reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

edit: wątek założyłam, klementyna torba to coś takiego Opinie o Infant Chusta Carrycot - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pleraz uciekam, bo chociaż chuścioch sobie smacznie śpi, starszego się zamotać nie da i upomina się o uwagę przynosząc coraz więcej zabawek i krzycząc, grrrr
kurcze, klementyna, tak sobie myślę, kiedy ja się w dz-owie zjawię, to zabrałabym moje chusty i mogłybyśmy się gdzieś spotkać, ale serio nie wiem, kiedy do braciszka się wybiorę.

no to ja takiej torby nie chciałam - na all widziałam :no:
jejku, gdybyśmy się spotkały byłoby super - chyba byłabym jedyna w ddz w bwie która nosi dziecko w chuście ;-)

reklama
Asia trzymam kciuki zeby Ani przeszlo i okazalo sie ze to nic poaznego
wrzesniowa,mambusia mam nadzieje ze szkraby szybko sie uspokoja i bedziecie korzystac z radosci macierzynstwa.
dziuba wspolczuje chorobska.
klementynka ja mojej podaje mleko Humana HA Premium bo takie dostalam jeszcze w szpitalu i wszyscy dookola mowili zeby juz przy tym zostac i z tego co sie orientuje to nie ma takiej wersji jak AR :-( ale dzieki za podpowiedz.
Wlasnie wstalam po drzemce a Lenka jeszcze spi :-) Zjemy sniadanie i gonimy na spacer bo piekny cieply jesienny dzien sie zapowiada.
My od wczoraj urzedujemy same w domu.Tata poszedl z bolem serca do pracy ale za to wraca steskniony do domu i wtedy on sie zajmuje mala a ja mam chwile dla siebie i moge nadrobic tez rzeczy ktorych nie dalam rady zrobic w ciagu dnia z mala. Uklad jest super i wszyscy jestesmy szczesliwi.
U mnie pierwsze szczepionki w styczniu i mam nadzieje ze Lenka bedzie na tyle duza ze je dobrze zniesie bo tez sie boje troche skutkow ubocznych.

dzięki dziewczyny, u nas odpukać narazie spokój, malutka śpi.troche niespokojnie ale jednak, połozyłam ją na poduszce a pod nią reczniki i lezy wysoko i chyba jej lepiej tak, tylko zlatuje troche w dół. Chyba tego klina jednak kupie, przynajmniej nie ulewa aninic teraz.
i zaczeła ostro prykać i smierdząco że sięwytrzymać nie da, chyba jej sie jelitka czyszczą. Mam nadzieje przynajmiej taką.

a wrzaski z rana nie wiem czy nie od pieluszki były, jakoś jej chyba za mocno zapiełam i miałą wszystko odgniecione i czerwone strasznie. może to od tego.

bletooth
fajnie że u was wszyscy szczęsliwi. szczęsliwi rodzice o odrauz dziecko też :)
ja w tym tyg samotna, mąż wraca po nocach wychodzi z rana samego bo pracuje tam skąd kachasek i klementyna pochodzą i musi dojeżdzać.
Dziewczyny to może jakieś spotkanie w dz-wie? ja mam tam transport codziennie, tylo szkoda że już pogody ładnej nie ma :(

Magda jak dawałaś synkowi wodę koperkową to odstawiłaś espumisan??
Tak odstawiłam wtedy esputicon(nie espumisan) a teraz i juz tej wody nie podaje bo mały sobie sam radzi i pierdy idą az miło.
Wrzesniowa wwwo już dwa miesiace ma Wojtuś.Ech za szybko ten czas leci i nie zdążymy się naciszyć takimi maleństwami pomimo tych wszystkich niedogodności.
Dziuba trzym się dzielna kobieto!!!Ależ was dopadłao :-(

A u nas dzisiejszy dzień Rewelacja!!! mały od rana jak aniołek wogóle nie płacze leżał sobe sam i się uśmiechał do karuzelki nawet pozwolił mi wyjść by zaprowadzić młodszą corkę do szkzoły a starsza z nim zostałą i bałam sie że urządzi arię jak to bywało ostatnimi czasy.A tu wracam a mały nadal leży grzecznie w łóżeczku i sie rozgląda.teraz mi też słodko śpi po nkarmieniu.Niewiem czyźby jakaś zmiana rozwojowa????
Kurcze ale jutro czeka nas pewnie koszmar bo szczepienia będą:-(.Jeeeju by mały nie miał żadnych dolegliwości po szczepieniu.My szczepimy tymi z kalendarza.

klementyna, marcynda chce chustę kupić, to byłybyście we dwie ;-) (z nią do klasy chodziłam)

aaaa znam marcyndę :-D:tak: przyciągnęłam ją na BB bo na NK rozmawiałyśmy często :-D
ja jestem rocznik 78 więc kilka lat mam więcej niż Wy, chodziłam do II LO w ddz :-)

klementynka ja mojej podaje mleko Humana HA Premium bo takie dostalam jeszcze w szpitalu i wszyscy dookola mowili zeby juz przy tym zostac i z tego co sie orientuje to nie ma takiej wersji jak AR :-( ale dzieki za podpowiedz.

