reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

Witam!! Od ponad 3 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia ale to nie jest takie proste ponieważ moje miesiączki są średnio co póltora lub co dwa miesiące nigdy nie wcześniej. Kupiłam właśnie 30 testów owulacyjnych i zastanawiam się kiedy mam zacząć je robić. Ostatnią miesiączkę miałam 15 sierpnia a teraz mamy 2 października i miesiączki nadal brak. Około tydzień temu robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Proszę o poradę.

reklama
hej dziewczyny :) znów mam pytanie:zawstydzona/y: bo dziś nie wiem czemu , ale takiej nagłej potrzeby zrobienia testu owu dostałam pomyślałam ,że jak wyjdą 2 krechy to mam szanse na ciązę(dziś 23 dc a cykle są 28 dniowe z tym ,że to pierwszy cykl z luteiną ) no i zrobiłam i wyszła druga słabiutka kreseczka :no::-( myślicie że są jeszcze jakieś szanse na ciążę , a moze której z was test owu wyszedł negatywny a ciąża była? bo jak na razie czytam ,że w ciązy wychodzą pozytywne testy owulacyjne i pooli się podłamuje ..jestem zła na siebie ,że zrobiłam ten test:wściekła/y:.
dodam ,że to "lh test" czułość 40

kami150 ja też już parę razy uległam tej pokusie... I nigdy nie był pozytywny bo zawsze @ przychodziła za parę dni.
Więc..... trzymam kciuki !!!!&&&&&&&&&&&&:-)
A ja za chwilę zacznę clo i luteinkę :)

wiem,wiem taki wątek istnieje ,ale na nim po prostu nikogo nie mam i na odpowiedz bym czekałą z 3 dni !! a muszę się dziś spytać was o kilka spraw (a potem nie będę protestowała ,zeby usunąć bądz przenieś wątek :) )
a więc w 24 dc -3 dni temu zrobiłam test owulacyjny bo czytałam ,ze one wykrywają ciąże szybciej niż ciążowe ,a nie wiedziałam czy odstawiać luteinę , a więc go zrobiłam i słabiuteńka kreska normalnie cień-cienia :) a dziś (2 dni po odstawieniu luteiny druga krecha(test owulacyjny nie ciązowy) mocna prawie tak jak druga. Jutro rano robię test ciązowy pytanie :
1 czy jeśli wyjdzie ciąża (jutro sobota więc lekarza nie zapytam)mam zacząć brać luteine ? słyszałam ,że można poronić przez odstawienie
2 - widzicie jakąś szanse na ciążę? - tak strasznie bym chciała :))
Dziękuję :-)

myślę, że możesz być w ciąży, wiele dziewczyn na forum wychodziły testy owu dodatnie przed ciążowymi.
Może zrób betę szybko i wtedy nie odstawiaj luteiny jeśli będzie OK &&&&&&&&&&&&&&:-)

WITAM,mam pytanie czy wychodzil wam kiedyś test owulacyjny 6 dni z rzedu..tzn kreska testowa mocniejsza od tej co trzeba sie odnosic???nie wiem co o tym myslec...a dokladnie pierwszy test wyszedł mi 14 dc i kolejne dni zrobilam w sumie 7 testow (a przytulanie z mezem bylo 12 i 13 dc a potem 17 dc) teraz mam 21 dc. W poprzednim cyklu tez stosowalismy testy ale po tym jak kreska wyszla mi ciemniejsza to nie robilam juz wiecej testow..tym razem robilam bo akorat meza nie bylo 3 dni i chcialam sprawdzac co bedzie jak wroci...prosze napiszcie co o tym myslicie...czy slyszalyscie o czym takim?

ja tak miałam.... zrobiłam test w 14 dc - pozytyw, w 15,16, 17 też a dziś 18 dc i już nie robię szkoda kasy...
ale wydaje mi się, że liczy się pierwszy pozytywny :)

reklama
tak , też o tym słyszałam mysiu , ale to zdecydowanie za wcześnie, żeby było wiarygodne , gdyby ten test wyszedł koło 26dc , to prawdopodobne , ale w 21 chyba nie. A jak długie masz cykle?

Do góry