reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Oj dziewczyny zleci , zleci , mi to ostatnio tak czas leci że nie wiem kiedy a już prawie 27 lat mam :szok::-D
Wy tak piszecie kto po terminie kto przed , a Ja w sumie nigdy się nie interesowałam czy po czy przed się urodziłam i czy w ogóle długo to trwało czy krótko, wiem tylko że moja mama żaliła się że "normalne" rodziny 9 mies. po ślubie rodzą a ona po 12 mies. urodziła :-D:-D:-D Wychodząc z tego założenia mój mąż był wcześniakiem bo urodził się 4 mies. po ślubie :-p:-p

reklama
Liv oby tylko nie w tym roku :-D lepiej jakby poczekal do 2012, co ?? :-)
anastazja, a ja to dopiero wczesniak jestem 2,5 miesiaca po slubie przyszlam na swiat :-D:-D:-D

moja mama żaliła się że "normalne" rodziny 9 mies. po ślubie rodzą a ona po 12 mies. urodziła :-D:-D:-D Wychodząc z tego założenia mój mąż był wcześniakiem bo urodził się 4 mies. po ślubie :-p:-p

:-D:-p:-D

wiesz maron milo by bylo gdyby posiedzial sobie do swiat, ale nie narzekam, bo myslalam, ze do 33 nie doniose a jeszcze siedzi w brzuchu. Po 35 moze po malu sie szykowac:-D

Ostatnia edycja:
o trzymam kciuki :-):-):-)
Ja zmykam bo jade niedlugo po chrzesnice do przedszkola, a pozniej az do poznego wieczora bede sie nia zajmowac :-)

Mam jeszcze pytanie: czy sa tu mamy ktore mialy cc ze wzgledu na posladkowe ulozenie dziecka??
wiem, ze dziaciaczki zwykle powinny odwrocic sie do 35 tc, pozniej tez sie zdarza, ale juz nie tak czesto, ze wzgledu na brak miejsca ;-)

Laski a gdzie sa Martolinka i Wika ??? cos dlugo ich nie ma

tak sie zastanawiam czy skoro mialam robione cc pionowe to bede mogla rodzic naturalnie czy nie ma szans ?

lece WAS poczytac

a co lekarz na to?

rodzic mozna sn po takim cieciu tylko wiesz odstep musi byc miedzy porodami znaczny, bo moze macica nie wytrzymac. Znajoma miala odstep 4-letni, wszystko poszlo ladnie i sprawnie, bez problemow

wika chyba w pracy siedzi a martolinka moze odpoczywa...

Sowinka to donoszony:-D bralas jakies leki w ciazy?

Dziendoberek,
Liv dopiero bylo 100 dni i juz pol zlecialo! Moi bracia wszyscy byli na czas i pozniej. Moj drugi brat (trzecie dziecko) urodzil sie 2 tygodnie po terminie. Moj maz tez byl na czas. Wydaje mi sie, ze tak jak z kazdym dzieckiem, nie ma reguly. W terminie podobno rodzi sie tylko 5% dzieciaczkow.

Jesli chodzi o posladkowe to nie wiem jak w PL, ale podejrzewam, ze podobnie jak tu - najpierw probuja obrocic, a jesli sie nie uda, wysylaja na cc. Za starych mniej humanitarnych czasow urodzilam sie pupa do przodu naturalnie.

reklama
no zlecialo pol, byle do przodu:-D

ale przyjemnosc zafundowali mamie, Qcz, Tobie tez, tyle ze u Ciebie lepiej bo nie pamietasz...

moja corka jest centralnie terminowa i na porodowce wszyscy sie z tego smiali

Do góry