• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczepionki

ja mam inne podejście do szczepień bo u nas w rodzinie zarazili moją siostrę po szczepieniu i jakoś mam obiekcje, chociaż tak jak ALicji i mi lekarz mi mówił, że jak jestem, lub dziecko w skupiskach gdzie są inne dzieci to lepiej zaszczepić na pneumo.

reklama
a jeszcze tak chciałam zapytać z ciekawości Elizabennet ale również inne dziewczyny mieszkające za granicą - jakie szczepienia są u Was obowiązkowe? Na co już były szczepione Wasze dzieciaczki?

ELUSIA MMR pierwsza dawka dopiero na przełomie 12/13 m.ż jest, więc nie ma opcji, żeby Natalka wcześniej szczepiona była. ooo widzę, że doczytałas sama. Fajnie.
NAT dziękuję, że o to zapytalaś bo też mnie ta kwesia interesuje bardzo.

My na pneumo jesteśmy zapisani na koniec listopada bo takie są kolejki :shocked2: ale w sumie dobrze bo mam nadzieje, że do tego czasu damy rade jakoś Patryka wykurować, oby tylko się przed szczepionką znowu nie rozchorował :sorry:

Odre/swinke/różyczke bedziemy odwlekać, ale przynajmniej wiem że szczepią u nas priorixem :tak:

nat, ja też kiedyś pytałam jak to wygląda w stanach, ale chyba nie było odpowiedzi :rolleyes2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry