reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Lulka witaj!

Agushka, Lulka nie jesteście odosobnione w robieniu codziennych zastrzyków. Ja też kłuję się od samego początku ciąży. Ja używam clexane i tam w ulotce jest nie ma mowy o zastrzykach w uda. Z fraxi można i w brzuch i w uda. Z tego co ja wiem, to NIE WOLNO usuwać powietrza ze strzykawki. Upewnijcie się u gin. Ja w każdym bądź razie nie usuwam.

Wieści powizytowe za chwilkę na odpowiednim wątku.

reklama
hej sluchajcie, czy jak będę wyprowadzzać dużego ciężkiego psa na smyczy ( trochę ciągnie ale go tego oduczę) to nic mi sie nie stanie? czasem mocniej pociągnie, ale jak go odciągam to staram napinać mięśnie ręki a nie brzucha.. jak myślicie

Carmella ja niestety nie mam psiaka wiec nie pomoge:no: ale nie sadze aby bylo to niebezpieczne, As slynie ze spacerow z psiakami wiec na pewno pomorze :tak:;-)
A pociągnął CIe mocno?

carmella mysle ze nic sie nie stanie:) Moja znajoma była w ciazy i miała córunie 2 letnia i ciagle ja nosila na rekach bedac w ciazy a niby dzwigac nie mozna... do tego chodzila na spacer nie z jednym ale dwoma psami i na dodatek to byly takie urwisy:D wiec mysle ze bedzie ok

Lulka witaj!

Agushka, Lulka nie jesteście odosobnione w robieniu codziennych zastrzyków. Ja też kłuję się od samego początku ciąży. Ja używam clexane i tam w ulotce jest nie ma mowy o zastrzykach w uda. Z fraxi można i w brzuch i w uda. Z tego co ja wiem, to NIE WOLNO usuwać powietrza ze strzykawki. Upewnijcie się u gin. Ja w każdym bądź razie nie usuwam.

Mi gin mówiła że Clexane też można w uda. Tylko na ulotce pisze, że w brzuch. A pomyśl jak ci brzuch urośnie, jak w 7-8-9 miesiąc wtedy zastrzyki w brzuch robić?
Ja się upewniałam, powietrze trzeba usuwać dlatego też tak robię i sianiaków ani krwiaków nie mam a zastrzyki spełniają swoją rolę. No ale najważniejsze żeby każda porozmawiała na ten temat ze swoim lekarzem. Ja mojej ufam, więc nie mam z tym problemu.

Carmella ja bym uważała na tego psa. Nie daj B. pociągnię cię upadniesz i nieciekawie może być. Tym bardziej teraz kiedy na dworze jest mokro i ślisko. A w zimę na lodzie? Nie ma go kto nauczyć chodzić przy nodze?

lulka - ja wiem, że można też w uda, ale ja się w uda jakoś boję, wolę w brzuch. Co do tego pęcherzyka powietrza - sprawdziłam - na ulotce jest napisane, aby go nie usuwać, ale jako powód podali jedynie, że w ten sposób traci się część leku.
dila - a jak Ty sobie radzisz z tymi zastrzykami? Ładnie Ci wychodzą?
Carmella - wiesz, to pytanie, na które ciężko odpowiedzieć, bo i może być ok - pies szybko przyzwyczai się do Ciebie i będzie słuchał, a może też zdarzyć się jakaś sytuacja losowa, gdy zwierzę się 'zapomni', szarpnie itp. Ogólnie myślę, że jednak powinno być ok. Popytaj As - ona pisze, że codziennie chodzi na spacer z psami, tylko nie wiem jak duże one są.

mam go od dzisiaj;) K. będzie go częściej wyprowadzał :) aż tak mocno nie ciągnie, żeby przewrócić, ja z resztą siły dużo mam :) nie ciągnie cały czas, tylko jak coś wywącha. jak mnie coś zaboli, to przestanę z nim wychodzić, a jak ogrodzimy się, to będzie wolno latał :)

reklama
Mi gin mówiła że Clexane też można w uda. Tylko na ulotce pisze, że w brzuch. A pomyśl jak ci brzuch urośnie, jak w 7-8-9 miesiąc wtedy zastrzyki w brzuch robić?
Ja się upewniałam, powietrze trzeba usuwać dlatego też tak robię i sianiaków ani krwiaków nie mam a zastrzyki spełniają swoją rolę. No ale najważniejsze żeby każda porozmawiała na ten temat ze swoim lekarzem. Ja mojej ufam, więc nie mam z tym problemu.
Ja też mojemu gin ufam i dodatkowo mam potwierdzenie w ulotce, gdzie nie ma mowy o udach (i też nie mam z tym problemu)!!! Więc ulotkę pisał jakiś głąb, żeby utrudnić życie ludziom, bo przecież ponoć w uda mniej boli?!

Może w uda można, ale jest poprostu mniej zalecane, a tego leku nie przyjmują tylko kobiety w ciąży, więc o udach mowy nie ma. Jak będzie już duuuży brzuch to nie martw się jakoś sobie poradzę. Ja nie usuwam powietrza i siniaków też nie mam. Cała sztuka w prawidłowym wbiciu i powolnym przesuwaniu tłoka!

Do góry