reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

Hej. Jesteśmy już po badaniu i d..a, niestety nie wyszło bo Radek za bardzo się wiercił i marudził. No i można powiedzieć że jestem załamana bo w papierach mamy słuch nieprawidłowy ale pani doktor nas pocieszała że to może być wszystko w porządku i tak wyszło w badaniu bo mały był nie spokojny przy nim. No i się musiałam zapisać do poradni w DSK bo teraz w innym szpitalu robiliśmy i z tamtąd pani doktor wysłała nas do DSK. 23 listopada mamy wizytę i muszę jutro wziąść skierowanie do poradni w DSK.
Witam Mamusie:) Przyjmijcie mnie na swoje łono:) wiem, ze wszystkie jesteście tu głęboko zakorzenione, ale chętnie bym się zaprzyjaźniła, też mam maluszka w tym wieku i problemy te same:)
Witaj:-)

A my dzisiaj do księdza idziemy aby zapłacić za chrzest i podac dane Kamisia ;) Powiedzcie mi proszę ile się teraz daje za chrzciny księdzu? Nie mam zielonego pojęcia…
Buziole ;)
U nas w parafii ksiądz bierze co łaska i jak chrzciliśmy Krystiana to dostał 100 zł, pewnie jak bym dała 50 zł to też by się nie obraził, a w innych parafiach słyszałam że chcą o wiele więcej.

Motylla a u was w szpitalu tez badanie przesiewowe nie wyszlo? u nas w lewym uszku nie chcial wyjsc test i tez mam skierowanie do poradni audiologicznej. Na poczatku grudnia mamy jechac na I wizyte, i wtedy ustalimy termin badania na styczen, bo pani doktor powiedziala ze robi to badanie jak dziecko skonczy 4 miesiace. Teraz o tym staram sie nie myslec, ale bardzo denerwuje sie czy wszystko bedzie ok.
Odezwij sie koniecznie jak wrocisz, trzymam kciuki
U nas robiła babka w tym dniu co wychodziliśmy ze szpitala. I mieliśmy 3 podejścia do tego badania bo Radek musiał wtedy spać. A jak już usnął porządnie to został zabrany na badanie i wyszła kontrola na 2 uszka, położna powiedziała mi że to może przez to że jeszcze tam są wody płodowe. Ryczeć mi się chciało jak usłyszałam że może nie słyszeć.

Czy Wy wszystkie chrzcicie dzieci w tym roku? Bo my na Wielkanoc planujemy.

Moja mała już się wyspała i języczkiem mieli w buzi czyli czas na CYCOWANIE:-D
Mój W. chce chrzcić w zimie ale tak naprawdę to jeszcze na 100% nie wiadomo dokładnie kiedy.

dzień dobry uff chwila spokoju więc moge do was zajrzeć.. jak wy to robicie że macie czas dla siebie?? ja cały czas mam coś do roboty a nawet jak usiąde na chwile to mam wyzuty że nie wszystko zrobione.. np prasowanie kupe a ja tu siedze/.. martwie sie o mojego Gabisia od porodu ma obrzęk noska (słychać jakby był zapchany) i zaczeło mu rzężeć w płuckach byłam u lekarza powiedziała ze nie jest źle dostał czopki i witaminkę c i maść majerankową i zdążyłam mieć jeden dzien spokoju i w piątek mały temperature miał 38 stopni w sobote to samo wczoraj już nie ale za to jest caly wystypany czerwonymi plamkami.. byłam u lekarza a tu nieczynne.. mam przyjść jutro.. i niewiem co robić.. wcześniej był marudny teraz jest ok ale ta wysypka mnie martwi.. co myślici??? a w srode ma szczepienie..

przepraszam ze tylko o sobie..
A to może być trzydniówka.

reklama
Motylla trzymam kciuki za kolejna wizytę, szkoda że dziś nie udało się :-(
Miki zdolniacha z Ciebie.
Misiako zdrówka dla dzieciaczków życzę
Kachasek powodzenia przy pracy oj masz talent :-)
Mambusia u nas jest co łaska ale zaznaczone że nie mniej niż 100pln
Bafinka życzę zdrówka dla Garbysia
Klementyna ja bym nie podołała podziw bierze :-)
Sińka ja gotuje bo musze, kiedys z ochota teraz z obowiazku
Wrzesniowa powodzenia na studniach :-) może już odczuwa coś- przecież wyjście ząbka nie trwa 1 dnia tylko wszystko się długo przygotowuje
Nalka my u Krzysia mieliśmy tort i u Kamilka pewnie też , ale to żaden przymus

pięknie, ja to wcale nie mam zdolności plastycznych...nawet człowieka nie potrafię narysować :unsure:
nawet?! toż to jedno z trudniejszych;-)

Witam Mamusie:) Przyjmijcie mnie na swoje łono:) wiem, ze wszystkie jesteście tu głęboko zakorzenione, ale chętnie bym się zaprzyjaźniła, też mam maluszka w tym wieku i problemy te same:)
witaj:tak:

buciory super, pasowały by do mojej chusty. one z takieg grubej wełny robione wielkim szydełkiem?
z grubej, a szydełkiem tylko 7mm, bo grubszego nie mam

dzień dobry uff chwila spokoju więc moge do was zajrzeć.. jak wy to robicie że macie czas dla siebie?? ja cały czas mam coś do roboty a nawet jak usiąde na chwile to mam wyzuty że nie wszystko zrobione.. np prasowanie kupe a ja tu siedze/.. martwie sie o mojego Gabisia od porodu ma obrzęk noska (słychać jakby był zapchany) i zaczeło mu rzężeć w płuckach byłam u lekarza powiedziała ze nie jest źle dostał czopki i witaminkę c i maść majerankową i zdążyłam mieć jeden dzien spokoju i w piątek mały temperature miał 38 stopni w sobote to samo wczoraj już nie ale za to jest caly wystypany czerwonymi plamkami.. byłam u lekarza a tu nieczynne.. mam przyjść jutro.. i niewiem co robić.. wcześniej był marudny teraz jest ok ale ta wysypka mnie martwi.. co myślici??? a w srode ma szczepienie..

przepraszam ze tylko o sobie..
jak to robię? nie mam wyrzutów sumienia:-D a tak serio, to mam bałagan i sprzątam, jak mnie wkurzy

Szczepienie to wam raczej odpadnie teraz. Wysypka - może potówki, a może trzydniówka?

klementyna a myślałaś o czymś takim? Pentelka OSŁONKA dla chuściaczka brąz Rewelacja (1903666744) - Aukcje internetowe Allegro, to zdaje się jest najtańsza osłonka na rynku. Mam taką, używaną, ale jeszcze nie korzystamy. No i z kawałka polaru można coś takiego uszyć:tak: Mam też hoppediza, ale myślę, że taka by wam spokojnie wystarczyła

Co do pytań, czy śpię - jak małż jest w domu to korzystam i odsypiam do południa, jak Klauduś śpi. W nocy mózg mi się rozkręca i lepiej pracuje:-D choć tej nocy nawalił, nie chciał z siebie wykrzesać nic pożytecznego

wrześniowa, klementyna
nasze dzieciaczki właśnie poznały swoje rączki i z tąd to wkładanie rączek do buzi i duża ślina do tego. Dziecko w ten sposób się rozwija. Takie zachowanie jest dla dziecka dużym doswiadczeniem i frajdą :-)
Wszystko to opowiedziała mi pediatra i przestrzegała przed smoczkiem, zabeiramy wtedy dziecku radość doświadczania i poznawania.
Ile to jeszcze musimy wiedzieć o naszych maluszkach :-):-)

nalka, tort obowiązkowy :rofl2::rofl2::-p:-p

wrześniowa, klementyna
nasze dzieciaczki właśnie poznały swoje rączki i z tąd to wkładanie rączek do buzi i duża ślina do tego. Dziecko w ten sposób się rozwija. Takie zachowanie jest dla dziecka dużym doswiadczeniem i frajdą :-)
Wszystko to opowiedziała mi pediatra i przestrzegała przed smoczkiem, zabeiramy wtedy dziecku radość doświadczania i poznawania.
Ile to jeszcze musimy wiedzieć o naszych maluszkach :-):-)

nalka, tort obowiązkowy :rofl2::rofl2::-p:-p

u moje czasamibez smoka się nie obejdzie, ale są chwile kiedy sama wypluwa i ciumka co chce, najbardziej lubi nosek misia i pieluszka ciamkać, ja jej pozwalam wsadzać różne rzeczy do buźki, oczywiście jak są czyste.

my po spacerze, dziwnie ludzi na nas patrzyli, jakoś myślałam że w centrum dużego miasta ludzie jakoś mniejszą na to uwagę będą zwracać.
klementyna, ja korzystam puki u nas ciepło żeby zobaczyć jak nam takie spacerowanie wychodzi i czy warto inwestować w coś więszego na zime.
u nas dzisiaj kolo 15 stopni było a ja przesadziłam z ubraniem,
ja miałam wełnianą bluzkę taką cieńką podtym bardzo cieniutką podkoszulkę, mała bodziaka, rajtuzy spodnie welurowe papucie i kórteczkę welurkowo włochatą i na to chusta i polar , już ie dopinałam bo zanim wyszłyśmy byłam już mokra. Mała zasneła zanim skońcyzłam nas ubierać.

ale ogólnie super wrażenie taka swoboda że wszędzie można wejść.

