam ze juz niedługo bocian podrzuci Ci dzidzie do brzusia

Lelus schowaj lenia do kieszeni i pisz pisz pisz

Qcz zacisniete kciuki mam

Sowinka
ty malpo jak moglas testu nie kupic przeciez ja tu wyrobic nie moge i czekam na II kreski Twoje. jak juz Wacek mowi ze forma zalana to ja juz wiem ze sie udalo i po cichu ...

Wika jak po imprezce?

Dana mam nadzieje ze ta grypka i depresyjka Cie nie dlugo opuszcza

Martolinka co tam u Was?

Trina 100 latek dla Maciusia!!! masz jakies foty nawego lokum? dobrze ze wyjazd do Gdanska sie udal!!

Syneczki gratuluje paprotki :-D:-D:-D w pierwszym momencie nie zajarzylam o co chodzi ale gratuluje!!! a jak synek?
jak ja Ci zazdoszcze juz w grudniu

Gosia ja bym poszla do innego okulisty

MONA a jak tam Twoj brzuszek?

Iza szkoda ze jednak @ przyszła. zacznij mierzyć temperature to bedziesz miala bardziej przejrzysty obraz tego jakie masz cykle .

Calogera szkoda, że bez szpitala sie nie obejdzie ale zawsze to lepiej kiedy dziecko jest pod okiem specjalisty. mam nadzieje ze mu sie szybko polepszy a Ty dojdziesz do ladu ze wszystkim. moze Ci pomoże ten mikroskop i juz za miesiac te wszytki problemy z praca już sie liczyć nie będą

Wszytkim naszym pania nauczycielka zycze spokojnych uczniów i bez stresowych godzin pracy

p
amietacie moj sen? troche sprawdzil no nie dokonca bo tesciu zyje i ma sie dobrze :-). wczoraj dostarczyl mi miesko od swinki ktore musialam po cwiartowac a bylo wielkosci okurzacza.

Patim bylam dzis na kontroli . gardlo lekko czerwone osluchowo wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
hejj :)

Bunny, jakie masz fajne emotki :-D:-D:-D I witaj spowrotem:tak::tak::tak:

Syneczki, jaka radość z paprotek :-D:-D:-D:-D:-D Gratuluję :)

Sowinka, &&&&& za jutrzejszego teściora:tak::tak::tak:

na imprezce oki, pojadłam, popiłam, poplotkowałam z koleżanką z którą dawno się nie widziałam:tak: Fajnie było :tak::tak:

Hej Dziewczyny,
Qcz to cudowne wiesci:tak:mamy usg tego samego dnia:tak:

Bunny fajnie , ze jestes:-Du nas ok. CZuje sie wspaniale choc doskwiera mi brak auta które jest w warsztacie,moze jutro bedzie gotowe;-)

Chyba tez sie skusze na te wyprzedaze i to pewnie jutro:tak:

Syneczki a "paprotki"to znak , ze owulka jest?

Bunny ja tęskniłam:-).
Kochana ja byłam u trzech okulistów.Pierwszy powiedział że mi dziecka nie zbada bo jest za małe:szok:ale gdyby coś się działo to źrenica stale byłaby powiększona. Druga powiedziała że reakcja na światło jest prawidłowa ale dna oka nie może mu zbadać że muszę jechać do Lublina.Znalazłam więc najlepszego okulistę.Powiedziała że wszystko jest ok,że możne być w 10% ludzi którzy tak mają....

reklama
Gosia za mały? To w takim razie jak to możliwe że roczne dzieci noszą okularki, to kto je niby bada? matki same "na oko" dobierają dziecku sprzęt do patrzenia? paranoja...

Bunny no wróciła. Ty weź się licz ze słowami bo Ci wirusa mailem wyślę :-p jak nie tęskniły. Nocami spać nie mogłyśmy :-p
Dotarłaś do ginekologa? aaa i pytanie czy przy odbiorze wyników histo w szpitalu byłaś badana?

Martolinka pierwsze paprotki kilka dni przed owulacją a czym więcej paproci tym bliżej. Gdy osiągnie swoje maximum to znak że to ten dzień. Ale wiesz to wiedza z ulotki jak jest u mnie się okaże dopiero.

Qcz
no widzisz a mówiłam że wszystko dobrze. Gratuluję :-D

Ostatnia edycja:
Do góry