reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

O rany, to ja nie wiedziałam, żem następna :szok:

No niewiele mi zostało, a nosi mnie strasznie. Ale trudno, zapas ksiązek i leżę.. Byle do listopada :) Potem już jakoś będzie

Czkawki jeszcze nigdy nie zaobserwowałam

reklama
w końcu jestem,
rozkładanie nóg było, nie ma zapalenia po prostu ze mnie tyle śluzów płynie :-). Macica wielkości męskiej pięści, szyjka długa i ładna, wszystko jest cacy, rozwija się prawidłowo. Nawet mi piersi badał, i pokazywał jak samobadanie w domu robić :-).
Kazał tylko iść do rodzinnego po skierowanie na badanie serca, o i tyle .
Założyli mi w końcu kartę ciąży, ciśnienie miałam 105/60, u nich na wadzę to ja juz ważyłam 67,8 kg, a w domu jak rano wstaję to ważę 65 kg:-).
Nie wiem dlaczego nie dał mi skierowania na badania, powiedział że na następnej wizycie

Dagne mój ma czkawkę czasem nawet kilka razy dziennie. Pytałam o to gina bo pierwszy raz się przestraszyłam czemu tak mi brzuch podkakuję jakby serce waliło jakimś dziwnym rytmem... Gin mi mówiła ze czkawka jak najbardziej jest dobra dla dziecka bo to oznacza ze mały ćwiczy przeponę.

Sil na pewno twój maluszek miał czkawkę tylko po prostu czasem można to pomylić z szybkim biciem serca :-D

Lamiav dziwne że nie dał ci na badania... u ciebie już 15 tydzień idzie... Czas najwyższy...

Ostatnia edycja:
Dagne powiem Ci, ze ja nie jestem do końca pewna kiedy ta czkawka jest, ale wydaję mi się, że kilka razy w tygodniu zauważam...

Lamia cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku i nie ma żadnych powodów do zmartwień!! Oby tak dalej! Dostałaś jakieś fotki dzidziusia czy nie miałaś robionego w ogóle USG???

ma_gdalena: to było takie zwykłe badanie bez usg, i byłam tym razem państwowo :-), muszę przygotować sobie grunt w szpitalu na poród, bo jak się przychodzi na wizyty do szpitala to położne pamiętają i inaczej traktują :tak:.

A wiecie moze jakie ja mam badanie na serce robić? bo mi jakos nie powiedział,

Lamia, pewnie zwykłe ekg, bo co innego. Holtera się robi, jak coś jest podejrzanego. A czemu w ogóle masz zrobić?

To u mnie czkawka jest bardzo krótka w takim razie, bo może z trzy razy. Długiej nie zaobserwowałam

sil: no własnie nie wiem dlaczego każe mi robić coś na serce a na zwykłe badania, krew mocz mi nie dał, dziwne to.
Mówiłam że mam zawroty głowy i omdlenia, a czasami serce mi szybciej bije i ręce mi się telepią, ale myślała może to jakieś skoki ciśnienia, a osłabienie bo mi hemoglobina spadła lub elektrolity. Wiece nie wiem, a mój rodzinny to tak nie lubi dawać skierowań, że aż mi się nie chce do niego iść, po nowym roku zmieniam rodzinnego ale wcześniej się nie da

reklama
Proszę moich Pań...przedstawiam Wam moje dwie Gwiazdeczki, na 80 % obie panienki:-D(troszki niewyraźne)
23.jpg

Do góry