kachasek
mas zpodobnie jak ja, najlepiej uczyć się pracować i żyć w nocy. Ja zawsze po nocy się uczyłam, mgr tez pisałam główie w nocy. A jak mnie faza na dłubanie /tworzenie czegoś brała to potrafiłąm 2 noce i 2 dni nie spac.

kupiłam wełenkę i będe papucie i czapeczke dziergac :)

Sylwiczka, Klementynka, Motylla - no właśnie miałam dylemat ile dać … w końcu stwierdziłam, że dam 100zł… i tak muszą ochrzcić … wielka robota – sama bym chciała zarabiać tyle kasy za parę minut ;) hehe
Bafinka – ja bym poszła do lekarza… raczej na pewno odroczą szczepienie skoro dzieciątko miało ok. 38 stopni, a wysypka.,..ciężko powiedzieć – to by trzeba było zobaczyć tak więc lepiej pójść do lekarza ;)
Misiako –super że mały taki grzeczniuteńki ;) Oby tak dalej ;) A Ty już do pracki? Ojejku… nie za szybko? ;)Dobrze, że Majcia ok. ;) No no ależ Ci dobrze z gotującym małżowinkiem… pozazdrościć ;) Mój tylko spagetti robi ;)
Bebzoniku – udanych odwiedzin i koniecznie pochwal się jak wystroiłaś salon ;) Yurkus… mmm musi być ładnie ;)
Sińka – sporo osób chce chrzcić dzieciaczki na Wielkanoc… Ja mam chrzciny w przyszłą niedzielę… Witaj kolejny uparty lub jak ładnie nazwała nas Misiako ambitny koziorożcu!!!!! Oj współczuje dylematu ze studiami… dlatego ja też moje nieco odroczyłam w czasie -teraz chcę czas poświęcić maleństwu ;)
Nalka – ja zamawiam torcik a drugi robi moja matka… ;) Nie wiem czy musi być ale pomyślałam, że fajnie by było ;)
Motylla – powodzenia w badaniu… na pewno wszystko jest ok… nie martw się…
Ciężaróweczka – zatem witamy w naszym gronie ;) Widzę, że także masz niezły bagaż doświadczeń związanych z teściem… oj na tym forum to temat rzeka jeśli chodzi o teściów, rodziców czy też małżonków… A co jest Twojej córci jeśli można spytać słonko? Bo jest cudna jak widać na awatarze ;)Udzielaj się jeśli tylko masz ochotę ;) Z czasem pewnie nie będziesz mogła przeżyć dnia tak jak ja bez forum BB ;)
Asieńko – powodzenia w kąpieli z maluszkiem ;) Ja także planuję się wykapciać z moim małym mężczyzną ;P ;) Widzę, że Twoje maleństwo już cudnie śpi… super!
A my po spacerku… ksiądz i karta czipowa załatwione. Jestem jakaś do niczego. Chętnie bym pospała ale młody mi tu marudzi i bujam go jedną nogą w bujaczku hehe
Za godzinkę wraca małżowinek więc może się lignę do wyrka ;)

My też planujemy chrzciny na wielkanoc.Tak samo chrzciliśmy Kasię.A u nas w parafi daje się co łaska i my damy 50 zł.Zreszta ja bardzo lubię naszą parafię bo duzo robią dla dzieci i dla biedniejszych parafian.Proboszcz to bardzo sympatyczny,wyrozumiały i sprawiedliwy człowiek.
To nasza parafia
Parafia Niepokalanego Serca NMP - Misjonarze Klaretyni
M
oje dziewczynki wyjechały w tym roku na wakacje z parafii i płąciłam 500 zł za dwie.Obie bardzo zadowolone z wyjazdu były i za rok tez je wyślę.Parafia co roku organizuje dwu dniowy festyn i cały dochód przeznaczony jest własnie na letni wyjazd.W galerii są zdjęcia z życia parafii
A tutaj zdjęcia z komunii starszej córy i tam jestem w tle Ja z Kasią
Parafia Niepokalanego Serca NMP - Misjonarze Klaretyni

Ostatnia edycja:
mambusia
to powodzeia w kąpieli z Kamisiem, pamiętaj tylko że najpierw trzeba umyć siebie, potem wanne i dopiero wejść z dzieckiem
mojatez spac nie chce, marudzi strasznie a na widok cycka wpadła w jakąś histerie :(

reklama
Mój smyk sobie smacznie śpi.Zreszta dzis ma taki dzień że więcej śpi.W weekendy kiedy siostry śa w domu to mniej śpi w dzień bo większy chałas jest.A teraz starsza poszła na basen a młodsza siedzi i gra to jest spokój to BARTEK MOŻE SOBIE POSPAĆ.

Do góry