Humana faktycznie dobre mleczko ale to co podajesz to hipoalergiczne a dobrze by było jakbyś podała coś AR czyli antyrefluks chociaż jedno opakowanie, zeby sprawdzić czy będzie poprawa - do Humany tej co podajesz zawsze mozesz wrócić :tak:

jest Humana AR Humana AR Baby-Heilnahrung: Babynahrung Preisvergleich - Preise bei idealo.de a widzę, zę mieszkasz w Niemczech to a pewno kupisz :tak:

ja w tym tyg samotna, mąż wraca po nocach wychodzi z rana samego bo pracuje tam skąd kachasek i klementyna pochodzą i musi dojeżdzać.
Dziewczyny to może jakieś spotkanie w dz-wie? ja mam tam transport codziennie, tylo szkoda że już pogody ładnej nie ma :(

bardzo chętnie

Ostatnia edycja:
Witam. U nas maluchy mają katarki, no i niestety mnie nie ominął. Jeszcze Radkowi odciągam glutki ale już Krystkowi nie da rady bo się wyrywa, dobrze że chociaż daje sobie wcisnąć spray do nosa. Z chusteczkami muszę za nim latać żeby mu gile wytrzeć. A mieliśmy w tym tyg szczepić ale nie będziemy.
witajcie kochane!!!

u nas beznadziejnie...mam mega doła:(malutka sie zaraziła katarem i tak jej furczy w nosku...karmienie też nam nie idzie teraz tym bardziej bo źle się jej oddycha i nie chce ciągnąć za bardzo!!! dzis po południu ide z obiema moimi dziewczynkami do lekarza...mam nadzieje ze ten katar w nic grozniejszego sie nie przerodzi bo ja już siły niemam naprawdę.. myślałam ze bedzie tylko wesoło a tu od początku jakos mi sie ciągle coś sypie coś nieudaje... \
miłego dnia :*
I jak po wizycie?

U nas dzionek zupełnie na odwrót niż większości mamusiek… Aż dziwne bo to raczej niemożliwe. Kamisiowaty zjadł o 12:00 i kolejne jedzonko średnio miał jeść o 15:00… Przeważnie alarmuje swój głód głośnym krzykiem ;) Tymczasem wyszliśmy na spacer i wybija godzina 17:30 a on nic… Leżał w wózku w pokoju przy otwartym balkonie i nic echo… Podchodzę – łapię za rączki zimne, dotykam go nic…. Zaczynam mówić do niego …nic…. Zaczęłam go więc szarpać… cisza nic… Nie pytajcie co przeżyłam… Myślałam że zawału dostanę… Dziecko ani drgnęło. Dopiero może po około pół minucie (dla mnie to trwało wieczność) otworzył jedno oko i się ruszył… Chłopak chciał sobie pospać a tu wyrodna matka mu nie dała… hihi Teraz już zjadł, mruczy i marudzi ;) Wrócił więc do standardu Kamisiowatego hehehe
To się najadłaś stracha, ja to raz sprawdzałam czy Radek żyję bo nie było słychać jak oddycha i nie było widać po nim więc go odkryłam i położyłam mu rękę na brzuszku na szczęście się on ruszał.

kurdeeeeee... u nas nieoczekiwana zmiana. Martynka przez noc w miarę, zbijałam jej temp., a ja o 3 się obudziłam i od tej pory nie śpię, ciągle wymiotuje i mam biegunkę, brzuch mnie boli jak opętany, już nie wiem co robić :-( dziewczyny przepraszam ze tylko o sobie, ale nie mam siły, jestem taka słaba że szkoda gadać. Zadzwoniłam po mamę żeby mi pomogła dziś, zaraz powinna być.
Zdrówka życzę

U nas dziś w nocy powrócił dawny Wojtuś :wściekła/y: czyli jestem masakrycznie chora i kompletnie niewyspana a on dalej cyrki odstawia i nie wiem jak sobie poradzę bo chce się tylko nosić a ja kicham, prycham i nawet smarknąć nie mam jak. :no: A na dodatek jeszcze dziś na szczepienie także będzie wesoło...Dziś kończymy dwa miesiące :happy: jeżeli wierzyć w gadanie innych to jeszcze miesiąc i powinno być lepiej.
Tobie również zdrówka życzę

hejoo
my dziś na szczepieniu bylismy z Helką
mała wazy 4560
dostała skierowanie do neurologa
ma kręcz szyi,a ja jestem tym przerażona

jutro idę na szczepienie ze starszą corką,
a na 14 idę na przegląd podwozia (po tabletki anty)

reklama
Do góry