reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

monysia - czy to Ty lecisz gdzies w niedlugim czasie?? dobrze pamietam? bo nas czeka lot za 1,5 tyg i juz mam stresa jak taka malizna to zniesie, podobno trza dac cycka jak samolot bedzie sie wznosil i opadal ,zeby mu uszu nie zatkalo za bardzo..

jak już się doczytałaś to nie ja lece tylko Asionek :tak:

Witam
strasznie dawno mnie nie było.Pewnie już nie nadrobie zaległosci.
W zeszłym tygodniu trafiliśmy do szpiala z gorączką,spędziliśmy tam 48h porobili malutkiemu wszystkie testy na bakterie i wirusa wyniki negatywne,ale antybiotyk dostawał,a nawet dwa różne.no i przyczyna gorączki nie znana.
Widzę,że zmagamy sie kolkami.Ja radzę sobie termometrem,naprawdę działa.Wkładam naoliwiony termometr do pupci jak przy mierzeniu temperatury i gazy ochodzą na potege,a bardzo często mały robi kupkę.Spróbujcie!!!
Ja niestety na nic nie mam czasu,non stop coś do zrobienia,na przemian z wiszeniem na cycu,a Gabryś wisi minimum 30 min.przepraszam na haos w poście,ale same rozumiecie...;-)

najważniejsze że już jest ok :tak:
co do termometra to lepiej tak ciągle dziecku nie pomagać w robieniu kupki
ja moją starszą tak "uszczęśliwiałam" że potem kilka lat jeździliśmy po lekarzach
a 3 lata miała traume przed robieniem kupu w ogóle ...

Kobitki pojawiam się i znikam
jestem padnięta po dziesiejszym wieczorku
mała chyba w końcu też zaliczy się do dzieci z koleczką,
coraz częściej się o tym przekonuję ....

reklama
maggie,a bepanthen probowaliscie? nam pomagal przy szymciu, mloda poki co nie potrzebuje bo nic sie z dupcia nie dzieje /odpukac/ :)

bepanthen oczywiscie tez byl w uzyciu. Niestety tylek jest w stanie tragicznym, ma na nim jakby owrzodzenia. Miejmy nadzieje, ze kuracja pomoze.
Dzis na szczescie noc spokojna, uffff.
Zobaczymy co maly pokaze w dzien.
Spokojnego dnia dla Was:biggrin2:

hej :)

u nas dzien i noc spokojny :) spal jak zabity wczoraj caly dzien i ja odpoczelam troche po tych ostatnich 3 dniach placzu ..
teraz tez sie uklada i zaraz zasnie pewnie :) ooo juz spi hehe

nie dalam wczoraj nic malemu z kropelek i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie jest lepiej dzieki temu i wczesniejsze akcje byly przez te specyfiki ?? zobaczymy jak dalej bedzie , bo nie daje nic !

hej :)

u nas dzien i noc spokojny :) spal jak zabity wczoraj caly dzien i ja odpoczelam troche po tych ostatnich 3 dniach placzu ..
teraz tez sie uklada i zaraz zasnie pewnie :) ooo juz spi hehe

nie dalam wczoraj nic malemu z kropelek i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie jest lepiej dzieki temu i wczesniejsze akcje byly przez te specyfiki ?? zobaczymy jak dalej bedzie , bo nie daje nic !

o kurcze Asia ale numer jak sie normalnie u was polepszy to też poodstawiam u mnie DEBRIDAT nie wiem czy pomaga nie widzę zmian dziś podaję go 3 dzień i jakoś nie widzę czy jest lepiej czy gorzej a wydaje mi się że gorzej bo wtedy mała od czasu do czasu robiła kupę a mi sie wydaje że po tym syropie gorzej z kupa dziś rano z termometrem jej pomagałam ale tez nie chce przesadzać fakt mniej ulewa i ładnie odbija bo wtedy to koszmar był z ulewaniem ale to tylko tyle!!!!

mam pytanie wybudzacie maluchy na jedzenie jak długo śpią? czy nie?

