reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

reklama
Witajcie środowo. Mgła u nas straszna. Normalnie do szkoły na czuja jechałam bo nic widać nie było.

a ja wlasnie pisze z samochodu nie mam dzis humoru mala marudzi u niej w grupie panuje ospa i ja panikuje ze nas tez to moze bedzie czekac

Martusia nie przejmuj się ospa to w miarę łagodna choroba. Ja przed wakacjami przerobiłam ją podwójnie bo Martynka zniosła ze szkoły. Dziewczynki nawet temperatury nie miały. Ważne żeby systematycznie smarować krostki.

Na zebraniu nic ciekawego, pani pochwaliła dzieci:-) W czwartek jadą do kina. Jedna dziewczynka nie jedzie, bo jej mama się nie zgodziła ( bo po co, szkoda pieniędzy na takie głupoty :no: ) Tak samo z mikołajem, po co robić :wściekła/y: W tamtym roku, też nie dała na paczkę i tego dnia nie posłała córki do szkoły :crazy: W tym będzie pewnie tak samo i to nie dlatego, że nie ma kasy. Szkoda mi tylko dziecka :-(
Podwójna na pewno dacie radę do 35 tygodnia, w końcu tyle już wytrzymaliście to i te 2 tygodnie dacie radę. W końcu silna kobitka z Ciebie :-) Trochę Ci zazdroszczę tej Kalifornii, ja palmy tylko w tv widziałam :-D Wogóle Ameryka mnie fascynuje jako kraj, chciałabym zwiedzić kilka miejsc. Może kiedyś doczekam.
Gosiek
no niestety już się zaczęło skrobanie szyb, ale zawsze można założyć rekawiczki :-)
Kokusia a czemu masz głupstw narobić na zebraniu :eek: ?
Martusia nie martw się tak tą ospą, może się nie zarazi. A nawet jeśli to będziecie mieć z głowy, chociaż wiadomo że żadna mama nie lubi jak jej dziecko choruje. Moja przechodziła w zerówce, a najlepsze jest to, że ja się zaraziłam od niej, bo wcześniej nie chorowałam :rofl2: I chyba przeszłam ją gorzej od mojego dziecka.

Edysiek współczuję użerania się z taką matką. My mamy podobną.
A co do zebrania to ostrzę sobie zęby na nową wychowawczynię Martynki bo nie podoba mi się jej podejście do mojego dziecka. Znowu jej się nie bardzo podoba to że nie chcę Martynki przyciąć do ramek które ona uważa za standard. Ach za dużo by tu trzeba było opowiadać

asienka jaka ciastoline kupilas?
ja wczoraj kupilam to na Mikolaja:
nowa TABLICA 2w1 kreda+magnes 2 kolory ZiAndrzej (1890293265) - Aukcje internetowe Allegro

wlasnie m mnie oswiecil ze zamiast kupic salatke szwedzka w sloiku z ogorkow kupilam salatke z zielonych pomidorow :-D

Moje dziewczynki miały identyczną (tą żółtą) i niestety teraz to już tylko magnesowe literki z niej zostały:sorry:

Wkurzyłam się dziś na mężowego. Całe szczęście że pojechał do pracy bo bym go chyba ugryzła. Aj czasem wkurza mnie ta jego robota. Nie dość że wrócił dziś o 3 rano to na 9 znowu pojechał i nie wiadomo o której dziś wróci. A miał mi zabrać samochód na przegląd bo dziś mu się kończy. Jak mówię że od jutra nie będę się przez to mogła nigdzie ruszyć to usłyszałam że przecież bez przeglądu można jeździć:eek:

asienka no tablica tania i co najwazniejsze z atestem, co do ciastoliny to my nie mielismy innej niz play doh i raz elefun daj znac jak ta sie bedzie Wam sprawdzac
kokusia eh te chlopy moj tez mnie czesto i gesto wkurza, a bez przegladu nie mozna jezdzic chyba no chyba ze sie chce jezdzic bez przegladu ale za to z mandatem, a gdzie Twoj m pracuje jesli wolno spytac? ja sie boje tej ospy bo moja to charakterna jest i cos sie boje zeby sie zadrapala na smierc, co do tablicy to polamala Wam sie czy co? my mamy zamiar jeszcze dokupic kolorowa krede w Tesco

Martusia no tablica musiała się połamać po tym co moje dziewczyny z nią robiły. W sumie wytrzymała nam chyba z pół roku co na moje małe psuje to i tak dużo. Pamiętaj tej tablicy nie można zginać;-):-D.

Mój mężowy pracuje jako serwisant w Zakładzie Napraw Taboru Kolejowego. Tak to się ładnie nazywa. A w praktyce wygląda to tak że jedzie tam gdzie dostał wezwanie że coś się z pociągiem dzieje nie tak. Czasem są to poważne rzeczy a czasem np że spłuczka w kiblu nie działa jak potrzeba no ale tak czy siak jechać trzeba. Wczoraj i dziś to i tak jest niedaleko bo tylko na Warszawie ale za to jutro już jedzie do Katowic a w tamtym tygodniu był w Częstochowie. Minus tego wszystkiego jest taki że on jest sam sobie również kierowcą i czasem naprawdę się o niego boję. No ale co zrobić, takie życie. Skoro ja nie mam możliwości pójścia do pracy to on musi zarobić na nas wszystkich.

Kurcze niech mnie ktoś wygoni do sprzątania. Nic mi się nie chce dziś i tylko przewalam allegro. I właśnie kupiłam dziewczynom kolejne prezenty pod choinkę.

Witam kochane moje dziecie ma katarek ale poza tym ok
martsusia tablica świetna na pewno sie przyda i do tego tania:-)
asienka fajna ta ciastolina ja też nie długo chce małemu kupić;-)
reszte pozdrawiam i życzę miłego dnia
u nas dziś słoneczko świeci ale my nie wyjdziemy

Kokusia ja jutro biore sie za porzadki,bo mnie chlopina moja straszy,ze mi zasilacz wezmie i wtedy lapka nie uruchomie :-D,a ze jutro ma wolne,to ja bede udawala idealna pania domu ;-)
tylko zapomnial ten moj maz,ze zawsze moge w telefonie sobie wlaczyc..:-D,chociaz tam nie lubie klikac,bo nie lubie na dotykowym pisac :no:
u nas tez ladna pogoda,slonca nie ma,ale jest bez deszczu,wiatru i mrozu..moglaby taka pogoda jeszzce byc,zaoszczedze na oleju ;-)
od przyszlego tygodnia po malu rozgladam sie za prezentami na swieta..i dochodze do wniosku,ze wolalam kupowac jak dzieci byly male..bo teraz mam dylemat,co im kupic..:confused:

reklama
witam ładna pogoda ? :szok: u nas to juz chyba nie mozliwe ale prosze o trzymanie kciuków w sobote i za pogode i za zachowanie mojego syna zwłaszcza w kosciele. juz przezywam ten jego roczek tym bardziej ze msza jest dopiero o 18 a to godzina totalnego marudzenia bo zaczyna byc spiacy zazwyczaj o 19 idzie spac takze boje sie tego co on bedzie w tym kosciele wyrabiał. ostatnio czesto boli mnie głowa moze to za sprawa mojego syna ktory nauczył sie dmuchac w trabke i teraz tylko chodzi po domu i trabi wrrrr
zycze miłego i spokojnego dnia :tak:

Do góry