Mati nie wiem mi sie wydaje , ze malemu wiecej gazow sie porobilo od tych specyfikow i byl tak na maksa zagazowany , ze szok :/ on prukal caly dzien i noc !! starego by rozsadzilo !!
wczoraj juz duzoo lepiej bylo :) malo pruczkow i bez problemu kupka tez szla , od dawna bez placzu :) i maly spokojniejszy duzo
teraz tez juz spi ladnie , nie steka , nie prezy sie
zobacze co bedzie dalej , ale jak tak zostanie to ja juz nic nie daje malemu ! wczesniej poplakal czasami , ale to co sie zaczelo dziac ostatnio to juz masakra na calego byla :(
czasami wlasnie bywa tak , ze te leki zamiast pomoc to szkodza jeszcze bardziej :(

ja mojego nie wybudzam :) polozna tez mowila zeby tego nie robic ,tylko sie cieszyc , ze dziecko spi :) do 6 h bez problemu

Cześć kobiety :) Miałam piękny wczorajszy dzień i piękną noc :D Maly był bardzo spokojny i dużo spał. Mogłam sobie odsapnąć psychicznie i mieliśmy w końcu z mężem chwile dla siebie ;-) Pewnie dziś będzie broił bo zregneruje siły, ale jakoś lżej bedzie mi to znosić bo jednym dniu w spokoju. Niestety małż wieczorem znow rusza w drogę :-(

Asionek widze, że też mialaś chwile spokoju :) Bardzo dobrze, należy sie nam:-D Mój młody też jeszcze śpi o dziwo:eek:

Marti mój synek bardzo mało śpi, więc jak już padnie to modle sie by spal jak najdłużej. Nie śmiałabym go budzić :D

asionek - ja dalam raz krople , pomijajac fakt ,ze nie mial problemow z brzuchem,ale wiesz na wszelki wypadek, takie kropelki z zywymi kulturami bakterii i co? ryczal kilka godz , a w przerwach miedzy purkaniem probowal zasnac. wiec teraz nie daje i jest ok.. wiec badz tu madry.. moze tez sproboj odstawic i zobaczyc jakie sa efekty?

Asionek, mileczka super,ze w koncu dalyscie rade odpoczac troszke :)

marti, ja nie wybudzam :) a moja ostatnio przesypie po kapieli wieczorem tak 5-6 godzin :) pozniej po pierwszym cycu budzi sie juz tak co 3h,ale to i tak dobrze :) tak jak asionek mowi,trzeba sie cieszyc tylko ze spi i samemu spac :)
aaaa...marti,a ile ma Twoje malenstwo? bo na suwaczku nie ma...moja to ma juz 7 tygodni jutro,wiec nie budze...ale chyba noworodki,szczegolnie z niska masa urodzeniowa albo zoltaczka to powinno sie budzic....

reklama
Ja mam takie same info jak gugula jesli chodzi o krmienie. Niemowlaki mozna spokojnie zostawic na 6 godzin ale noworodki na 4 godzinki i budzic koniecznie jesli maja zoltaczke, sa oslabione itd.

Nasza Ania po tygodniu ladnie przespanych nocy zrobila strajk i nie spala w ogole przez 2 noce :szok: polecam na zrzucenie kilogramow - zrzucilam 2 kg przez 72 godziny, chodzenie po domu przez te dwie noce z 5kg malenstwem zrobilo swoje :-D dzis w nocy bylo juz lepiej, ale ona ma strasznie niespokojny sen i przebudza sie sporo, wiec spi z nami i jeszce ja musze albo przytulic albo objac zeby choc troszke pospala :(

Z dobrych wiadomosci zaczela odpowiadac na nasze usmiechy usmiechem, kilka dni temu myslalam ze to przypadek, ale nie, juz codziennie sie do nas smieje :-)

Do góry